VM 2019
KARLSSON: Tio besvikelser från hockey-VM

VM är över och därmed kan vi rikta alla våra blickar mot Stanley Cup-finalen. Men inte utan att VM summeras ordentligt.

Jag måste säga att även om det som vanligt gnällts mycket och även om gruppspelet är för långt och även om de sämsta lagen är för dåliga – så tycker jag att VM var bättre än på många år. Fler superstjärnor än vanligt fanns med, de här lagen som är precis bakom toppen (Schweiz och Tyskland) har verkligen tagit steg, vi fick se helt galna nedflyttningsmatcher och hela slutspelet var rätt igenom fem av fem tycker jag. Det var väl bara semifinalen mellan Kanada och Tjeckien som blev ganska ointressant. Dessutom fick vi en underbar story ur ett neutralt perspektiv, med Finlands guld.

Men! Det fanns också besvikelser. Här listar jag, utan inbördes ordning, tio besvikelser från årets VM.

Henrik Lundqvist – Sveriges bäste målvakt genom tiderna ska ha all heder för att han ställde upp i VM. Ingen hade dömt honom om han hade sagt nej. Dels med tanke på att han ju vann det där guldet 2017 och redan då antog alla att hans landslagskarriär var över, och dels för att han börjar komma upp i åren och hade en tung säsong i New York Rangers. Men kungen kom till Bratislava och ville hjälpa sitt älskade Tre Kronor till ett nytt guld. Men det blev platt fall. Nog för att det svenska försvarsspelet överlag var undermåligt, men Henke kom inte heller upp i sin normala nivå. Han släppte enkla skott utifrån och såg ut att överarbeta många situationer. Det var som att han aldrig riktigt hittade in i turneringen.

Samtidigt vill jag säga att det i slutändan var Lundqvist som ens gav Sverige en chans mot Finland. Visst, han gjorde en tavla även där, men i slutperioden stod han på huvudet. Dessvärre räckte det inte.

Aleksandr Ovetjkin NHL:s skyttekung landade på 13:e plats i den interna ryska poängligan. Ett dundermisslyckande. Han landade på 2+1 på tio matcher trots att Ryssland i många matcher var överlägsna. Han såg sådär mätt och oinspirerad ut som han kunde göra i yngre år, men som vi inte sett honom göra de senaste åren. Kanske finns det en mättnad hos honom efter segern med Washington förra året?

Eller så var han bara ur form. Hur som helst vill jag påstå att Ovetjkin var hela VM:s största enskilda besvikelse sett till en spelare.

USA – Jag har redan utvecklat mina tankar om det alltid underpresterande USA i en tidigare blogg. De räddade någon form av heder genom att ändå göra en riktigt bra kvartsfinal mot Ryssland. Men en bra match mot Ryssland väger inte upp för de många dåliga matcher de gjorde i gruppspelet.

Jag förstår ärligt talat inte hur det kan se ut som det gör år efter år. Det är en sak att åka ut i en kvartsfinal. Det är en sak om man förlorar mot ett ”blåbärslag” som har en målvakt som gör en galen match och räddar 48 skott. Det är något helt annat att se så vansinnigt ointresserade ut som USA tenderar att göra i VM. Då finns det ett problem som är större än ett enkelt kvartsfinaluttåg mot Ryssland.

Elias Lindholm – Okej, Elias Lindholm var långt ifrån det största problemet i Sverige. Han gjorde dessutom helt okej med poäng och ska inte lastas för fiaskot. Samtidigt var det han som vann svenskarnas poängliga i NHL och jag hade räknat med att han och inte William Nylander eller Elias Pettersson skulle bära det här laget.

Genom hela turneringen pratades det om att Elias Pettersson ”inte hade kommit igång” eller att han ”börjar se bättre ut”. Men kring Lindholm var det märkligt tyst. Kanske för att han inte är någon storstjärna ute i stugorna än, eller av någon anledning som jag inte kan komma på. Men för mig personligen, som är ett fan av Lindholm, hade jag gärna sett att han klev fram mer.

Storbritannien var en frisk fläkt – men hur bra var de? Foto: Bildbyrån

Bottenlagen – Storbritannien och Italien var två av de sämsta VM-lagen jag sett sedan Japans dagar. Ändå klarade sig båda kvar i A-gruppen och kompletteras nästa år av Kazakstan och Vitryssland. Frankrike och Österrike, som åkte ur, underpresterade något alldeles oerhört.

Så stor skillnad som det var mellan de bästa och de sämre lagen får det inte vara. Jag menar, DANMARK slog Storbritannien med NIO-NOLL och då klarade sig britterna ändå kvar i A-VM. Nej, det här var för dåligt.

Johnny Gaudreau – Johnny Gaudreau är en av mina absoluta favoritspelare i NHL. Han gjorde 99 poäng förra säsongen och är alltid underhållande att titta på. Han brukar dessutom göra det bra i VM och är en av USA:s bästa poängplockare någonsin med 32 poäng på 32 matcher.

Men i den här VM-turneringen var han riktigt dålig. Han gjorde bara två poäng men var framför allt svag i spelet. Han missade ett par matcher på grund av skada och den skadan bidrog säkert till hans svaga spel. Men likväl var han en besvikelse. 15 spelare gjorde fler poäng i VM i den amerikanska truppen.

Jakub Vrána – Han inledde ju så bra mot Sverige. Sen handlade det mesta om negativa saker kring Jakub Vrána. Han sågades av inhemska journalister och kallades för divig och anklagades för att vara ”a dick” (översättning överflödig). Han petades dessutom av förbundskaptenen efter att ha anklagats för att vara lat och slarvig.

Han gjorde fyra mål på nio VM-matcher vilket förstås är godkänt. Men det mesta med Jakub Vrána får ändå en besk eftersmak efter den här turneringen. Tyvärr.

Slovakien – Precis som med Jakub Vrána var det upp som en sol, ned som en pannkaka, för Slovakien. De inledde med att köra över ett vilset USA men sen gick det mesta emot. De förlorade mot Kanada efter att Mark Stone avgjort med någon sekund kvar. De tappade 2-1 till förlust 3-2 mot Tyskland i slutminuterna – och missade kvartsfinal.

Att Slovakien missar kvartsfinal är i sig inget fiasko. Men att de gör det på hemmaplan, med det förhållandevis starka lag de ändå hade är ett stort misslyckande. Slovakien kan inte skrapa ihop sådär överdrivet mycket bättre spelare än vad de hade på plats. Jämför vi deras lag på pappret med Finlands lag på pappret så…ja, mästarna Finland är inte speciellt många klasser bättre då.

Mästerskapet räddades av att Tjeckien, som i princip spelade på hemmaplan, fanns med genom hela turneringen. Men det blir alltid lite tråkigare när hemmanationen ryker.

Rikard Grönborg – Han är långt ifrån ensamt ansvarig för det svenska misslyckandet. Men han är trots allt ytterst ansvarig. Om Sverige hade förlorat på en felstuds eller på grund av en storspelande motståndermålvakt hade jag inte utropat fiasko efter kvartsfinaluttåget. Men problemet var ju att det var så många saker som fallerade i så många matcher.

I premiären mot Tjeckien stämde ingenting. Spelarna fokuserade på domarna och endast på domarna. Mot, ett förvisso bra, Schweiz såg det också darrigt ut och Sverige hade lite tur som vann där. Mot Lettland var Sverige mycket svaga och gjorde så enkla misstag att man inte trodde det var sant. Där hade Tre Kronor lika väl kunnat förlora. Rysslandsmatchen behöver vi inte ens prata om. Och sen kom Finlandsmatchen. Sverige var totalt utspelade i 50 av 60+-minuter. Trots att de ledde fram till slutminuterna kändes det aldrig nära. Jag satt i TV-soffan och bara väntade på kvitteringen. I förlängningen bara väntade man på det finska segermålet.

Rikard Grönborg ska kommas ihåg för sina två VM-guld. Två guld på tre år är otroligt. Men taggen från VM 2019 lär sitta kvar ett tag hos honom.

VM-studion i Stockholm – SVT jobbade med nytänk under VM och gjorde generellt ett bättre VM än jag hade trott. De nya experterna, som Roger Rönnberg och Staffan Kronwall, var positiva överraskningar. Maria Rooth klev ett steg fram och visade verkligen upp att hon är en riktigt kompetent studioexpert. Men, som så många redan påpekat, ingen fick komma upp på max-nivå. Det skulle hoppas mellan studion i Stockholm och den i Bratislava, sen skulle det in med gissa fejset, sen till Marie i Bratislava, sen skulle Renberg/Rooth i Stockholm analysera Kanadas back-check, sen skulle Roger Rönnberg in i 30 sekunder… Det blev rörigt.

Nästa gång SVT jobbar med VM hoppas jag de vågar lita mer på ”less is more”. Det kändes nu som att varken tittarna eller de själva riktigt hittade in i mästerskapet. Jag förstod i alla fall inte speciellt mycket av upplägget.

Men, som jag skrev ovan: Det finns många personer som gjorde det bra och överlag gjorde SVT det bättre än jag trodde.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 26 november
12:00 Linköping - Modo SDHL
13:00 Djurgården - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Vita Hästen - Östersund Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - Leksand SDHL
15:15 Frölunda - Linköping SHL
15:15 Oskarshamn - Timrå SHL
15:30 AIK - SDE SDHL
18:00 Rögle - Luleå SHL
18:00 Brynäs - HV 71 SHL
18:00 Färjestad - Örebro SHL
18:00 Malmö - Växjö SHL
18:00 Skellefteå - Leksand SHL
18:00 Västerås - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 New York Rangers - Edmonton Oilers NHL
19:45 Rapperswil - Zug National League
20:45 Modo - Björklöven Hockeyallsvenskan
22:00 Carolina Hurricanes - Calgary Flames NHL
00:30 Florida Panthers - St Louis Blues NHL
söndag 27 november
01:00 New Jersey Devils - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 New York Islanders - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - Columbus Blue Jackets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Vancouver Canucks NHL
12:00 Linköping - Luleå SDHL
13:00 Djurgården - Modo SDHL
15:00 AIK - Södertälje Hockeyallsvenskan
18:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
20:00 Minnesota Wild - Arizona Coyotes NHL
måndag 28 november
01:00 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
02:00 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
02:00 Anaheim Ducks - Seattle Kraken NHL
04:30 Los Angeles Kings - Ottawa Senators NHL
19:00 HV 71 - Modo SDHL
tisdag 29 november
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:00 Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 St Louis Blues - Dallas Stars NHL
03:30 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
18:00 Växjö - Skellefteå SHL
19:00 Luleå - Frölunda SHL
19:00 Brynäs - Oskarshamn SHL
19:00 Leksand - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Örebro SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Malmö - Rögle SHL
19:00 Djurgården - Mora Hockeyallsvenskan
19:45 Davos - Biel National League
onsdag 30 november
01:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Montreal Canadiens - San Jose Sharks NHL
01:30 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
02:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
02:00 Nashville Predators - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Washington Capitals NHL
04:30 Los Angeles Kings - Seattle Kraken NHL
19:00 Brynäs - AIK SDHL
19:00 Västervik - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Modo Hockeyallsvenskan
torsdag 01 december
01:00 Ottawa Senators - New York Rangers NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks NHL
03:30 Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers NHL
19:00 Örebro - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Timrå - Frölunda SHL
19:00 Oskarshamn - Malmö SHL
19:00 Rögle - Färjestad SHL
19:00 Leksand - HV 71 SHL
19:00 Skellefteå - Luleå SHL
fredag 02 december
01:00 New Jersey Devils - Nashville Predators NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Buffalo Sabres - Colorado Avalanche NHL
02:00 St Louis Blues - Carolina Hurricanes NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Montreal Canadiens NHL
04:00 Seattle Kraken - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Arizona Coyotes NHL
19:00 Kristianstad - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Brynäs - SDE SDHL
lördag 03 december
01:30 New York Islanders - Nashville Predators NHL
02:00 Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets NHL
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Leksand - AIK SDHL
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten