Sök
190212 Malmö Redhawks Marcus Sylvegård under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Färjestad den 12 februari 2019 i Malmö. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / Cop115. …
Växjö Lakers HC

Miljöombyte för Sylvegård – hyllar tränaren: ”Den största nörd jag träffat”

Han var en av de mer omtalade spelarna i ligan förra säsongen. Nu har Marcus Sylvegård bytt Malmö mot Växjö och han har kommit in bra i sin nya miljö. Dessutom imponeras han av sin nya lagkamrat.
— Rahimi är en maskin. Han är riktigt bra fystränad, berättar han för hockeysverige.se.

Det höjdes en del ögonbryn av förvåning när Marcus Sylvegård tidigare i våras bytte moderklubben Malmö mot Växjö.
— Jag ville testa på något nytt så man inte bara skulle trampa på i samma spår hela tiden. Jag vet att Växjö är en extremt bra klubb som alltid vill vinna. De har bra förutsättningar och var det perfekta valet för mig, berättar han för hockeysverige.se.

Vad är det som är bra med Växjö?
— Vår fystränare Robert (Lygdbäck) är extremt bra, han är detaljerad till max och han älskar sitt jobb. Kan man säga att någon är nörd inom fysen, så är han den största nörd jag träffat, berömmer Sylvegård och fortsätter:
— Sen har vi svinbra förutsättningar, bra gym och jag laget är bra, vi pushar på varandra och allt känns mycket bra.

Växjös tränare Sam Hallam i samspråk med Växjös fystränare Robert Lygdbäck och KHL-spelaren Robert Rosén. Foto: Henrik Skoglund

Hur är det att ha flyttat hemifrån?
— Det var väl på tiden ändå. Jag fick ett litet smakprov när jag bodde i Oskarshamn själv, men jag tycker det är rätt skönt att bo ifrån föräldrarna. Så det känns bra tycker jag.

KOMMER GÖRA ALLT

Utöver ett par utlåningar till Oskarshamn respektive Pantern så har Marcus Sylvegård varit i moderklubben hela sin karriär. Klubben där pappa Patrik är sportchef och brorsan Emil är en del av laget. Det är inte utan att man undrar vad som kommer hända när Växjö och Malmö drabbar samman nästa säsong.
— Jag kommer göra allt för att vinna och jag kommer göra allt för Växjö. Det spelar ingen roll vem som står på andra sidan, konstaterar Marcus Sylvegård.

Har du fått några gliringar från familjen?
— Nej, verkligen inte. Tvärtom. De står bakom mig till 100 procent.

Nu är det alltså Växjö som gäller de två kommande säsongerna och 20-åringen är nöjd med sin första tid i klubben.
— Jag har kommit in i det riktigt bra tycker jag. Skönt lag och de som varit där tidigare bjuder in en i laget tycker jag.

KRAVSTÄLLANDE MILJÖ

Han är imponerad över hur bra tränat laget verkar vara.
(Daniel) Rahimi är en maskin. Han är riktigt bra fystränad. (Filip) Cederqvist, han är över min förväntan riktigt bra tränad. Jag tycker faktiskt alla i Växjö är jäkligt bra tränade, jag är imponerad faktiskt.
— Vi tränade ändå rätt hårt i Malmö, men det är nästan ”next level” i Växjö.

Daniel Rahimi. Foto: Bildbyrån/Josefine Loftenius

Är det lätt att ta rygg?
— Alla ställer krav på alla och det blir automatiskt att man tar rygg. Rahimi pushar oss rätt bra tycker jag och han hjälper alla unga, en extremt bra människa. Ibland kanske han är lite för snäll till och med.

Daniel Rahimi och Marcus Sylvegård. Två spelare som det gör ont att möta och två spelare som inte viker en tum på isen. Sylvegård fortsätter sin hyllning av den nye lagkamraten som han nu kommer ha på samma sida.
— Han blev jag mycket imponerad av när jag kom hit. Jag har inte känt honom tidigare, jag har alltid ”tjabbat” och känt på honom lite, att han var stark. Men att han var så här ödmjuk och snäll utanför, det visste jag inte.

TÄNKTE FÖR MYCKET

I slutet av maj, när truppen inte ens är färdigbyggd, kan det såklart vara svårt att ge en rättvis bild av vad man kan förvänta sig av Växjö nästa säsong. Men Sylvegård gör ett försök.
— Jag tror att vi kommer vara extremt jobbiga att möta, så mycket kan jag säga. Vi kanske inte just nu har jättemånga stjärnspelare, vi fick ju (Jakob) Forsbacka Karlsson som är en bra värvning för oss. Men jag tror vi kommer vara ett lag som aldrig ger sig och jobbar in i det sista för att bryta med motståndarna.

Ifjol inledde Marcus Sylvegård säsongen på ett strålande sätt och gjorde bland annat fyra mål på sina fem första matcher. Sedan blev det bara sex ytterligare poäng under resten av säsongen och faktiskt bara en på denna sidan nyår. Han berättar att han tror att han tänkte för mycket efter den fina starten.
— Just poängen tror inte jag att jag ska sikta in mig så mycket på. Det kommer om man gör det hårda arbetet och följer ”gameplanen” så kommer det andra. Man får inte stirra sig blind, det var kanske det jag gjorde som misstag förra året.
— Jag stirrade mig lite blind då det gick så pass bra som det gjorde i början och då kanske man börjar slappna av om du förstår hur jag menar?
— Så nästa år förväntar jag mig ett hårt arbete varje match oavsett…och skjuta mycket.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten