Sök
HÖGRE HÖJDER Linus Sandin stod för en succéartad säsong i Rögle men vill nu göra ännu bättre ifrån sig i sin nya klubb, HV71.
SHL

Efter målsuccén – nu siktar HV:s nyförvärv ännu högre: ”Jag vill vinna skytteligan”

Han vann Rögles interna skytteliga och fick kröna en fin säsong med landslagsspel. Nu siktar Linus Sandin på att nå ännu högre höjder i den nya klubben, HV71.
– Jag vill och hoppas också att jag kommer att finnas med i toppen av skytteligan, säger 22-åringen till hockeysverige.se.

Linus Sandin var inte ett hett namn för hockeyvärlden när han 2017 skrev på för Rögle efter ett bra år i Almtuna i HockeyAllsvenskan. Hans första SHL-säsong var också ganska anonym, sju poäng på 42 matcher men i år tog han ett stort kliv framåt och fick sitt stora genombrott.

Efter en knackig inledning på säsongen växte han med förtroendet och kom igång rejält. När säsongen var slut så hade han landat på 16 mål, bäst i Rögle.
– Säsongen var lite upp och ner, som det brukar vara. Jag har svårt för att vara nöjd men det kändes för det mesta bra under säsongen, säger Sandin och fortsätter:
– Man stöter ju på olika motgångar och jag tycker att jag har kommit över dem på ett bra sätt. Det kommer svackor ibland men jag tog mig ur dem och hade några riktigt bra perioder.

Men 16 mål på en säsong, det är väl inte fy skam det?
– Nej, det är ju bra. När man ser det så är jag ju ganska nöjd med säsongen.


LANDSLAGSFORWARD Efter sin fina SHL-säsong belönades Linus Sandin med att få spela i Tre Kronor. Där fortsatte han på inslagen väg och stod för tre mål på åtta landskamper trots tuff konkurrens med NHL-stjärnorna. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

”DET VAR ETT HÄNDELSERIKT DYGN”

Hans fina spel i Rögle, speciellt på slutet av säsongen, gjorde också att han fick chansen att spela med Tre Kronor. Linus Sandin var med hela vägen fram till i slutet av april och lämnade först när de sista NHL-spelarna kom.
– Det var grymt roligt, riktigt häftigt. Det är en barndomsdröm som slår in när man får dra på sig den blågula tröjan. Att få spela med några av de bästa svenskar från runt om i Europa och NHL var verkligen en upplevelse man inte kommer att glömma.

Vad tar du med dig av den erfarenheten?
– Det är svårt att sätta fingret exakt på vad, det är ju en hel del grejer. Alla var så professionella, det är nog det största. Att få se hur NHL-proffsen sköter allt på nära håll och se hur proffsiga de är. Sedan är det klart att det är en helt annan nivå där alla spelare är så pass skickliga att man inte har råd att göra misstag. Det är några av sakerna som man tar med sig därifrån.
– Det var riktigt häftigt att göra mål för landslaget också. Det var ett ganska händelserikt dygn där.

Det kan man verkligen säga. Den 11 april slog han till med sitt första landslagsmål för Tre Kronor och dagen därpå presenterades han av sin nya klubb HV71. Efter det gick han också ut och smällde in två mål till för totalt tre mål på åtta landskamper.

Varför blev det just HV71 för din del?
– Jag fick en riktigt bra känsla direkt efter mitt första samtal med Johan Hult (HV:s sportchef). Jag gick bara på min magkänsla och det har känts rätt hela vägen. HV är en anrik och framgångsrik klubb som alltid tävlar om att vinna SM-guld och det är också det jag vill.

”ÄN SÅ LÄNGE HAR DET BARA VARIT POSITIVT”

Just nu har han en liten semesterperiod på två veckor men direkt efter att landslagsäventyret var över så åkte Sandin till Jönköping. Där tränade han med laget och fick även vara med på HV:s medlemsdag där han träffade lokalmedia samt de inbitna HV-supportrarna.
– Det kändes riktigt bra att komma ut och träffa de som stöttar laget. Det är något som jag alltid tycker är kul. Jag har fått en riktigt bra känsla av både staden Jönköping och klubben. Träningarna kändes väldigt bra och professionella, än så länge har det bara varit positivt.


MÅLSUCCÉ Ingen i Rögle kunde mäta sig med Linus Sandins 16 mål under årets säsong. Nu siktar han på att nå ännu högra höjder och tittar då till toppen av hela SHL:s skytteliga. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Den 22-årige forwarden ser fram emot att komma igång med sommarträningen. Han har ännu inte börjat blicka fram till nästa säsong men är taggad på att vara på is igen.
– Jag har inte riktigt börja tänka på det än för min säsong tog ju inte slut för så länge sedan. Jag vill naturligtvis fortsätta utvecklas och kunna höja mitt spel och bidra mer. Jag vill vara en producerande spelare.

BLICKAR TILL ANDRA SIDAN ATLANTEN

Hans 16 mål gav en delad 14:e plats i SHL:s skytteliga och han siktar alltså på att förbättra sin målskörd ytterligare. Målet är att nå nya nivåer och då finns det en plats han strävar efter: toppen av skytteligan.
– Det är ju där man vill vara. Jag vill kunna vara där uppe och hoppas också att jag kommer att finnas med i toppen av skytteligan.

Lillebrorsan Rasmus Sandin spelar i AHL med Toronto Marlies. JVM-stjärnan har hyllats i Nordamerika och förväntas ta klivet upp till NHL nästa säsong.

Storebror Linus är fortfarande ung och har utrymme att fortsätta sin utveckling. Klivet till HV71 är ett steg uppåt i hans karriär och han hoppas också kunna gå i Rasmus fotspår om allt går som planerat.
– Det är ju dit man vill, det är ju den stora drömmen att kunna åka över till Nordamerika och få spela med världens bästa spelare. Jag har inte riktigt börjat tänka så långt än utan jag fokuserar på att spela i HV71 nästa säsong och göra så bra ifrån mig som möjligt. Sedan får vi se hur långt det bär, säger Sandin.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten