Sök
Roger Rönnberg kommer ha ett smörgåsbord av skickliga forwards att tillgå nästa säsong.
SHL

Rönnbergs lyxproblem: ”Det börjar bli trångt”

De är regerande mästare och har på det berömda papperet dessutom förstärkt sin trupp. Det enda som verkar kunna fälla Frölunda nästa säsong är om en eventuell mättnadskänsla skulle smyga sig in.
— Har man en lagkapten som Joel Lundqvist så hade inte jag som spelare vågat vara mätt egentligen på vare sig träning eller match, säger Göteborgs-Postens Fredrik Janlind till hockeysverige.se.

Frölunda sopade rent ifjol med både CHL-seger och SM-guld. Vi tog hjälp av Göteborgs-Postens Fredrik Janlind för att, så här i sommarvärmen, känna Frölunda på pulsen.

Dina spontana intryck hittills av Frölunda så här långt inför nästa säsong?
— Ja herregud. Det skulle jag vilja säga är nästintill jackpot. Vi var många här i Göteborg som spekulerade lite efter guldet att det skulle bli som förra gången, att spelare efter spelare försvann, inleder Fredrik Janlind och fortsätter:
— Han hade visserligen en klausul, men när Chay Genoway försvann så tänkte man att det här var starten på en ny sån plundring av Frölunda. Men de har klarat sig ganska bra från tunga spelartapp.
— Har man ett bättre lag på papperet än när man vann guld så blir man väl egentligen guldkandidat denna säsongen också.

KAN VÄXAI SKUGGAN AV MATTSSON

Journalisten räknar upp Chay Genoway och Jonathan Sigalet som de tyngsta spelartappen från fjolårstruppen. Förlusten av målvakten Johan Gustafsson tror han inte behöver bli så smärtsam när Niklas Rubin kommer in från Luleå.
— Han kan växa lite i skuggan av Johan Mattsson som nu verkligen kan ta förstarollen där och ta nästa kliv.

Han tycker också att göteborgarna fått in bra ersättare för de flyktade nordamerikanerna på backsidan.
Karl Stollery som kanske ska ersätta Chay Genoway offensivt. Julius Bergman, Theodor Lennström. Det finns en del med kvalitet som kommit in.

Framåt hämtar man in återvändarna Nicklas Lasu och Johan Sundström.
— Det är verkligen super-jackpot för Frölunda. Det är främst värvningen av Johan Sundström som jag är…På ett sätt är jag lite förvånad, för jag trodde att han, trots skadeproblem, skulle kunna få något annat erbjudande ute i Europa. men nu väljer han att starta om i Frölunda.
— Får Frölunda fart på honom så är det, om inte SHL:s bästa spelare, så nästintill. Hans högstanivå är otroligt hög.

RÖNNBERG HAR LYXPROBLEM

En annan spelare som nästintill är att betrakta som ett nyförvärv är Jacob Peterson, som ifjol var utlånad till Björklöven. Lagom till slutspelet så återvände han till Frölunda och var en riktigt positiv injektion för laget i det lyckosamma slutspelet.
— Det känns som att det är få som har tagit chansen så snabbt när den dök upp snabbt som den gjorde där. Det kändes som att han verkligen hade bestämt sig för att ge allt i alla matcher. Den killen har verkligen spelat till sig ett kontrakt och en plats i det här Frölundalaget nästa säsong.
— Det ska bli spännande att se hur han kommer användas i och med att både Sundström och Lasu återvänder och det börjar bli trångt på fowardssidan. Särskilt om Lucas Raymond, (Karl) Henriksson och flera andra duktiga juniorer ska få lite chanser. Där kommer Roger Rönnberg ha lite av ett lyxproblem under början på hösten.

Lucas Raymond ja. Supertalangen som spås gå högt i nästa års draft. Säsongen som var var han högst bidragande till att Sverige kunde plocka hem VM-guldet på U18-nivå. 17-åringen spelade också tio SHL-matcher och gjorde två mål.
— Han kommer definitivt få sina chanser den här säsongen. Han fick några småkänn på det förra säsongen för att börja vänja sig lite.
— När skador dyker upp på fowardssidan, beroende på vem det är, så är han nog förstavalet. Där har Frölunda återigen fått fram en talang där högstanivån är utöver det vanliga och som verkligen fått epitetet supertalang.
— Det ska verkligen bli intressant att följa honom den här säsongen när det kanske blir lite mer regelbunden speltid i a-laget.

Fredrik Janlind fortsätter resonemanget om Raymond.
— Förra säsongen kändes det lite som att de väntade lite med honom, höll igen och lät andra forwards få chansen när det behövdes fyllas ut. Men nu så tror jag verkligen att det är är lite av Lucas Raymonds år i Frölunda.

KAN DE HANTERA BAKSMÄLLAN?

CHL-seger och SM-guld. Frölunda sopade rent ifjol och samtalet glider in på ämnet baksmälla. Något som verkar vara mer regel än undantag att drabba mästarlag.
— Det är så pass många spelare som var med 2016 och Nicklas Lasu, när jag partat med honom, har varit väldigt tydlig med att han inte riktigt förstod hur han skulle hantera det här året efter.
— Då blev det verkligen en baksmälla för många av spelarna. Den kärntruppen som Roger Rönnberg pratar om, det blir verkligen upp till bevis nu att lyckas hålla den här truppen motiverad och få de andra spelarna att brinna för att vinna med Frölunda igen.
— Lite, lite mättnadskänsla tror jag det finns på vissa håll. Sen är det klart att har man en lagkapten som Joel Lundqvist så hade inte jag som spelare vågat vara mätt egentligen på vare sig träning eller match. För då får man sig en utskällning.

Förra säsongen tippades Frölunda lågt inför säsongen. Janlind menar att det ska bli intressant att se hur Frölunda nu tar sig an att vara favorittippade. Något de högst troligt kommer vara.
— Det blev lite tändvätska för dem att visa omgivningen att ”vi är inte så jäkla dåliga”. Men nu, med tanke på att man vann och har kryddat laget med bra nyförvärv, så får man nog favoritskapet på sig från i princip alla håll. Det ska bli intressant att se hur de hanterar den pressen.
— Men jag skulle säga att får Frölunda det bara att stämma så tror jag till och med att Frölunda kanske kan vinna grundserien för första gången under Roger Rönnbergs ledning.
— Sen är det som det alltid är i ett slutspel, allting kan hända. Men för att publiken och omgivningen i Göteborg ska vara nöjda så ska nog Frölunda gå åtminstone till en semifinal framåt nästa vår.

Hockeysverige gör en rundringning till lokala journalister som känner SHL-lagen på respektive ort väl. Här nedan kan du läsa de tio tidigare delarna i serien.

Linköping: ”Vill man inte vara med på tåget är det bättre att man hoppar av”

Växjö: ”Myten om Rahimi är ganska överdriven”

Malmö: ”Tror han har minst 35 poäng i sig”

HV71: Tror på ett uppsving för JVM-forwarden

Örebro: Hittar ljusglimtar mitt i spelarflykts-eländet

Skellefteå: ”Jag tror att han kan bli en jättesuccé”

Brynäs: ”Ute på någon slags valkampanj”

Färjestad: ”Många fans som i princip har panik över hur läget är”

Rögle: ”Tänt en dröm som i alla tider känts fullkomligt orealistisk”

Oskarshamn: Ett hockeyintresse på Leksandsnivå

Leksand: Uppe för att stanna nu? ”Sänder vissa signaler”

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten