Sök
SHL
SKOGLUND: Rankar SHL:s bästa värvningar (hittills)

Silly seasons mest intensiva fas är över för denna gång och de 14 SHL-klubbarna har lastat in en rad intressanta namn inför nästa säsong. Men vilka är egentligen de tyngsta och bästa värvningarna?

Det lär väl dyka in ett och annat flärdfyllt namn till trupperna innan den första pucken släpps nästa säsong. Men den mest intensiva silly-fasen får anses vara över och nedan redogör jag för de, i mitt tycke, bästa och tyngsta värvningarna hittills.

Observera att det endast är av klubbarna bekräftade värvningar som står med. Observera också att när denna artikeln var färdigskriven och väntade på att skickas ut så var Växjö osmidiga nog att presentera Jakob Forsbacka Karlsson. Därför fick listan i rödaste rappet utökas till elva namn.

Håll till godo.

11. Sebastian Wännström, Leksand

Minns ni för nästan tre år sedan när dåvarande Rögle-spelaren Wännström chocköppnade SHL-säsongen och hade 18 poäng efter 20 omgångar? Minns jag inte helt fel så ledde han till och med poängligan. Sedan drabbades han av en hjärnskakning och missade resten av den säsongen.

De två senaste åren har Wännström tillhört HV71. Men han har haft både problem med att få speltid samt störts av skador. Trots det har han levererat bra med poäng och kan han undvika skador och samtidigt vinna Roger Melins förtroende i Leksand så ser jag ingen anledning till att Sebastian Wännström inte skulle explodera i poängprotokollet nästa säsong. Han har skillsen för det.

10. Johan Fransson, Leksand

Valde oväntat Leksand när det var dags att vända hem till Sverige igen efter fem år i Schweiz för Rapperswill samt Genève. Spelade OS med Tre Kronor i februari 2018 och har ett VM-guld på meritlistan från 2013.

Har levererat runt 20 poäng från blålinjen under samtliga säsonger i Schweiz och kan han göra detsamma för SHL-nykomlingen så är det välinvesterade pengar. Kommer såklart också bidra med en stor dos rutin.

9. Nicklas Lasu, Frölunda

Det var närmast att likna vid ett Agatha Christie-mysterium när Frölunda 2017 släppte iväg trotjänaren Lasu. En hårt arbetande pjäs som spelar med hjärta för indianen på bröstet. Sedan dess har 29-åringen varit i två Liiga-finaler med Kärpät och vunnit ett guld på andra sidan Östersjön.

Men nu är han tillbaka och det ska bli spännande att se hur han utvecklats. Kom ihåg att Patrik Carlsson, när han återvände till klubben slog nytt personligt SHL-poängrekord. Lasu har gjort 29 respektive 37 poäng i Finland och hans rekord i SHL är 21. Nu är han såklart tillbakavärvad för helt andra egenskaper än de offensiva, men det är inte utan att jag förväntar mig uppemot 25-isch poäng nästa säsong från Lasus klubba.

8. Juhani Tyrväinen, Luleå

Är väl att beskriva som en ”late bloomer”. Fick rejäl fart på poängproduktionen i Liiga först på senare år och i år bar det hela vägen till landslagsdebut. Detta efter att aldrig tidigare ha representerat Finland landslagsmässigt på någon nivå.

Slog sig in i Finlands slutliga landslagstrupp och detta är en center som behärskar det fysiska spelet samtidigt som han i bra takt levererar poäng. Har potential att växa ytterligare.

7. Arttu Ilomäki, Luleå

Nästan så man skulle vilja sätta karbonpapper över ovan inlägg. De här två spelarna har en likande story och har båda blommat sent samt att landslagsdebuten kom först i år.

Även Ilomäki spelar VM för Finland och gör man det så är man en spelare på mycket hög nivå. Det kan bli en rolig höst, vinter och vår i Luleå.

6. Eric Martinsson, HV71

Dubbel svensk mästare med Växjö och detta är en spelare som vet vad som krävs för att vinna, 26-åringen har vid ett flertal tillfällen testats i Tre Kronor och när han nu återvänder till SHL efter att ha spenderat förra säsongen i AHL och NLA så kommer han definitivt tillhöra en av ligans bättre backar.

Martinsson är en puckskicklig tvåvägs-back som lär skapa lugn i HV:s bakre led. Något de till stora delar saknade ifjol, trots giganten Mikko Lehtonen.

5. Jakob Forsbacka Karlsson, Växjö

Det är vanskligt på ett sätt att ha Jakob Forsbacka Karlsson så här högt upp. Vet vi egentligen vilken klass han håller? Draftad i andrarundan 2015, men har sedan han skrev på för Boston 2017 bara spelat 29 NHL-matcher. Resten i AHL.

Det var en sida att se på det hela. Den andra sidan är självklart den potential JFK besitter och det ska bli oerhört spännande att se hur den kommer förvaltas i bördigt Växjö-land. Fler än en gång har spelare tagit kliv i den småländska staden och det känns som det här inte kan bli annat än succé. Känslan har hela tiden varit att forwarden ska stanna i NHL, trots utgående kontrakt med Boston. Men nu väljer han han alltså Sverige och spel i SHL.

4. Johan Sundström, Frölunda

Kommer från två mardrömsår borta i KHL som förstörts av skador. Men innan han lämnade Frölunda 2017 hade han två säsonger med 36 samt 38 poäng. Så vi vet att en skadefri Johan Sundström kan leverera starkt.

Sundström har en bra räckvidd och ett bra skott och är i det närmaste komplett som spelare. Han har alla delar för att vara en toppspelare.

3. Dennis Everberg, Rögle

Den dubble VM-guldmedaljören från 2017 och 2018 gjorde 37 poäng för Växjö senast det begav sig i SHL. Efter en avstickare till KHL inledde han den nyss avslutade säsongen i AHL för Manitoba Moose, men stack över till Europa och NLA-laget Zug igen i mitten av november.

Rögle har känts intressanta och spännande i flera år nu. Blir Everberg skillnaden mellan en placering i de nedre regionerna av tabellen eller toppen? Jag tror faktiskt det och det ska bli ofantligt spännande att se vad den här herren kan uträtta i sin hemmiljö.

2. Anton Rödin, Brynäs

Var lagkapten när han lämnade Brynäs 2016 och det är en ledare som nu återvänder till Gävle efter en rad skadefyllda säsonger med ett knä som spökat.

Det är lite svårt att veta exakt vad man ska förvänta sig av Rödin i poängväg, men det vi vet är att Brynäs kommer få in en katalysator i sin trupp som komma riva djupa och variga sår i motståndarförsvaret. Får han fart på målskyttet också så kan det här vara nästa säsongs poängkung i hela serien.

1. Victor Ejdsell, Färjestad

Dundersuccén i Karlskoga för ett par år sedan gav den avige värmlänningen både kontrakt i SHL och NHL. För att inte tala om Tre Kronor-debut som allsvensk spelare. Efter 20 mål och 34 poäng med HV71 17/18 drog han över till Chivagos organisation och det blev sex NHL-matcher.

Ejdsell kanske inte levererade någon succé i farmarligan förra säsongen, men vi vet alla vad han kan och när han nu återvänder till Färjestad, som han tidigare representerat på juniornivå, så känns det lite som att vad som helst i positiv bemärkelse kan hända. Jag skulle inte bli överraskad om han går och vinner poängligan, spelar VM 2020 och säsongen efter återfinns i NHL.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten