Sök
Växjö Lakers HC
EKHOLM: 14 spelare som kan slå igenom kommande SHL-säsong

Under den gångna säsongen blev Emil Bemström SHL:s största utropstecken. Med sina 23 mål vann han SHL:s skytteliga och kammade även in priser som Årets Rookie och årets junior i SHL.

Bemström kom till Djurgården från Leksand och fick oss att tappa hakan med sitt målskytte och bländande spel. Till nästa säsong ser han ut att vara förlorad till NHL – men bakom honom står en rad spelare på kö, redo att ta över hans plats. 

Sommarupphåll i all ära, men det hindrar oss inte från att längta och spekulera till nästa säsong. Jag har satt ögonen i de nuvarande SHL-trupperna för att hitta kommande säsongs största ”wow-spelare”:

LULEÅ
Nils Lundqvist är bara 18 år, men är i mina ögon en av de roligaste backarna att se på i hela SHL. Hans lugn med pucken, hans kaxighet (i positiv bemärkelse) och spelskicklighet är några av de egenskaper man bara längtar efter att se mer av. Han har dessutom en personlighet som sätter lite extra färg på ligan. Är god för betydligt fler poäng än de tio han stod för under fjolårssäsongen.

FÄRJESTAD
Karlstad-laget har plockat tillbaka Oskar Bäck från BIK Karlskoga där han växte till sig under fjolårssäsongen. Med spelare som Johan Ryno och Per Åslund och Linus Johansson runt omkring sig kan Bäck lära sig mycket och bli en ännu vassare tvåvägscenter redan under nästa säsong. Spelade JVM i vintras – fortsatt utveckling och han lär göra det även vid nästa årsskifte.

FRÖLUNDA
Niklas Rubin är tillbaka i Göteborg efter en utflykt till Tingsryd och Luleå. I den sistnämnda klubben fick han det tuffa jobbet att vara backup till Joel Lassinanti, men när han väl spelade gjorde han det bra. Nu ska han konkurrera med Johan Mattsson, vilket i sig är en svår uppgift, men det lär bli fler än 12 matcher för Rubin kommande säsong. Och då får han chansen att visa sina kvalitéer på allvar.

Ungtuppen Lucas Raymond lär få sina chanser i SHL, men frågan är om de blir tillräckligt många för att han ska kunna slå igenom redan i år.


Rubin ny i Frölunda-munderingen. FOTO: Bildbyrån

DJURGÅRDEN
SM-finalisten har en hel uppsjö av intressanta namn som kan ta efter Emil Bemström. Alexander Holtz och Albin Grewe sticker dock ut mest enligt undertecknad. Båda har goda möjligheter att kunna bli utropstecken under säsongen – om de lyckas ta en tröja i DIF. Holtz gjorde 47 poäng på 38 matcher i J20-Elit, medan Grewe stod för 34 på 25. Grewes lite mer energiska spelstil kan dock vara lättare att applicera i SHL vid så pass ung ålder än Holtz lit mer spelskickliga. Framtiden får utvisa, men spännande tider väntar i Djurgården.

LINKÖPING
Johan Södergran sprattlade till under inledningen av fjolårssäsongen och öste då in poäng. Stannade sedan av, vilket inte är så konstigt när man är 18 år gammal. Kan han dra lärdomar av det under möten har Linköping en guldklimp. Den LA Kings-draftade forwarden har ett öga för att hitta målet – och borde kunna göra fler än de åtta han gjorde 2018-19.

BRYNÄS
Kan Samuel Ersson bli förstamålvakt i Brynäs i vinter? Det är inte omöjligt om ni frågar mig. Efter en imponerande säsong i Västerås och ett bra JVM ska 19-åringen nu mäta sig på nästa nivå. Och jag tror han kommer göra det på ett strålande. Ersson har något i sin personlighet som utstrålar lugn och med sin vinnarskalle kan han mycket väl konkurrera ut den betydligt äldre Joacim Ericsson

(Victor Söderström har redan visat sin ”wow-faktor)

LEKSAND
Eftersom Leksand är en nykomling finns det många som har möjlighet att slå igenom. Bäst chans tror jag ändå backen Filip Johansson har. Får han vara skadefri och lyckas komma upp i den nivå han hade under slutet av säsongen 2017-18 har Leksand ett ess i rockärmen. Kan dessutom spela både defensivt och offensivt. Borde vara ett namn som är aktuellt för JVM.

HV71
David Gustafsson har redan spelat två SHL-säsonger, men det är först till hösten som centern slår igenom på riktigt. 19-åringen har storleken, farten och smartheten för att på sikt bli en riktigt bra center i SHL. Och han tar nästa steg i den riktningen redan i höst. Gustafsson är mogen för större uppgifter i HV71.


Kan Gustafsson ta nästa steg? FOTO: Bildbyrån 

 

ÖREBRO
Max Lindholm. Nyförvärvet från AIK gjorde en imponerande säsong i HockeyAllsvenskan. 21-åringen stod för 39 poäng på 49 matcher. Han svalnade visserligen sedan något i kvalet mot Oskarshamn och Leksand, men är en spelare med stor potential. Och i Örebro där de flesta av lagets spelare redan är etablerade har Lindholm definitivt en stor chans att bli ”wow-faktorn”.

 

MALMÖ
Linus Cronholm kom in under slutspelet och imponerade. Med sin tuffa spelstil blev den storvuxne backen ett jobbigt hinder för motståndarna i offensiv zon. Det lär knappast ändras nu. 18-åringen, draftad av Buffalo Sabres, har lovordats av tränare Peter Andersson som ser honom högt upp i rangordningen inför hösten. Ett utropstecken som blir JVM-aktuell?


Cronholm redo för ny säsong med Malmö. FOTO: Bildbyrån

RÖGLE
Dominik Bokk valde att lämna Växjö. Ny klubbadress blir Rögle där han återförenas med sin gamle J20-tränare Cam Abbott. Bokk har redan visat att han håller i SHL, men det riktiga genombrottet har inte kommit ännu. Men det gör det till hösten. I Rögle kan Bokk få en fin offensiv roll och med rätt flyt har den St. Louis Blues-draftade tysken 35 poäng i sig.

SKELLEFTEÅ
Han bytte AIK mot ett annat AIK. Philip Broberg har kvalitéer för att spela i SHL trots att han bara är 17 år. Han kommer draftas av en NHL-klubb under midsommarhelgen – frågan är bara vilken och hur tidigt – och stärkt med självförtroende från det kommer den skicklige backen ta SHL med storm.

OSKARSHAMN
Nyförvärvet Tyler Kelleher är bara 168 centimeter lång, men kan göra poäng. Amerikanen gjorde 38 stycken på 50 matcher i tyska ligan förra säsongen. Nu ska han leda IK:s offensiv och ska man tro journalisten Chapin är det minst sagt en spännande spelare som Oskarshamn landat:

VÄXJÖ
Fick inte till det riktigt i Malmö. Men i Marcus Sylvegård kan Växjö ha gjort en av silly seasons mest sköna värvningar. Högerskytten spelar osvenskt och har bevisligen ett bra skott. Gjorde visserligen bara sex mål under förra säsongen, men skapade massvis med chanser. Ny miljö och rutinen från den gångna säsongen kommer hjälpa skåningen hitta rätt.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten