Lucas Raymond sköt SM-guldet till Frölunda.
ÖVRIGT

Frölunda svenska mästare – supertalangen stor matchvinnare

ANNONS

Efter att ha delat på förstaplatsen är nu Frölunda Sveriges mesta J18-mästare. Under lördagen tog klubben sitt åttonde SM-guld på J18-sidan när man besegrade Färjestad med 5–3 i finalen. Stor matchvinnare blev Lucas Raymond med två mål.

Förra året föll Frölunda snöpligt i semifinalen mot Modo efter att Lukas Wernblom avgjort i förlängningsspelet. I år fick göteborgarna sin revansch.

Efter att ha gått upp i en tidig 2–0-ledning i den första perioden genom mål av Liam Svensson och Andreas Laschitza tappade Frölunda tvåmålsledningen i mittperioden. Mål av Samuel Eriksson och den till U18-VM-uttagne forwarden Oscar Lawner såg till så att det var likaläge inför den tredje perioden.

SUPERTALANGEN AVGJORDE

Frölundas supertalang Lucas Raymond sköt Frölunda åter i ledning i den tredje perioden, innan Noah Andersson kort därefter kunde kvittera matchen. Raymond skulle dock få sista ordet då han med drygt tre minuter kvar att spela av ordinarie matchtid prickade in 4–3-pucken bakom Tobias Normann i Färjestadsmålet och avgjorde således finalen. Elmer Söderblom kunde sedan sätta den sista spiken i kistan med sit 5–3-mål i tom kasse.

I och med SM-guldet går Frölunda nu upp i ensam ledning i guldligan på J18-sidan. Klubben har nu åtta SM-guld att stoltsera med. Innan dagens guld delade göteborgarna den ledningen med Leksand

***

Skellefteå AIK kunde vinna bronset efter att ha besegrat Linköping med 4–2. Stor segerorganisatör för västerbottningarna var forwarden Simon Robertsson (son till tidigare Skellefteåtränaren Bert Robertsson) som stod för ett hattrick i bronsmatchen. Bronset var Skellefteås första medalj i J18-sammanhang sedan bronset 2013.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL