Sök
Uffe Bodin
BODIN: Det är klart att han är slutspelets MVP

Det har länge varit ovisst och svårt att hitta en tydlig toppkandidat. Det är det inte längre. Efter den femte finalmatchen råder det ingen tvekan om att Ryan Lasch har kopplat ett lika hårt grepp om Stefan Liv Memorial Trophy som Frölunda har om LeMat-pokalen.

LÄS ÄVEN: Efter storsegern – Frölunda närmar sig SM-guldet

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Först var det Johan Mattsson.
Sedan Sebastian Strandberg.
Några skvättar Dick Axelsson, Chay Genoway, Joel Lundqvist och Axel Jonsson Fjällby.

Likt en vindflöjel har jag vänt kappan efter vinden, velat av och an och hoppat på trend efter trend. Inför finalmatch fem var jag helt vilse:
”Vem fan ska jag rösta på i omröstningen till Stefan Liv Memorial Trophy?”

Jag är en sådan där person som tar den här sortens omröstningar på alldeles för stort allvar. Har jag fått förtroendet att sitta i en jury eller delta i någon slags omröstning gör det mig orimligt nervös. För trots att objektivitet knappast existerar när man delar ut ett pris är jag fasar jag alltid för att det ska bli fel. Att jag ska välja fel. Precis som om min röst vore avgörande.

Därför tillbringar jag bisarrt mycket tid på att jämföra, väga för och emot, glutta på statistik och highlights. Ofta tills jag är så vilse att jag varken vet ut eller in. När jag slutligen har gjort mitt ångestfyllda val följs det av ånger.

Därför var den femte finalmatchen en valium för mitt svaga sinne. För när jag såg Ryan Lasch spela fram Joel Lundqvist till 1–0 och själv tråckla in 2–0 på Djurgården var det en uppenbarelse likt den när Tjuren Ferdinand lämnar ett outplånligt uttryck och blir utvald till tjurfäktningen:

”JA, HONOM SKA JAG HA!”

Några sekunder av teknisk briljans och välutvecklat spelsinne var allt som krävdes för att skapa klarhet. Men ju mer jag tänker på det, ju mer inser jag att jag i alldeles för stor grad har underskattat Lasch och hans betydelse för Frölunda. Det låter givetvis befängt med tanke på att det är SHL:s regerande poängkung vi talar om här. En money-in-the-bank spelare som i princip alltid levererar. Oavsett.

Men jag vet inte om det är hans brist på centimeter, härkomst eller något annat som gjort att jag inte kunnat se skogens konung för alla träd.

Lasch skulle antagligen ha haft Stefan Liv Memorial Trophy redan för tre år sedan, när Frölunda tog sitt senaste SM-guld. Då gick priset till Johan Sundström. Inte oförtjänt, men heller inte klockrent.

Om Frölunda bryter hemmaplansfördelen på torsdag och avgör i Globen kommer jag att lägga min sketna röst på Ryan Lasch. Och sedan snabbt våndas över det när jag inser att det ju egentligen var någon annan jag skulle ha röstat på.

Story of my life.

*****

Story of Djurgårdens life – eller snarare death kanske – fortsätter att vara boxplay.

Inte undra på att Djurgårdens tränare Robert Ohlsson himlade med ögonen när det kom på tl på presskonferensen efter matchen. För vilken gång i ordning är oklart.

Men det är ganska oundvikligt vid det här laget, speciellt efter ytterligare tre insläppta mål i spelformen. Om Stålmannen har kryptonit som sin akilleshäl har Djurgården spelet med en man mindre som sin.

Nu står man på 22 insläppta mål i boxplay i slutspelet och det tycks inte finnas någon hejd på raset. Enda sättet är att undvika utvisningar, som i match fyra  där det bara blev ett boxplay – och ett mål i häcken.

*****

”DJURGÅR’N, HALLÅ! DJURGÅR’N, HALLÅ”
Ramsan som vanligtvis brukar vara riktad mot Roger Rönnberg riktades nu mot det egna laget. Efter Frölundas 4–0-mål luftade de tillresta bortafansen sin frustration – och fick snart understöd i sin ramsa av skadeglada hemmafans.

*****

En olycka kommer sällan ensam, snarare i skurar.

För Djurgården var det inte bara de insläppta målen som var problemet. Först försvann Jacob Josefson och sedan försvann Olle Alsing ut. Nog för att det här laget har lyckats ta en smäll och fem i det här slutspelet. Men orkar de resa sig efter det här är det banne mig bragdstämpel på säsongen. Just nu känns det som om luften håller på att pysa ur ballongen.

Josefson kommer att spela på torsdag, enligt Robert Ohlsson. Det är desto svårare att se hur Alsing ska kunna göra det. Han såg inte ut att kunna lägga vikt på ena benet när han hjälptes av isen och skulle undersökas närmare efter matchen.

Ett stort avbräck om han inte kan spela vidare.

*****

Jacob Peterson och Samuel Fagemo fortsätter att ta för sig. Frölundas juniorduo blev båda målskyttar och fick mycket beröm efter matchen. Joel Lundqvist var mäkta imponerad över Fagemos utveckling under säsongen, men konstaterade även att det var glädjande att se Peterson ansluta från Björklöven och kunna vara en bidragande spelare på en gång.

19-åringen från Lidköping har fyllt tomrummet efter skadade Pathrik Westerholm med den äran.

*****

Det känns som det blir SM-guld för Frölunda på torsdag. Men är det något vi lärt oss om Djurgården i det här slutspelet är det att man inte kan räkna ut dem. Efter den överraskande segern i den sjunde och avgörande matchen mot Färjestad i Karlstad är de svårt att avfärda den.

Till och med efter en sådan här match.

Tisdag 19:00
IF Malmö Redhawks - Brynäs IF
1 2.15
X 4.25
2 3.05
Tisdag 19:00
HV 71 - Färjestads BK
1 2.30
X 4.20
2 2.80
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten