Sök
190324 Växjös Daniel Rahimi under värmningen före kvartsfinal 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan Växjö och Luleå den 24 mars 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144 …
Växjö Lakers HC

”Myten om Rahimi är ganska överdriven”

Växjö var ett av lagen som inte motsvarade de högt ställda förväntningarna förra säsongen. Nästa säsongs trupp är inte färdigbyggd än, men vi bad ändå journalisten Alexander Jepsen på den lokala sajten minhockey.se att ge sin bild av hur han tycker Växjö ligger till just nu.

Växjö gick in i säsongen som regerande mästare och förväntningarna var höga. Men det slutade i en sjunde plats i SHL-tabellen och respass redan i kvartsfinalen mot Luleå. Sedan dess har klubben tagit farväl av trotjänare som Tuomas Kiiskinen och Liam Reddox, samt Tre Kronor-spelarna Linus Fröberg och Joel Persson.

In har har bland annat Marcus Sylvegård och Jakob Forsbacka Karlsson kommit. Vi bad minhockey.se:s Alexander Jepsen ge sin syn på läget hittills inför nästa säsong.

Vad är dina spontana tankar om Växjö hittills inför nästa säsong?
— Det där är alltid svårt när det inte finns en full trupp, tycker jag. Men det ser lite ungt och lovande ut, vilket då i så fall kräver att några av de yngre tar ett kliv under säsongen, inleder han och fortsätter:
— De har fått in Forsbacka Karlsson där nu och det är givetvis en jättetung värvning.

VIKTIGA FÖRLÄNGNINGAR

Han berättar att han tycker det var viktigt att Roman Horak och Brendan Shinnimin stannar kvar och han tror att båda har mer att ge. Han berättar att han inför den nyss avslutade säsongen tänkte sig Horak som en av seriens bästa spelare när det skulle vara dags för summering.
— Så blev det inte riktigt. Men jag tyckte att det såg ut som att han var en sån på försäsongen och kanske de två-tre första matcherna. Men sen fick han inte riktigt ut sin potential över hela säsongen.

Känner du av någon revanschlusta i klubben?
— Ja, det tycker jag. Det pratar de ju om emellanåt när man snackar med dem. Men å andra sidan, det gör väl alla 13 lag som inte vann eller uppnådde det de ville?
— Men det känns som att Lakers inte är nöjda med det de gjorde förra säsongen. Det ska de inte vara heller. Åka ut i en kvartsfinal, det är inte tillräckligt bra och det tror jag att de känner.

HÅLLER INTE MED OM MYTEN OM RAHIMI

Igår förlängde man med retstickan Brendan Shinnimin och man har hämtat in Marcus Sylvegård från Malmö. Sedan tidigare finns också Daniel Rahimi i laget. Men Alexander Jepsen håller inte med om att Växjö håller på att sätta en tuffare prägel på laget jämfört med förr. Dessutom passar journalisten på att avliva en myt.
— Nej, det tror jag inte. Sen tycker jag att den här myten om Rahimi är ganska överdriven faktiskt. Han ser ju lite skräckinjagande ut och han var lite ovårdad i början av sin karriär, som gjorde att han kanske kom efter i vissa situationer. Men tittar man på honom nu så spelar han ju inte fult och inte grisigt. Han är inte ovårdad, utan jag skulle säga att han är en bra hockeyback idag.
— Man har ju den tanken om honom att det ser lite farligt och skräckinjagande ut på grund av det här skägget, längden och storleken. Men om man studerar honom en hel match så är egentligen inte han den som spelar jättefysiskt, det blir någon tackling här och där. Men han ligger snarare på rätt sida och jag tycker han har blivit smidigare också, så han behöver inte komma fel i situationerna.

Han fortsätter med Shinnimon och Sylvegård.
— Shinnimin, det kan ju hända lite vad som helst hela tiden. Han är ju sådan att han måste vara på gränsen för att vara sitt bästa. Så enkelt är det.
— Sylvegård har jag sett i några matcher, men inte så att jag kan gå in i detalj och säga att han är sån och sån. Det händer mycket runt honom, det vet ju alla.
— Man behöver lite energispelare, så är det ju. Om man kollar alla 14 lagen så har alla minst två som är den typen av spelare.

TROR PÅ FYRA SPELARE TILL

Han tror att sportchefen Henrik Evertsson letar efter fyra spelare till till truppbygget.
— Om man tittar på det så behöver de förmodligen få in två backar till, två offensiva pjäser. Dels för att ersätta Joel Persson, dels för att ersätta det Niclas Burström skulle ha varit ifjol.
— De hade egentligen bara Joel Persson som var bra i PP. Peter Andersson gjorde det okej, men de behöver nog två.
— Sen tror jag de ska ha in två spetsforwards. Det är vad jag tror. Sen har vi lärt oss att i Lakers kan det hända saker.

Alexander Jepsen avslutar med att nämna några fler spelare:
— Sen vet man aldrig. En sån som Pontus Holmberg, varför skulle inte han kunna ta ett kliv och bli en spetsforward i år. Men det vet man ju inte, man måste ju utgå från det man vet på något sätt.
(Marcus) Davidsson tror man kommer vara ganska bra, på två kedjor. Karlström. Vad händer där? Ludwig Nilsson, tar han några kliv? (Filip) Cederqvist såg vi ifjol. Sen har de en kille i juniorlaget, Lucas Edmonds, han skulle kunna göra en Cederqvist i år.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten