Sök
Oliver Nordberg
SHL

Vann poängligan – rekommenderar andra att testa samma äventyr: ”Är en bra väg”

Oliver Nordberg är en doldis inom svensk hockey men kommer från en succésäsong med Salzburg i den så kallade alpligan. Nu är han tillbaka i Sverige igen och ska fortsätta på inslagen väg – men nu i Vita Hästen.
– Det känns som ett ställe där jag kan utvecklas, säger han till hockeysverige.se.

Många hockeyfans har nog ingen större koll på Oliver Nordberg. Han öste in poäng i Brynäs J20-lag under ett par säsonger och fick chansen när de hade massor av skador i kvartsfinalserien mot Växjö. Därefter fick han inget nytt kontrakt av Gävleklubben utan hamnade i Salzburg. Inte i A-laget, utan i klubbens reservlag som huserar i den så kallade alpligan där det förutom österrikiska klubbar också spelar lag från Italien och Slovenien.

Nordberg berättar för hockeysverige.se att han hamnade där tack vare en lagkompis hos Brynäs juniorer.
– Det här dök upp tack vare (Casper) Evertsson. När han hoppade på den här grejen så kände jag att då kan jag också ta chansen. Salzburg hade bra träningsmöjligheter och sådana saker så jag såg chansen att kunna utvecklas där. Men jag hade ärligt talat inte så stora förväntningar när jag åkte ned.

Men succén blev total. Casper Evertsson, kommande säsong i Strömsbro i Hockeyettan, gjorde 50 poäng på 39 matcher och slutade åtta i poängligan.  Oliver Nordberg var ännu bättre. Med sina 72 poäng (28+44) på blott 40 matcher vann han poängligan före Asiagos Anthony Bardaro.
– Lite förvånad är jag såklart. Jag visste inte hur ligan var så jag hade som sagt inte så stora förväntningar, utan jag fokuserade snarare på att utvecklas och bli bättre. Men det är förstås jättekul att det blev som det blev. Jag menar, att vinna poängligan…det är ett ganska bra kvitto på att man jobbat på bra och gjort någonting rätt.

Hur var hockeyn?
– Det var inte en så svår omställning från svensk hockey, utan hockey är hockey liksom. Men kvalitén var väldigt ojämn så det är svårt att jämföra med någon svensk liga egentligen. De bästa lagen var hyfsade men de sämre var inte så bra. De stod i princip som en mur runt egen målbur hela matchen, berättar Gävlesonen.
– De bra lagen hade ändå en del bra lirare men det var en väldigt stor skillnad mellan spelarna och lagen.

HYLLAR KLUBBEN

Eftersom laget ingår i storklubben Red Bull Salzburg, som gick till semifinal i årets CHL, var faciliteterna för Nordberg och hans lagkompisar bra.
– Allt sånt var grymt. Vi fick frukost, lunch och middag från klubben och det fanns alltid möjligheter att träna extra och sånt. Allt var kanon, både på isen och utanför så man fick verkligen chansen att utvecklas.

Skulle du rekommendera fler svenskar i samma sits som du att testa den här vägen?
– Ja, jag tror faktiskt det. Det finns förutsättningar att utvecklas och bra träningsmöjligheter, så jag tror det är en bra väg. I slutet av säsongen frågade faktiskt coachen mig om det fanns fler svenskar som skulle kunna vara aktuella för dem.

Flytten till Österrike blev som sagt aktuell eftersom Nordberg inte fick något A-lagskontrakt av Brynäs.
– Jag kände att det var rätt väntat, även om jag fick vara med och spela i slutspelet. Det var liksom inget ”Åh nej, hur ska jag göra nu?” utan jag var ganska förberedd på att det skulle kunna hända.

Känner du att du borde fått fler chanser av Brynäs?
– Nä, det var deras val. Om de kände att jag inte var tillräckligt bra så var det så. Det var upp till klubben att besluta om det. Jag tänker inte lägga över skulden på någon annan.

Du har Brynäs som moderklubb, är målet att få återvända dit?
– Absolut. Jag har spelat där sen jag var en liten grabb, så det vore sjukt kul att återvända någon gång, säger 21-åringen som också menar att han inte avskräcktes av nivån i högstaligan när han slängdes in i A-laget i kvartsfinalen mot Växjö 2018.
– Jag tycker jag gjorde det ganska bra och tror jag har mer att ge i SHL, även om det inte var helt lätt att kastas in mot Växjö med det lag de hade då.

DÄRFÖR VALDE HAN HÄSTEN

Men först väntar alltså spel med Vita Hästen i HockeyAllsvenskan för Oliver Nordberg. Efter bara ett år i Österrike vänder han hem till Sverige igen.
– Det var inte helt givet att jag skulle flytta hem redan nu men min tanke var hela tiden att jag ville spela hemma i Sverige igen, berättar Nordberg.

Varför blev det Vita Hästen?
– Min agent och jag började prata om att försöka hitta något i Sverige och Hästen kom upp som ett alternativ ganska snabbt. Det kändes bra när jag hade pratat med ledarstaben där och det känns som ett ställde där jag kan utvecklas men också kan bidra och hjälpa dem. Jag vill ge det chansen i Vita Hästen.

Vad har du för mål med säsongen som kommer?
– Målet är bara att göra det så bra som möjligt i HockeyAllsvenskan och sen se vart det leder. Men nu fokuserar jag bara på att göra det bra i Vita Hästen och hjälpa dem så mycket det går, avslutar Brynäsprodukten.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten