Sök
Uffe Bodin
BODIN: Åtta spelare som man unnar Stanley Cup

16 lag har blivit åtta efter en hel del dramatik i Stanley Cup-slutspelets första runda. När vi nu har ett mer hanterbart antal lag kan vi börja leta efter slutspelets potentiella feelgood-historier. Här presenterar jag en spelare i var och ett av de återstående lagen som jag av olika anledningar unnar en Stanley Cup.

Vi har inte ens hunnit hämta oss från den första rundans osannolika dramaturgi innan det är dags för andra rundan att starta. Redan I natt drabbar Boston och Columbus samt St. Louis och Dallas samman.

I stället för att komma med något lamt tips inför andran rundan – jag hade två (!) rätt i första rundan – tänkte jag titta närmare på de återstående lagen och plocka ut en spelare från varje lag som borde få vinna en Stanley Cup.

Kriterier?

Bortsett från att de inte får ha vunnit tidigare har jag bara gått på magkänsla, tycke och smak. Sedan kan jag varken bekräfta eller dementera om en smula sentimentalitet smugit sig med i bilden…

Boston Bruins:

Marcus Johansson
Ur Boston Bruins äldre garde var de flesta med och vann Stanley Cup 2011. Så jag bortser från Rask, Chára, Bergeron, Marchand och Krejci här. Därför blir Marcus Johansson ett ganska naturligt alternativ. Framför allt för att han hade den orimliga oturen att bli offrad av Washington Capitals precis inför säsongen när de äntligen gick hela vägen och vann. Detta efter att ha varit med om alla slutspelsfloppar som laget gjorde sig skyldigt till mellan 2010 och 2017. Vinner Bruins Stanley Cup skulle det vara en fin upprättelse för Johansson.

Carolina Hurricanes:

Dougie Hamilton
Jag har verkligen ingen aning om varför den spelskicklige backen fått ett sådant skamfilat rykte i NHL. Av någon anledning har i alla fall både Boston Bruins och Calgary Flames ansträngt sig för att bli av med 26-åringen – trots att hans prestationer på isen varit riktigt bra. Efter trejden från Calgary till Carolina förra sommaren kom det absurda påståenden om att Hamilton hade vuxit sig impopulär i Flames för att han hellre gick på museum under en ledig dag än hängde med grabbarna till krogen. Om det finns ett uns av sanning i det vill jag att Dougie Hamilton ska vinna bara för att han brutit mot en machokod.


Foto: Bildbyrån/USA Today Sports

Colorado Avalanche:

Cale Makar
Okej, det finns en del veteraner i Avalanche som naturligtvis förtjänar en Stanley Cup mer. Jag tycker bara om själva tanken på att en ung snubbe, knappt torr bakom öronen, går in och vinner cupen – utan att ha spelat en enda grundseriematch i NHL. Det finns något väldigt kaxigt i det som tilltalar mig. Lägg därtill att Makar levt upp till hajpen genom att gå in och lira slutspelshockey som han inte hade gjort något annat de senaste fem åren. Blivande storback? Jo tack!

Columbus Blue Jackets:

Sergej Bobrovskij
Det är alltid lite lustigt hur vi i media – jo, jag har sannerligen gjort mig skyldig till det själv – sätter stämplar på olika spelare. Ofta utifrån enskilda insatser som bara utgör en bråkdel av en ganska omfattande karriär. Sergej Bobrovskij har varit ett offer för det här då många ofta har avfärdat honom som ”en grundseriemålvakt”. Det har baserats på att han har vunnit ett par Vezina-troféer men aldrig varit i närheten av att nå framgång i ett slutspel. Grejen är bara att han gjort rätt få slutspelsframträdanden under sin NHL-karriär och att han har gjort dem för lag som ofta varit rätt mediokra. Om han nu skulle klara att gå hela vägen med den här upplagan av Columbus Blue Jackets, det tveklöst bästa laget de haft under sin existens, skulle det vara en fin revansch.


Foto: All Over Press

Dallas Stars:

Jason Spezza
Han må inte ha mycket krut kvar i durken, men Jason Spezza är en hedersknyffel som förtjänar en rejäl framgång innan han rider in i horisonten. Han spelade Stanley Cup-final med Ottawa Senators 2007 och var då en del av den fruktade toppkedjan med Daniel Alfredsson och Dany Heatley som bar laget. Är inne på sista året på kontraktet med Dallas Stars och i vad som mycket väl kan vara hans allra sista NHL-säsong. Tanken på att få se Jamie Benn ta emot bucklan och genast placera den i Spezzas famn ger mig samma varma känsla i kroppen som när jag får upp ett klipp med lekande hundvalpar på Instagram.

New York Islanders:

Robin Lehner
Jag tror inte att jag behöver dra Lehners backstory för er. Vid det här laget är den välkänd, men inte mindre intressant och relevant. Han har redan belönats med nomineringar till Vezina Trophy och Bill Masterton Trophy för sin enastående revanschsäsong. Men jag tror vi alla kan vara överens om att en Stanley Cup skulle vara pricken över i:et. Jag kommer själv ihåg när jag ringde upp Robin en halvtimme efter att han vunnit Calder Cup i AHL med Binghamton Senators 2011. Jag förvånades då över att han i stället för att vara glad tycktes vara lite arg. Det var på något vis hans ”fuck the world”-ögonblick.
– För mig är det här oerhört skönt. Speciellt efter att så många där hemma kritiserat mig och har haft åsikter hit och dit om vad jag, farsan och morsan har gjort och hur vi har arbetat, sa Lehner till mig.
– Men de kan alla dra någonstans. Jag skiter fullständigt i vad de tycker om mig.

Med vad vi vet nu och de förändringar Robin Lehner gått igenom som människa det senaste året tror jag att en Stanley Cup i år skulle kännas annorlunda. Och antagligen mycket bättre.

San José Sharks:

Joe Thornton
Är det något av de återstående slutspelslagen som har många spelare med hög unna-faktor är det San José Sharks. De flesta av spelarna i kärnan var med och förlorade finalen mot Pittsburgh Penguins 2016 och utöver det har vi Erik Karlsson och allt det han har fått uppleva. Men det finns självklart en spelare framför alla andra som man måste höja här och det är Joe Thornton. Vid snart 40 års ålder kan det här vara hans sista NHL-säsong. Thornton, som är självskriven i Hall of Fame inom några år, har varit en av de mest tongivande spelarna i NHL de senaste 15 år. Men det stannar inte där, Han har dessutom byggt upp en skön kultstatus kring sig själv tack vare sin sköna personlighet och den självdistans han ger sken av. Bara han inte råkar skjuta fyra mål i en och samma match…

St. Louis Blues:

Ryan O’Reilly
Sedan Ryan O’Reilly slog sig in i NHL som 18-åring för tio år sedan hade han inför den här säsongen spelat ynka 13 slutspelsmatcher. Nu ser han ut att kunna dubbla den siffran i årets slutspel. O’Reilly har fått en hel del skit för att lagen han representerat tidigare, Colorado Avalanche och Buffalo Sabres, har underpresterat. Det har till och med hävdats att han är en distraktion. Inte för att jag vet hur han är som person, men det låter tramsigt att utse en av de bästa spelarna i laget till ”problemet”. Lite som när mindre intelligenta varelser pekar på Connor McDavid och säger att han är problemet i Edmonton Oilers. Hur som helst skulle en rejäl framgång få bort den där, i mitt tycke oförtjänta stämpeln som O’Reilly har. För mig är han en av de främsta tvåvägscentrarna i ligan.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten