150221 Björklövens målvakt Kevin Lindskoug under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Björklöven den 21 Februari 2015 i Stockholm. …
Nyheter

Lämnade sin polska klubb – nu fortsätter svenskmålvaktens karriär i Italien

ANNONS

Kevin Lindskougs utlandskarriär fortsätter. Den tidigare Björklöven- och Röglemålvaken presenterades under måndagen som italienska Ritten/Renons nya målvakt.

Efter att målvakten Kevin Lindskoug lämnade Björklöven 2016 har 26-åringen spelat sin hockey utomlands. Först blev det spel i vitryska Shakhter Soligorsk innan han säsongen efter skrev på för danska Rungsted.

Inför den här säsongen flyttade den Malmöfostrade målvakten till polska GKS Katowice där han har starka papper. På 34 matcher i den polska klubben noterades Lindskoug för en räddningsprocent på 93,6 och ett målsnitt på 1,86 mål per match.

SPELAR I TVÅ LIGOR

Nu lämnar 26-åringen Katowice för spel i italienska Ritten/Renon. Under måndagen presenterades Lindskoug som lagets nya målvakt. Ritten/Renon spelar i alpligan AlpsHL parallellt med den italienska ligan. Förra säsongen slutade man på en femteplats i AlpsHL medan man vann guld i Italien.

I laget finns också svenske forwarden Henrik Eriksson som tidigare spelat allsvensk hockey med Mora.

Den här artikeln handlar om: