Nyheter

Jätteaffären: Hockeylegendaren köper upp hela klubben

ANNONS

Han är en av Finlands största idrottsmän genom alla tider. Nu köper Jari Kurri upp KHL-klubben Jokerit.

Efter att ha haft ryska ägare står det nu klart att Jokerits general manager, legendaren Jari Kurri, köper upp hundra procent av KHL-klubben. Han tar också över som ordförande efter Harry Harkimo. Harkimo har haft posten i 28 år och har också varit majoritetsägare i klubben.

Jokerits tid i KHL har varit stormig. På isen har de gått bra men utanför densamma har det varit kaos, med enorma ekonomiska förluster, omkring 60 miljoner euro, som resultat. De ryska delägarnas relation till Vladimir Putin har också ifrågasatts.

KÖPTE UT DE RYSKA ÄGARNA

Men nu är det alltså Jari Kurri som, åtminstone tillfälligt, äger hela klubben. Det meddelade Jokerit idag. Nu höjs det också frågetecken för klubbens framtid i KHL. Många tror att Kurris agerande kan tyda på att klubben återvänder till den finska högstaligan på sikt. Det förnekar dock ägaren.

Harry Harkimo säger att han först köpte ut de ryska ägarna och sedan sålde hela klubben till legendarerna Kurri.
– De ryska sanktionerna har försvårat Jokerits verksamhet. Nu är klubben i en situationen där Jokerit kan samarbeta med banker och andra finansinstitut. Det är viktigt, säger han enligt YLE.

”EN NY ERA BÖRJAR”

Vem, eller vilka, som ska investera i klubben efter uppbrottet från de ryska ägarna med den kontroversiella familjen Rotenberg, är också oklart.
– Alla funderar säkert på den framtida finansieringen då ryssarna nu lämnar klubben. Vi har fört diskussioner med finska företag. En ny era börjar, säger Jari Kurri.

 Jokerit har spelat i KHL sedan 2014.
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL