Brottas med lönetaksproblem – då kan man tvingas offra VM-stjärnan

ANNONS

Vegas Golden Knights har satt sig själva i lönetaksproblem inför den stundande NHL-säsongen. Då kan man tvingas offra ryske VM-stjärnan Nikita Gusev – innan han ens debuterat för klubben.
– Vi vill lösa det, men om det inte går måste vi titta på andra alternativ, säger Vegas president George McPhee till The Athletic

Vegas anskaffade Nikita Gusevs rättigheter i samband med expansionsdraften 2017, men forwarden har valt att spela de två senaste säsongerna i det stjärnspäckade SKA St. Petersburg i KHL snarare än att testa på NHL-spel.

LÅNGT IFRÅN VARANDRA I FÖRHANDLINGARNA

Till hösten var tanken att Gusev skulle ta steget över till Nordamerika och Vegas.

Chanserna till NHL-spel i höst är fortfarande höga, men att det blir i Golden Knights är inte riktigt lika höga.

Vegas har hamnat i en jobbig situation med lönetaket där man för tillfället ligger 2,6 miljoner dollar över taket, enligt CapFriendly. Detta utan att ännu ha sajnat Gusev och enligt rapporter från The Athletic skiljer just nu så pass mycket som två miljoner dollar mellan parterna.
– Vi tycker att Gusev är en riktigt bra spelare. Vi vill lösa det, men om det inte går måste vi titta på andra alternativ, säger Vegas president George McPhee.

ÖPPNAR FÖR TREJD

Nu kan Vegas alltså tappa den tilltänkte spetsforwarden innan han ens hunnit debutera för klubben.
– Klubbar har hört sig av till oss angående honom. Vi får se vad som händer. Han har varit väldigt, väldigt bra internationellt och han vill spela i NHL. Han jobbade väldigt hårt för att komma över hit och vi kommer att se till att det finns plats för honom, antingen här eller i någon annan klubb, säger McPhee.

Gusev har varit en av världens absolut bästa spelare utanför NHL de senaste säsongerna.

Den gångna säsongen stod 26-åringen för 82 poäng (17+65) på 62 matcher för sitt SKA St. Petersburg. Bara legendaren Sergej Moziakin har gjort fler poäng på en och samma säsong, då han producerade 85 poäng (48+37) på 60 matcher säsongen 2016/17.

Gusev var en av de stora stjärnorna under vårens VM-turnering i Slovakien. 26-åringen stod för 16 poäng (4+12) på tio matcher, en notering som gjorde att han delade den interna poängligavinsten tillsammans med Hart Trophy-vinnaren Nikita Kutjerov.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL