Christian Engstrand
Nyheter

Målvaktsveteranen knäckt efter degraderingen – nu blickar han utomlands

Christian Engstrand har fortfarande inte hämtat sig fullt ut efter en kaosartad säsong i Mora. För hockeysverige.se berättar målvakten vad som gick fel – och hur han tänker med framtiden.
– Det finns intresse från ett par klubbar, säger han.

Förra säsongen blev mardrömslik för Christian Engstrand. Först åkte han på en hjärnskakning som höll honom borta från spel. Ersättaren Janne Juvonen storspelade sedan vilket gjorde att Engstrand fick sitta på bänken. Sen kastades den rutinerade burväktaren in i hetluften igen under de sista kvalmatcherna mot Leksand – men det gick som bekant inget vidare för Moras del då heller.

Nu har det gått ett par månader sedan kvalmissen mot Leksand och 30-åringen är hemma i Linköping igen. Han ser tillbaka på en jobbig säsong.
– Det var en extremt konstig säsong på så många sätt. Det är egentligen första gången jag har varit med om något liknande…Men nu har man fått vara med om det också, säger Christian Engstrand till hockeysverige.se.
– Nej, det var ingen höjdare. Men det ligger bakom en nu så jag kan inte förändra det som hänt på något sätt. Jag får försöka se det positiva nu i stället. Huvudet och kroppen känns skitbra och försäsongen har känts bra hittills.

”UTOMLANDS SOM GÄLLER”

Ja, försäsongen är i full gång. Även om Christian Engstrand saknar klubbtillhörighet har han hittat ett gäng att träna med.
– Vi är ett gäng på sex, sju gamla LHC-spelare som kör så det är full fart. Det funkar bra och vi kan verkligen trigga och pusha varandra.
– Det är skönt att kunna styra en försäsongsträning själv men det är klart att det hade varit skönt att ha klart med en ny klubb också. Jag känner dock ingen jättestress över det, än, utan det får ta den tid det tar. Agenten gör sin grej och det är därför man har honom. Han vet vart jag står.

SHL-lagen har fyllt sina målvaktssidor, är det åt utlandet du tittar?
– Ja, just nu är det utomlands som gäller. Men man ska aldrig stänga några andra dörrar heller så vi får se vad som händer de kommande veckorna, inleder Christian Engstrand innan han byter spår:
– Men ska jag vara ärlig har jag inte riktigt släppt det som hände med Mora, än. Jag är extremt besviken med hur allt blev där och det kommer ta ett tag att kunna släppa det. Jag lider så mycket med alla fanns och allt folk runtomkring laget som jobbat så extremt hårt för att vi spelare ska kunna ha det bra och prestera.

”SITTER INTE I SJÖN PÅ NÅGOT SÄTT”

Vad var det som gick snett?
– Grunden är att vi inte fick ut så mycket som vi hade hoppats. Vi fick inte ihop det. Vi fick inte laget…hockey är en lagsport och vi var inte där, riktigt. Vi försökte rodda ihop allting på egen hand, liksom. Tyvärr.
– Det är lätt att säga det här i efterhand men när man står där i skarpt läge är det svårt att peka ut vad som går fel. Nu har man kunnat analysera det en, två och tre gånger. Nej, det är skittråkigt för staden och för alla runt klubben. Vi hade definitivt materialet för att klara oss kvar men vi fick inte ihop det när det gällde. Jag tycker man kan säga att vi vek ned oss litegrann.
– Jag vill bara säga att jag från Morahåll fått väldigt bra stöd efteråt, både från fans och sponsorer. De känner att man gett allt liksom. Det är jag väldigt tacksam för. Jag vill ge en stor eloge till alla runt laget och i staden.

Christian Engstrand har hunnit bli 30 år och även om det inte är någon ålder för en målvakt medger den profilstarke burväktaren att han resonerar annorlunda nu jämfört med tidigare när han ska välja klubb,
– Ja, det gör jag. Nu har jag lite andra saker att ta hänsyn till, som en sambo exempelvis. Det är inte bara att ta sitt pick och pack och dra iväg någonstans, som när man var 24, 25 år. Men min tanke är att spela så högt upp som möjligt, sen får vi se hur länge man kan klara av att göra det eftersom jag inte direkt blir yngre heller.

Hur ser det ut med intresset?
– Jodå, det finns intresse från ett par klubbar. Det känns kul, förstås. Jag sitter inte i sjön på något sätt utan vi får se vad som händer när det ska fattas beslut. Det ska kännas rätt, det är det viktigaste. Speciellt nu efter förra säsongen med hjärnskakningen och degraderingen. Det var en väldigt tung och en jäkligt tråkig säsong rent allmänt.

”VILL INTE STRESSA FRAM NÅGOT”

Foto: Ronnie Rönnkvist.

Är du orolig med tanke på den jobbiga hjärnskakningen du åkte på?
– Nej, det är förbispolat för mig. Däremot vet jag ju inte hur klubbar tänker och om dom har med den i sina tankar. Å andra sidan var det min första hjärnskakning och det finns dem som haft betydligt fler och kommit tillbaka. Jag har hittat tillbaka till min fysiska status nu så jag känner mig bra inför säsongen.

Även om Christian Engstrand inte känner någon panik över att gå klubblös skulle han gärna få den situationen uppklarad.
– Jag har inte tänkt så mycket på det utan för mig har det varit fokus på att flytta hem till Linköping efter säsongen och komma igång med träningen. Jag har bollat lite med agenten och sen får vi se vad som dyker upp.
– Men det är klart att jag hade velat ha något klart i morgon om jag ska vara ärlig. Det är mycket praktiskt som ska lösas runt om, med lägenheter, med min sambo och alla sådana grejer. Samtidigt vill jag inte stressa fram något bara för att ha en klubb heller, liksom. Vi får se vad som händer. Det blir spännande att se vart jag hamnar, i alla fall.

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten