OKLAR FRAMTID. Eddie Läcks höftproblem hindrar honom från att ta ett beslut om framtiden.
SHL

Ryktas till Leksand – själv slåss han för att kunna fortsätta spela hockey

Det har spekulerats i att hans framtid skulle kunna finnas i Leksand. Själv har Eddie Läck ett mycket tuffare beslut framför sig. Efter flera år av höftproblem kämpar han som bäst för att över huvud taget kunna fortsätta spela ishockey.
– Jag vet att du kommer fråga om lag och allt sådant, men jag kommer inte sajna upp mig på något innan jag vet till hundra procent att det här kommer fungera, säger målvakten till hockeysverige.se.

LÄS ÄVEN: ”En jättebra målvakt vi gärna skulle se i Leksandströjan”

2017 var Eddie Läck med och vann guld för Sverige. Sedan dess har det varit två brokiga säsonger för rospiggen från Norrtälje.

Säsongen 2017/18 spelade han totalt åtta NHL-matcher för Calgary respektive New Jersey. Övrig tid tillbringade han i AHL. Den här säsongen har varit ännu tyngre för Läck. Totalt blev det bara sex matcher med Binghamton i AHL innan en höftoperation stoppade honom från vidare spel i år.

Nu spekuleras det i om han ska spela i Sverige kommande säsong. Härom dagen ryktades det att Leksand var intresserade av att få hem 31-åringen till Dalarna, där han representerade klubben i Hockeyallsvenskan mellan 2007 och 2009.

Men i nuläget är det ingenting som är aktuellt för Eddie Läck. Medan andra funderar på VAR han ska spela funderar han själv på OM han ska kunna spela.
– Ska jag vara ärlig vet jag inte åt vilket håll jag tittar. Jag tar det lite som det kommer. Det var jättekul att Leksand gick upp och allting. Jag fick en massa av artiklarna om att jag var aktuell skickade till mig härom dagen, men det är ingenting jag tänker på ännu, poängterar han när hockeysverige.se får en intervju med målvakten.
– Jag har faktiskt inte börjat tänka i dom banorna ännu. Först och främst vill jag bli frisk innan jag tar något beslut.


Foto: Kim Klement-USA TODAY Sports 

INLEDDE I NHL

Den här säsongen var han egen förhoppning att han skulle kunna spela i NHL igen. Det började ändå bra. När New Jersey Devils inledde säsongen med att möta Edmonton Oilers i Scandinavium fanns Eddie Läck i båset som reserv bakom Keith Kinkaid.

Roligare än så blev det emellertid inte.
– Den här säsongen? Jag vet inte vad jag ska säga om den, men den var ganska kort, säger han med ett lätt skratt.
– Jag har känt länge att jag har haft problem med höften och jag har försökt rehaba och vrida det fram och tillbaka. Nu har jag gått med det här så pass länge att det blivit lite värre hela tiden. Förra säsongen missade jag sex veckor på grund av höfterna.

Även i början av den här säsongen fortsatte problemen.
– Nu gjorde jag illa mig direkt i början av den här säsongen. Det var samma igen och då pratade vi om i fall jag skulle rehaba sex veckor igen. Sedan kanske det bara håller i en, två eller tre matcher. Det kändes inte som att det var värt det utan jag tog smällen direkt för att kunna känna mig hundra.
– Jag har inte känt mig hundra på många år och jag var ganska less på att chansa där ute. Det var så tankarna gick då vi bestämde oss för operation.

”DET JAG FORTFARANDE ÄR LITE OROLIG FÖR…”

Operationen gick bra, men det finns inga garantier för att resultatet blir bra i slutändan. Eddie Läck erkänner att han inte vågar ta ut något i förskott.
– Nu mår jag bra och rehaben går helt enligt planerna. Det jag fortfarande är lite orolig för är hur kroppen ska reagera då jag går på is och kör varje dag. Kroppen brukar kännas ganska bra under sommaren, men så fort jag ökar dosen, spelar mycket matcher och har många träningar, då brukar jag få en reaktion.
– Jag är väldigt försiktig med allting just nu. Jag vet att du kommer fråga om lag och allt sådant, men jag kommer inte sajna upp mig på något innan jag vet till hundra procent att det här kommer fungera. Att jag kommer kunna spela utan smärta och ge hundra procent i stället för att bara försöka ta mig igenom det.

Hur svarar höfterna på vanlig fysträning?
– Det brukar vara lugnt. Normalt sett brukar jag känna mig bra på sommaren. Det är inte heller något jag har något problem med nu heller. Det är även några grejer som känns mycket bättre nu än innan, så jag har stora förhoppningar att jag ska kunna spela igen.
– Men, som sagt var, jag vill inte sajna upp mig på någonting innan jag vet att jag är hundra procent. Jag vill inte sätta ett lag i den positionen där dom räknar med mig, sedan kan jag inte spela.

Du har haft en del skador genom åren, men alltid kommit tillbaka, har du aldrig haft tankarna på ”Nu skiter jag i det här snart”?
– Jag har alltid gillat hockey så mycket och haft så jäkla kul då jag varit med, men klart att det här yrket sliter på kroppen.
– Först och främst, att jag gjorde den här operationen just nu var att när jag kommit upp i den här åldern har jag börjat tänka på hur jag kommer må då jag inte spelar hockey. Jag vill inte få några men för resten av livet. Det var en av anledningarna till att jag gjorde operationen så pass tidigt.


Eddie Läck i Leksands kasse 2008. Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

”EN DEL AV SPORTEN”

Har det tagit mycket på dig mentalt att få dom här käftsmällarna som skadorna inneburit?
– Jag måste ändå säga att operationer och skador är en del av sporten och att vara elitidrottare. Det som tagit mest på mig är att jag velat så mycket, men inte kunnat få ut det.
– Så fort jag känt mig lite bra har jag fått bakslag och varit tvungen att vrida höften på ett annat vis för att ens kunna åka skridskor. Det har blivit ett extra moment hela tiden istället för att ”nu ska jag bara stoppa pucken”. Nu har det varit ”först ska jag göra det här, sedan ska jag stoppa pucken”. Det är vad som varit jobbigast för mig.
– Jag har alltid varit en målvakt som spelar mycket med känsla och att kunna kriga där ute. På något vis har jag kommit ifrån det lite och det har blivit för mycket tänkande där ute. Det har inte fungerat för mig.

Hur känner du kring en tidsplan där du kan ta beslut om att det fungerar att spela och då kan börja se framåt?
– Jag kommer börja åka skridskor inom några veckor. Sedan får vi se, men jag tror att jag måste upp någorlunda doser, alltså fyra, fem gånger i veckan, innan jag vet exakt hur det kommer gå. Jag är några månader därifrån i alla fall och inte riktigt där ännu.

”ORÄTTVIST FÖR LAGEN SOM ÄR INTRESSERADE”

När det kommer till framtiden är den ett oskrivet blad. Världsmästarmålvakten är inte främmande för att stanna i USA eller Kanada och spela kommande säsong om den möjligheten skulle dyka upp.
– Nej. Kommer jag tillbaka och allt känns bra då kommer jag lägga förslagen på bordet och inte sålla bort någonting i förhand. Då får vi se vad olika lagen står och har för mål.
– Att sajna upp något nu skulle vara mer orättvist för lagen som är intresserade.

Eddie, du kommer väl tillbaka?
– (Skratt) Ja, det hoppas jag. Många grejer känns bättre nu, så jag är hoppfull. Samtidigt har jag varit i den här positionen tidigare så jag vill inte vara för hoppfull innan jag vet att det fungerar.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 28 januari
15:15 HV 71 - Luleå SHL
15:15 Malmö - Brynäs SHL
15:15 Timrå - Linköping SHL
18:00 Södertälje - AIK Hockeyallsvenskan
18:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Leksand - Örebro SHL
18:00 Oskarshamn - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 HV 71 - AIK SDHL
19:45 Davos - Zug National League
21:00 Colorado Avalanche - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
söndag 29 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Minnesota Wild - Buffalo Sabres NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets NHL
04:30 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes NHL
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten