Mikael Adamsson
Bildbyrån
Hockeyettan
MJÖRNBERG: Ligans viktigaste trotjänare

Ser man sig omkring finns det ett helt koppel av spelare som valt att bli sina föreningar trogna eller på något annat sätt gjort sig väldigt viktiga för de gäng de representerar. Jag snackar naturligtvis om trotjänarna.

Definitionen av trotjänare är diffus. Det kan innebära spelare som aldrig lämnat sin moderförening, spelare som gjort väldigt många säsonger i befintlig klubb eller som på något annat sätt kommit att förknippas så tight med sin förening att de gjort sig oumbärliga.

Det är väl lite upp till var och en vad man räknar in, men frågar ni mig är det här Hockeyettans 15 viktigaste trotjänare.


15. Lars Jinghage, Köping
Masen kom till Köping när föreningen fortfarande låg i division 2 och gjorde sig ett namn som vass avslutare och viktig anfallare. Att han längs vägen har accepterat att gå från att vara en producerande offensiv spelare till att skolas om till back säger det mesta om laglojaliteten. Han var med och lyfte Köping till Hockeyettan, han var med och tog dem till sitt första playoff och sin första Alletta och i höst går han inte på nionde raka säsongen i föreningen.

14. Martin Pärna, Halmstad
Halmstad tycks inte klara sig utan Martin Pärna och Martin Pärna tycks inte klara sig utan Halmstad. Nu ska sägas direkt att 25-åringen knappast varit moderklubben trogen, utflykterna har varit några stycken, men på ettan-nivå är det uppenbarligen i Halmstad han ska spela. Säsongen som gick gjorde han misslyckade försök i så väl Vimmerby som Mariestad, han trivdes inte och lämnade med svala omdömen. Men i Halmstad dröjde det inte länge förrän det slog gnistor igen. Nio poäng (5+4) på lika många seriematcher och 18 (5+13) på ytterligare tio kvalmatcher säger mycket. Pärna trivs i Halmstad och jösses vad laget behöver hans leverans.

13. Linus Engqvist, Mariestad
I Mariestad trivs man uppenbarligen, vilket har gjort att väldigt många vassa spelare som kommer dit också blir kvar länge. Men så finns det ändå de spelare som varit där lite längre än alla andra och som kanske betyder lite mer. Linus Engqvist är en sådan. Bortsett från några korta utflykter i Töreboda och Forshaga har han spenderat hela karriären i moderklubben och man skulle kunna säga att han ger sin själ för Mariestad. Engqvist är inte den som spelar snyggt eller storproducerar, men han spelar med hjärtat, gör motståndare sämre och medspelare bättre. En städgumma med känslorna på det rätta stället och en spelstil som personifierar vad som är Mariestads hockey-DNA.

12. Kimmy Skogland, Forshaga
Jag minns att jag pratade med Peter Nordström under tiden han figurerade som huvudtränare i Forshaga och att den gamle Färjestad-legendaren då sprutade superlativer omkring sig när det gällde Kimmy Skogland. Enligt Nordström skulle karriären kunna räcka hur långt som helst om ”polletten bara ramlade ner”. Vad som har hänt med den där polletten vet jag faktiskt inte, men Skogland har märkligt nog blivit kvar i Forshaga. För visst har anfallaren verktygen för att spela på en högre nivå och han har mognat betänkligt under sina år i Hockeyettan. År som börjar bli många till antalet. Skogland går in på sin sjunde raka säsong i klubben i höst och är väldigt viktig för värmlänningarna.

11. Nicklas Larsson, Surahammar
Varje år under listsäsongen kommer Larssons namn upp vid ett antal tillfällen, det är naturligtvis ofrånkomligt. Han blir bara äldre och äldre, men fortsätter envist att dra på sig Surahammars matchtröja. Kommande höst blir han nittonde säsong i moderklubben. Något ingen annan i ligan matchar. Han är den fasta punkten i ett ständigt föränderligt Surahammar och på så sätt naturligtvis oerhört viktig.

10. Jonas Lindström, Hudiksvall
Kommande säsong blir Lindströms sammanlagt tolfte och tionde raka i Hudiksvall. Det är bara en liten utflykt till Skåne och Kristianstad säsongen 09/10 som pajar trotjänarraden. Offensivt har hans roll och produktion sjunkit i takt med att laget blivit bättre och bättre de senaste åren, men som kulturbärare och ryggrad är han naturligtvis en spelare av stor vikt i laget. Det är knappast någon slump att han har tre raka säsonger som kapten.

9. Filip Petersson, Tranås
Det fanns intresse från allsvenskt håll, men kaptenen valde en stor roll och chansen att spela sin moderförening uppåt framför att ta ett halvdassigt betalt jobb på en högre nivå. Det visar både på mognad och ett stort klubbhjärta. Bortsett från några kortare utflykter har 28-åringen varit sin hemmaklubb trogen och är idag en multitool som tillhör en av ligans bättre spelare med så väl ett imponerande energispel som god förmåga att göra mycket poäng.

8. Erik Lindström, Nybro
Herrn är från Värmland och har gjort det tillräckligt bra för att vid flera tillfällen ha chansen att kliva så väl uppåt som till andra föreningar i Hockeyettan, men ständigt valt att stanna kvar i Småland och Nybro. Det är lite fint på något sätt. Karriären har inte alltid varit spikrak, men Lindström har vuxit ut till en väldigt trygg och stabil back och den gångna säsongen visade han sig dessutom som ett sylvasst vapen framför mål i powerplay. Totalt gjorde han elva kassar under säsongen, en notering han aldrig varit i närheten av tidigare. Kommande säsong blir hans åttonde raka i Nybros dress.

7. Johan Pettersson, Kalix
Vem man än pratar med runt om i Hockeyettan är omdömet detsamma: ”han är för bra för att spela i ettan”. Men Pettersson har hittat en civil tillvaro som han trivs med och då är det inte bara att flytta. Ibland måste andra värden än hockeyn få styra. Men det gör honom inte till en sämre hockeyspelare. Vi snackar en backgeneral med offensiv uppsida som säsong efter säsong leder sitt lag. De två senaste säsongerna har båda landat på 41 poäng över 35 seriematcher vilket säger en hel del. I höst startar sjätte raka säsongen i Kalix.

6. Daniel "Trucken" Karlsson, Troja/Ljungby
Går Troja upp då följer ”Trucken” med och åker de ur då överger han inte skeppet. Så har det varit under karriären. Den granithårde backen är en defensiv pjäs som inte gör många poäng, men när han väl gör det då är det ofta de viktiga poängen. En ledare som är väldigt viktig för det Troja/Ljungby han aldrig lämnat så klart. Säsongen som gick var knappast någon av hans bästa, men det kan å andra sidan sägas om hela laget. Kanske blir revanschen till hösten monumental.

5. Filip Törnqvist, Mariestad
Det är inte alls omöjligt att det finns ett samband mellan att Mariestad gjorde en genant floppsäsong och att kaptenen och härföraren bommade hela försäsongen på grund av en mystisk skada och sedan aldrig kom tillbaka i en form som påminde om hans vanliga jag. Så mycket betyder han för Mariestad. Det hetlevrade, trashtalkande grisen som inte alls saknar offensiva skills har ju på många sätt varit den som gått i bräschen för klubben i många år. Nu har han hunnit fylla 30 och kommer till hösten inleda sin 13e raka säsong i Bois-färgerna. Någonting säger mig att han just precis som laget står inför att ta gruvlig revansch för den kraschlandning som var förra säsongen.

4. Sebastian Magnusson, KRIF
Lagkaptenen Andreas Nordfeldt må ha gjort fler säsonger i klubben och inte varit ute på en kort avstickare, men känslan är ändå att Sebastian Magnusson har växt om honom i legendstatus som den störste kulturbäraren i klubben. För medan kapten ”Notan” varit lite skadad och burit olika typer av roller har Magnusson bara växt och växt. Det är en profil som sticker ut och som den gångna vintern dessutom svarade för sin offensivt starkaste säsong någonsin i karriären. En målskytt av rang och en mångsidig forward som vunnit fansens hjärtan. Nu går han in på sin åttonde säsong i klubben.

3. Magnus Isaksson, Piteå
Halva juni hann passera innan han bestämde sig för att skriva på, men visst blir det en fortsättning i Piteå för den geniale playmakern Magnus Isaksson. Det blir en sjunde säsong i rad i klubben för 32-åringen med meriter från så väl SHL som Hockeyallsvenskan. Han har sprutat in poäng under samtliga sina säsonger i Hockeyettan och är en del av den oerhört viktiga ryggraden i laget som så gott som alltid nosar på kvalserien. En av ettans bästa spelare, en av ettans viktigaste trotjänare.

2. Eric Gustafsson, Tranås
Den vasse lille anfallaren har aldrig representerat någon annan förening än Tranås AIF och firade under säsongen som gick 400 matcher i klubben. Under de flesta av sina säsonger har han dessutom varit en riktigt poängstark spelare och kunde fram till säsongen som gick ståta med fem raka Hockeyettan-säsonger där han landade på en jämn poängsumma (40, 20, 30, 20 och 40) i seriespelet. Något som tyvärr bröts i våras när han stannade på 38 pinnar, men på sätt och vis åtgärdades det med 12 poäng när han under playoff och kvalserie var en viktig del i den succé Tranås gjorde som lag. 50 poäng sammanlagt på säsongen således.

1. Mikael Adamsson, Visby/Roma
Säsongen som gick startade Visby/Roma riktigt trögt med ett anskrämligt spel och svårigheter att få ordentligt med poäng med sig. Då var det trotjänaren och kaptenen Mikael Adamsson som bar laget på sina axlar. Stundtals tycktes det som att han ständigt var på rätt ställe och gjorde mål på allt hur spelet än såg ut. Sammanlagt blev det 25 mål i seriespelet (vilket var 12 fler än närmsta lagkamrat i målligan) och ytterligare sju kassar på sex playoff-matcher. Det säger väldigt mycket om den superviktige anfallaren. Att han trots familj och jobb och en civil situation som med åldern helt naturligt blir svårare att få ihop väljer att kliva in i sin tolfte raka säsong med Visby är stort.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 14 augusti
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten