Sök
Victor Rollin Carlsson
ÖVRIGT

Lämnar moderklubben efter nedflyttningen: ”Man skäms”

Victor Rollin Carlsson är en av Almtunas största profiler någonsin. Men nu lämnar han klubben. Efter den mycket tunga säsongen i Almtuna hoppas han på spel utomlands.
– Jag är öppen för det mesta, men jag skulle vilja komma till DEL eller EBEL, säger han till hockeysverige.se.

Det är ju inte helt klart att Almtuna faktiskt kommer behöva spela i Hockeyettan nästa säsong, det avgörs först om några dagar. Men ser vi till de sportsliga resultaten är det där de kommer spela nästa säsong.

Men oavsett vilken serie Uppsalaklubben spelar i kommer en av klubbens stora profiler, Victor Rollin Carlsson, inte finnas med. De tidigare lagkaptenen har varit i Almtuna hela karriären förutom en treårssejour i Tingsryd. Men nu väntar nya utmaningar för 29-åringen.
– Det är klart att jag hellre hade avslutat den här sejouren i Almtuna med en pangsäsong. Men samtidigt har jag känt ett tag att jag behöver göra något nytt och se något nytt, berättar han för hockeysverige.se.
– Jag har varit i HockeyAllsvenskan väldigt länge och den har sin charm, men man blir ju lite lätt uttråkad av att se samma miljöer säsong efter säsong efter säsong. Jag var klar ganska tidigt med att jag ville ta mig ut i Europa och njuta av hockeyn på ett annat sätt, samtidigt som jag får träffa nytt folk och se nya miljöer.

TYSKLAND ELLER ÖSTERRIKE?

Många brukar peka på många och långa resor som en stor anledning till varför livet som hockeyallsvensk spelare är påfrestande. Men Victor Rollin Carlsson pekar främst på andra orsaker.
– Jag förstår varför folk tycker så, men det har inte påverkat mig så mycket. För mig handlar det mer om att få chansen att träffa nya människor. Jag gillar att vara social och att få lära känna nya personer. Det är den biten jag ser mest fram emot.

För SHL-spelare är det givet att det är NHL som gäller i första hand och KHL eller NLA i andra hand när man börjar blicka utomlands. Men vilken nivå kan egentligen en bra HockeyAllsvensk spelare lägga sig på när den ska titta utrikes? Det är den frågan Almtunaprofilen nu funderar på.
– Det är svårare, absolut. Jag är öppen för det mesta, men jag skulle vilja komma till DEL (Tyskland) eller EBEL (Österrike) men det är inte så många som går från HockeyAllsvenskan dit. Jag har också förstått nu att det kan vara bra att komma till en högstaliga som är lite sämre först, och gör man det bra där kan det öppna upp till resten av Europa. Men jag är som sagt öppen för det mesta och tycker helt enkelt det ska bli spännande att få komma iväg någonstans.

Hur aktivt jobbar du efter en ny klubb just nu?
– Jag låg ganska lågt de första veckorna efter att säsongen med Almtuna tog slut, men från mitten av maj har agenterna jobbat lite mer. Så vi får se. Jag känner ingen stress och tycker att jag tränar på bra, så det får ta den tid det tar.
– Det är klart att jag helst skulle vilja ha något klart nu, men det ska kännas rätt och jag vill inte hoppa på första bästa erbjudande heller. Men det är klart, när vi börjar komma in i juli så skulle jag vilja att allt var löst.

”MOT DEM DET KÄNNS JOBBIGAST”

Att Victor Rollin Carlsson påverkats rejält av degraderingen med Almtuna är tydligt. Han hymlar inte om att det var några jobbiga veckor som följde.
– Det var en väldigt märklig känsla. Det var svårt att ta in att det faktiskt hände. Efteråt var jag helt slut, både mentalt och fysiskt. Det tär på krafterna att dels spela negativt kvalspel och dels att åka runt och förlora en hel säsong som vi hade gjort innan.
– Direkt efter matchen var det bara tomt. Första och andra veckan efteråt började man få dåligt samvete över vad som hade hänt och då började jag må sämre för varje dag. Mest kände jag det mot folk runtomkring, de som jobbar på kontoret exempelvis. Vi hockeyspelare hittar alltid något men…när man varit så länge i en klubb som jag varit så känner man alla som jobbar runtomkring. Alla funktionärer, alla som säljer saker för klubben, alla sponsorer…Man skäms inför dem.

Victor Rollin Carlsson deppar. Foto: Bildbyrån

Det är det som påverkat dig mest?
– Ja, för mig har det varit så. Jag har varit så länge i Almtuna. Det är min moderklubb. Jag känner så många runt klubben och det är så många som bryr sig. Det är mot dem det känns jobbigast.

HAR SPARAT GAMLA TRÄNINGSPROGRAM

Nu tränar Victor Rollin Carlsson tillsammans med Oscar Milton och Jonatan Léman, även dem från Almtuna, och lillebror Gustaf Carlsson som lämnade Almtunas juniorverksamhet inför förra säsongen för spel med SK Iron i Hockeytvåan. En ny situation för ”VRC”.
– Vi har kört på i tre veckor nu och det har fungerat bra. Jag har alltid haft ett lag, så det är första gången jag kör så här. Men det har varit väldigt skönt faktiskt, säger han innan han avslöjar en minst sagt oväntat nyhet.
– Jag har faktiskt sparat alla pass från när jag kom till Almtuna, så jag har en hel bank med sommarträningar att plocka ifrån. Jag har kunnat ta fram det som varit bra och som man behöver träna på nu. Det har varit superbra.

Det låter otroligt ambitiöst! Varför har du sparat träningspassen?!
– Haha, jag vet faktiskt inte. Jag har nog bara varit intresserad av att spara dem och sen gå tillbaka och se hur jag tränat genom åren. Det har nog bara varit av eget intresse och egen nyfikenhet, snarare än att jag tänkt att jag faktiskt skulle använda dem någon gång.

Men de sparade passen kom väl till… pass…nu när förberedelserna inför nästa säsong dragit igång på allvar.

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten