Jonas Arntzen.
SHL

Efter Panterns dystra öde – nu får Leksandsmålvakten chansen i SHL

ANNONS

Han var Leksands andrekeeper den gångna säsongen och skulle ha vaktat Panterns målbur kommande säsong. I stället blir det SHL-spel för norrmannen Jonas Arntzen. I dag presenterades han av Örebro.
– En ung och lovande målvakt som vi tror mycket på, säger sportchefen Niklas Johansson.

2015 flyttade Jonas Arntzen från norska Lillehammer till Leksand. Inför nästa säsong var tanken att han skulle flytta till Malmö och representera Pantern i Hockeyallsvenskan, men efter att klubben hamnat på ekonomiska obestånd och slutligen tvingats dra sig ur spel i den svenska andraligan blir det nu en annan klubbadress.

Under måndagen presenterade Örebro Hockey 21-åringen som sin nya reservkeeper bakom tjeckiska nyförvärvet Dominik Furch.
– Det känns bra att vi nu har satt målvaktssidan. Jonas är en ung och lovande målvakt som vi tror mycket på. En stor och modern målvakt som är bra skolad och vi tror att han kommer ta stora kliv i vår miljö, säger sportchefen Niklas Johansson i ett uttalande på klubbens webbsida.
– Jonas är från och med idag på plats i Örebro och tränar med övriga laget, efter midsommar kommer han dessutom åka över på camp i Nordamerika.

Arntzen kommer från en allsvensk säsong med Leksand där han stoppade 91,8 procent av skott på 21 matcher i grundserien. Han var även uttagen att spela VM för Norge, men fick agera tredjekeeper bakom Henrik Holm och Henrik Haukeland.

 

Den här artikeln handlar om: