Sök
Madelene Hall blickar framåt.
SDHL

Lägger tuffa säsongen bakom sig: ”Hockeymässigt vill jag bara gå vidare och tänka framåt”

Hon kom bara till spel i 13 matcher den gångna säsongen. Nu har Madelene Hall lagt en tung säsong bakom sig och ser framemot en ny säsong i Leksand – som trots tunga spelartapp har ett intressant lagbygge på gång.
– Det nämns mycket om folk som lämnar, men det även många duktiga som är kvar, vilket ger en trygg känsla i mig, säger Madelene Hall till hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)
Förväntningarna på Leksand i SDHL förra säsongen var höga. Namn som Anna Borgqvist, Danielle Stone, Hanna Sköld, Samantha Hanson, Gracen Hirschy och Tawnya Guindon hade knutits till den redan starka truppen med bland andra Elin Lundberg, Hanna Lindqvist, Wilma Johansson, Julia Åberg, Madelene Hall och inte minst jättetalangen Maja Nylén Persson.

Nu blev slutspelet inte alls vad kullorna från Leksand hade hoppats på. Det blev respass redan i kvartsfinalen mot HV71. Leksand har heller aldrig varit i en SM-final sedan intåget i högsta serien säsongen 1999/2000.
– Vissa säsonger har varit bättre och andra mindre bra. Vi har aldrig varit ett lag med så kallade stjärnor, men ändå alltid haft en hyfsat jämn trupp, berättar Leksands rutinerade Madelene Hall då hockeysverige.se träffar henne på Gammelgårdarna i Leksand med utsikt över Siljan och mot vackra Leksands kyrka.
Hall fortsätter:
– Jag tror mycket på det här med att få ihop laget både på och utanför isen. Sedan är det så att många delar måste klaffa. Man måste också ha dom här spelarna som sliter i det tysta för att andra spelarna ska få utrymme och kliva fram. Jag tror att det behövts ha varit en mix samtidigt som vi hade behövt lite flyt också.

”KLART ATT DET BLIR TUFFT”

Leksand har genom åren också haft en väldig omsättning på tränarsidan där laget nästan aldrig haft samma tränare under två säsonger i rad, vilket gjort att kontinuiteten där saknats.
– Klart att det blir tufft när vi får ny tränare i princip varje säsong. Det är också vad jag menar med att många detaljer måste klaffa, alltså även uppifrån som dom får en inblick i laget, hur folk fungerar, hur SDHL fungerar och så vidare

Madelene Halls starkaste säsong i Leksandströjan är annars 2017/18 då hon på 29 matcher svarade för tolv mål och totalt 26 poäng.
– Jag fick mycket utrymme, producerade en hel del och hade en bra kemi med dom jag spelade med. Bland annat då Wilma Johansson. Vi har klickat bra.
– Dessutom fick jag mycket förtroende i både powerplay och boxplay. Jag var även OS-reserv den säsongen. Sedan hoppas jag på en den här säsongen ska bli min bästa, säger Hall med ett leende.


Madelene Hall. FOTO: Ronnie Rönnkvist

MISSADE STORA DELAR AV SÄSONGEN

Förra säsongen var inte lika lyckad för Leksandsforwarden. Det blev bara 13 matcher, tre mål och totalt åtta poäng.
– Säsongen som var… Jag var borta en del på grund av personliga skäl. Hockeymässigt vill jag bara gå vidare och tänka framåt.

Hur hittade du tillbaka till hockeyn?
– Jag har alltid känt att hockeyn är kul. Det var mer att jag fick sätta annat framför hockeyn i början av förra säsongen. Sedan var det hela tiden superkul att träffa laget varje dag, så själva motivationen var inte svårt med utan det var bara super att jag fick vara med igen.

Leksand har en rasande massa tunga tapp inför kommande säsong. Bland annat slutar Julia Åberg, Hanna Lindqvist och Tawnya Guindon slutar medan Maja Nylén Persson (Brynäs), Sofia Engström (Modo), Alva Johnsson (Long Island University), Ida Nikula (AIK), Emma Lind (Malmö), Danielle Stone (HV71), Anna Borgqvist (HV71) och Gracen Hirschy (Modo) lämnar laget.
– Självklart är det tunga tapp och givetvis hade jag velat att dom spelat i mitt lag eftersom dom är duktiga, men även fina personer att ha i laget.
– Samtidigt får inte vi gräva ner oss för det och tänka på hur det kunde ha varit. Vi får istället se till vad det kan bli kommande säsong.

MÅNGA LÄMNAR: ”VET INTE VAD ANDRA TÄNKER”

Många lämnar Leksand just nu, är det mer pengar och andra förutsättningar i andra klubbar eller vad tror du det handlar det om?
– Det är nog lite blandat. Jag tror det helt beror på vad man själv har för krav och tänker vad som är bäst deras sin utveckling.
– Däremot tror jag inte Leksand ligger så långt efter andra klubbar när det kommer till det här med ekonomi, men jag vet inte vad andra tänker

Vad har fått dig att stanna kvar i Leksand när många andra valt att lämna?
– Dels trivs jag väldigt fint med att bo i Leksand. Sedan vill jag ge mer i Leksand som klubb. Vi har väldigt fina förutsättningar här för träning och jag tror att jag kommer ta ytterligare ett kliv i min utveckling i och med, vad jag hoppas på, kommer få en stor roll i laget.
– Säsongen kommer bli en utmaning både för mig och laget, vilket jag tror kommer hjälpa mig att ta nya kliv

Hur tänker du kring just med det här att få ta en större roll?
– Jag hoppas på att andra vågar kliva fram då andra spelare lämnar. Då tror jag också andra kommer blomma upp, men det är klart att jag hoppas kunna både få och ta en stor roll på och utanför isen


Hall har klickat bra med Wilma Johansson (bilden). FOTO: Ronnie Rönnkvist

SPÄNNANDE VÄRVNINGAR

Till saken hör att flera landslagsaktuella spelare är kvar i Leksand. Exempel på det är Elin Lundberg, Wilma Johansson och Hanna Sköld. Samtidigt har exempelvis tyska VM-målvakten Jule Flötgren anslutit liksom norska VM-forwarden Andrine Furulund och Frankrikes Betty Jouanny.
– Det nämns mycket om folk som lämnar, men det även många duktiga som är kvar, vilket ger en trygg känsla i mig. Dessutom har vi många som kan ta nästa kliv i sin utveckling, men som inte nämns så ofta.
– Jag tror exempelvis att en spelare som Karolin Malmqvist kommer ta ytterligare kliv. Hon är en riktig kämpe och ger alltid allt på varje träning. Jag hoppas att hon kommer blomma ut lite extra den här säsongen

Hur tänker du kring Leksands nya lagbygge?
– Det blir intressant

Det har ändå kommit in några starka namn.
– Ja och jag såg att det var någon forward som har skrivit på förra veckan. Det blir nog bra och det är ingen idé att fundera och skrota i det där för mycket.
– Vi måste att förtroende för att ledningen och Lars (Stenmark) har koll på vad dom gör

Finns Damkronorna med i dina tankar inför kommande säsong?
– Ja, absolut. Klart att jag siktar dit. Det är en dröm jag har att bli etablerad där

Har du varit i kontakt med förbundskaptenen Ylva Martinsen?
– Inte efter jul, men vi var i kontakt med varandra under sommaren och hösten innan, så vi vet nog om varandra, säger Madelene Hall med ett leende

”SDHL HÅLLER IDAG EN MYCKET HÖGRE NIVÅ”

Madelene Hall har bott åtta år i Leksand sedan hon kom till klubben från Karlstad. Hon har med andra ord sett hockeyn på orten och i Sverige utvecklats.
– Jag har senaste åren börjat reflekterat över det. När jag började här i Leksand, jag har sett klipp från några av våra matcher då och SDHL håller idag en mycket högre nivå. Framförallt har det blivit en jämn nivå.
– Här i klubben… Klart att det är en skillnad. Vi har fått mer utrymme och lyfts mer och mer i klubben, men jag tycker ändå att det är främst helheten med damhockeyn som har utvecklats

Har inte Leksand hängt med riktigt där?
– Det är svårt att säga eftersom jag inte har den inblicken, men klart att jag önskar att flera kommer och tittar på våra matcher. Man kan också önska att klubben såg till att vi kunde få höras och synas mer här i byn. Samtidigt vet jag att dom i klubben gör ett hårt jobb.

Madelene Hall kom till Leksand som 16-åring. Givetvis var det inte alldeles enkelt att flytta hemifrån och ”bli vuxen” i den åldern.
– Det svåraste var att släppa tryggheten med mamma och pappa, allt det här med vardagen. Det är ett stort kliv att flytta hemifrån som 16-åring och ta hand om allt, sig själv, hockeyn och så vidare.
– Jag är väldigt familjekär så det var tufft i början att vara ifrån familjen, säger Leksandsforwarden som trots allt aldrig riktigt varit nära och ge upp Leksand för att flytta hem till Karlstad.
– Jag hade det väldigt tufft första månaderna med den biten. Samtidigt var det superkul med hockeyn. Varje kväll när jag gick och lade mig längtade jag till träningen dagen efter. Helt klart var det hockeyn som höll kvar mig här då. Sedan har det där mer och mer växt bort samtidigt som jag växt in här.

23-åringen har ändå inte helt stängt dörren för att återvända hem till Karlstad en dag för att kanske spela för Färjestad.
– Klart att det vore intressant och det skulle vara superkul om Färjestad kunde ta klivet upp. Jag satsar på min hockey och vill spela i den högsta ligan för att få min utveckling så bra som möjligt, avslutar Madelene Hall innan hon cyklar vidare till Tegera Arean för träning med laget.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten