181219 Djurgårdens tränare Alana Blahoski pratar med spelare under en Time-Out under ishockeymatchen i SDHL mellan Djurgården och AIK den 19 december 2018 i Stockholm. Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Cop 253 …
SDHL 1

Djurgården startar hockeygymnasium för tjejer: ”En del i strategin”

ANNONS

Djurgården satsar på att bli en toppklubb i SDHL. Därför väljer klubben nu att starta ett hockeygymnasium för tjejer för att på så vis kunna få fram fler spelare genom de egna leden.
– Syftet är att vi ska göra eleverna till så kompletta ishockeyspelare som möjligt under dessa tre år, säger sportchefen Nils Ekman till klubbens hemsida.

Tidigare har tjejer kunnat gå på killarnas hockeygymnasium, men nu väljer Djurgården att starta ett eget för tjejerna. Stockholmsklubben blir den sjätte klubben i Sverige att ha en NIU-certifierad utbildning.

Djurgården ser detta som ett viktigt steg för att bygga upp klubbens damverksamhet.
– Det här är en del i strategin. Inte vill vi bara ha ett starkt representationslag, utan vill också bygga framtiden i vår egen organisation, säger Djurgårdens vice VD K-G Stoppel till klubbens hemsida.

FYRA SPELARE ANTAGNA

I och med satsningen hoppas klubben kunna erbjuda spelarna de förutsättningar som krävs för att kunna kombinera elitsatsning inom hockeyn och skola på gymansienivå.
– Det är mycket viktigt för Djurgården att erbjuda NIU av två anledningar. Den första är att det är viktigt för oss som förening att eleverna även satsar (får förutsättningar till en civil karriär) på skola/utbildning då det är ett viktigt första steg i den karriär spelarna oundvikligen kommer ha efter att de slutat elitsatsa på ishockey, säger sportchefen Nils Ekman och fortsätter:
– För det andra är det viktigt att skolan och ishockey arbetar i symbios i de ”kritiska” gymnasieåren. Syftet är att vi ska göra eleverna till så kompletta ishockeyspelare som möjligt under dessa tre år. Fysiskt, mentalt, tekniskt och taktiskt, men skolan och Djurgården ska även få individerna att växa in i ett värld som vuxen.

Fyra spelare har tagits in till höstens hockeygymnasium. Dessa är Selma Tyreskog (back), Lova Blom (forward), Maria Lindberg (forward) och Julia Törnblom (forward).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL