Nyheter
SAMMANSTÄLLNING: Tio stjärnnamn som lär byta NHL-klubb i sommar

Fler stjärnor än normalt är ute på marknaden. Några är kontraktslösa om en månad medan andra ser ut att trejdas under sommaren. Hockeysverige.se’s Måns Karlsson listar här tio av de största stjärnorna som lär komma att byta klubb under de närmaste månaderna.

Gustav Nyquist, San Jose Sharks

Att påstå att Gustav Nyquist gjorde succé i San Jose är kanske att ta i. Men oj, vad nyttig han var för hajarna efter trejden från Detroit. Nyquist gjorde elva poäng på 19 matcher i NHL, efter övergången, och elva poäng på 20 matcher i slutspelet. Dessutom gjorde faktiskt 29-åringen 60 poäng i NHL under säsongen vilket gjorde det till hans bästa säsong i karriären.

Med tanke på vilka andra San Jose-spelare som har utgående kontrakt lär Nyquist inte vara mer än femma i den kön, vilket gör att han förmodligen kommer testa marknaden och där lär det vara huggsexa kring svensken. Visst finns det en risk att något lag pungar upp lite för mycket pengar och lite för många år, som Vancouver gjorde med Loui Eriksson, men Nyquist känns som ett lite säkrare kort. Han är en mer modern spelatyp och lär hålla i NHL ganska länge. Gustav Nyquist kommer vara ett av de namnen som jagas hårdast när free agency öppnar den första juli.

Kevin Hayes, Winnipeg Jets

Winnipeg gav upp ett förstaval för Kevin Hayes och hoppades att han skulle bli en lika stor succé som Paul Stastny blev för ett år sedan. Hayes var absolut bra – men kanske inte så bra som Jets hade hoppats. I och med att Patrik Laine ska skriva ett nytt kontrakt är det tveksamt om de väljer att behålla också Kevin Hayes som är en storväxt 27-årig center och lär kunna kräma ut rejäla pengar på den öppna marknaden.

Med 55 poäng gjorde han dessutom sin bästa säsong i karriären, lägligt nog, och det han visat upp i NHL tyder på att han skulle kunna vara en riktigt nyttig andracenter i ett bra lag i NHL. Därför lär många klubbar vara beredda att langa fram både dyra och långa kontrakt för Kevin Hayes.

Jake Gardiner, Toronto Maple Leafs

Det kommer inte bli någon fortsättning i Toronto som helt enkelt inte har råd att förlänga med backen. Han tjänar drygt fyra miljoner dollar per år på sitt nuvarande kontrakt och sett till hur bra Gardiner varit de senaste åren kommer han säkert få ett kontrakt på åtminstone sex miljoner dollar nu.

Jake Gardiner kommer inte från sin bästa säsong i karriären men är utan tvekan en av de bästa backarna som kommer komma ut på marknaden. Således lär det bli rejäl huggsexa om den snart 29-årige backen.

Semjon Varlamov, Colorado Avalanche

Semjon Varlamov är ett intressant fall. Han konkurrerades ut av Philipp Grubauer när det verkligen gällde men stod faktiskt fler matcher än tysken under NHL-säsongen. Tjänar däremot 5,9 miljoner dollar och det går att undra om han kommer vara beredd att ta andremålvaktspengar för att stanna i Avalance.

Det har gått ganska ihärdiga KHL-rykten om Semjon Varlamov under året men han är trots allt bara 31 år och kommer säkert kunna få ett till fint NHL-kontrakt. Det känns dock tveksamt om hans framtid verkligen är i Colorado Avalanche, eller om de satsar på ett billigare alternativ nu när det visat sig att Philipp Grubauer gott och väl håller som förstemålvakt i NHL.

Jacob Trouba, Winnipeg Jets

Att Jacob Trouba fortfarande är kvar i Winnipeg får ju ses som en skräll i sig. Närmast en chock. Han begärde en trejd redan för några år sedan men tvärvände sen och skrev på ett nytt kontrakt. Nu ska både Patrik Laine och Kyle Connor ha nya kontrakt och då kommer Trouba bli den som offras. Han är RFA vilket gör att Jets sitter på rättigheterna med 25-åringen trots att kontraktet går ut. Här kommer det alltså bli tal om en trejd inom de kommande veckorna.

Precis som många andra med utgående kontrakt har Jacob Trouba gjort sin bästa säsong i karriären, sett till antal poäng. Amerikanen landade på fullt respektabla 50 (8+42) vilket gav honom en trettondeplats i backarnas poängliga. Han tjänar 5,5, miljoner dollar per säsong nu men kommer få en saftig löneökning. Vid sidan av Erik Karlsson är Trouba backmarknadens stora namn. Karlsson är ju emellertid UFA.

Matt Duchene, Columbus Blue Jackets

Matt Duchene har talat gott om Columbus. Precis som han gjorde om Colorado. Och Ottawa. Nej, jag har ändå svårt att se Duchene stanna i Blue Jackets även om vi inte ska slå bort möjligheten helt. Jag tror Matt Duchene tycker Columbus är för osexigt som det är, och i synnerhet när vi vet att lagets övriga storstjärnor kommer lämna.

Klubben kommer kunna erbjuda Matt Duchene ett saftigt kontrakt men jag tror inte det räcker. Jag både tror och hoppas att Matt Duchene är trött på att förlora och väger in fler saker än lönekontots växande.

70 poäng på 73 matcher i NHL och tio poäng på tio slutspelsmatcher. Intresset kommer vara stort för centern.

Artemij Panarin, Columbus Blue Jackets

Efter 169 poäng på 160 NHL-matcher kommer Artemij Panarin nu lämna Columbus. Det viskas om en återförening med Joel Quenneville i Florida och det vore förstås logiskt på alla sätt och vis. Han har en sommarbostad i Miami, en relation med Quenneville och Florida har både behov av och plats för Panarin.

Men de kommer inte vara ensamma om att lägga bud på den ryske superstjärnan. Bakom Erik Karlsson och en målvakt som vi snart kommer in på är han den fria marknadens allra största namn.

Sergej Bobrovskij, Columbus Blue Jackets

Han inledde säsongen darrigt men avslutade den femstjärnigt. Sett till de fem senaste åren går det att argumentera för att det här är världens bästa målvakt. Att en sådan spelare kommer ut på marknaden är extremt ovanligt.

Precis som Panarin kopplas Bobrovskij ihop med Florida Panthers men kanske kan klubbar om Carolina och Calgary också göra försök att sno Vezina Trophy-vinnaren. Att han inte blir kvar i Columbus känns givet. Jarmo Kekäläinen, klubbens GM, kommer få jobba håååårt i sommar för att få ihop ett någorlunda slagkraftigt lag nästa säsong.

Phil Kessel, Pittsburgh Penguins

Phil Kessel har inget utgående kontrakt men ryktas bort. Det sägs att han och coachen Mike Sullivan inte går ihop. Det sägs att det inte är en fråga om om, utan när Phil Kessel kommer lämna Pittsburgh. Just nu nämns Minnesota som den hetaste kandidaten som ny klubbadress men om Kessel verkligen, aktivt, skulle skickas ut på trejdblocket kommer fler klubbar visa intresse. Var så säkra.

Han är visserligen 31 år och tjänar åtta miljoner dollar per år. Men det handlar om en spelare som så sent som säsongen 17/18 slutade topp-tio i NHL:s poängliga på 92 poäng och som gjorde 82 poäng den nyss avslutade säsongen. En sådan spelare kan det vara värt att trejda för, även om kontraktet kan bli jobbigt den sista säsongen. Hans avtal gäller nämligen till sommaren 2022.

Det har funnits trejdsnack kring Kessel förut, utan att det blivit någon övergång när allt kommit till kritan, men då har Pittsburgh hela tiden haft lagets enorma framgångar att falla tillbaka på. Nu kommer de från sin sämsta säsong på länge och då kanske Kessel är den som måste ”offras”, i synnerhet om det finns sanning i uppgifterna att han och Mike Sullivan inte firar jul ihop eller flätar varandras hår på fritiden.

Erik Karlsson, San Jose Sharks

Vad finns det att säga som inte har sagts? Erik Karlssons framtid har varit en fråga i ett nästan två års tid. Vi får se om han blir kvar i San Jose, det är inte helt uteslutet, men i nuläget känns ett klubbyte troligast.

Den senaste säsongen var jobbig för svensken som led av enorma ljumskproblem och det kan nog påverka hans värde något. Men en skadad Erik Karlsson är ändå en av världens bästa backar. Därför lär han ändå kunna välja och vraka bland klubbarna om han ger sig ut på fria marknaden.

Det ska bli ruskigt spännande att se vad som händer med Erik Karlsson. Dels vilken klubb han hamnar i och dels vilket kontrakt han får. Har den säsongen som nyss passerade sänkt hans värde eller inte? Det blir en fråga som jag är väldigt spänd inför att få svaret på. Jag tror personligen han kommer få sju år á elva miljoner dollar trots skadorna.

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten