Sök
EN OVÄNTAD MÖJLIGHET. Dennis Svensson blev förvånad när Djurgården ville ge honom chansen i SHL.
SHL

Från snickare till SM-slutspelshjälte: ”Antingen vill man upp eller så kan man lägga av”

Under många år kombinerade han karriären i Hockeyettan med ett jobb som snickare. I går hjälpte Dennis Svensson Djurgården till en viktig kvartsfinalseger mot Skellefteå. Här är hans annorlunda resa till SM-slutspelets rampljus.
– Det är en lite klurigare väg att ta sig uppåt när man spelat i ettan och tvåan, säger Svensson till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var ett första SHL-mål som smakade särskilt bra.
Mitt under Skellefteås press för att skaka fram ett kvitteringsmål sent i den tredje perioden vände Djurgården på spelet. Mattias Guter spelade elegant fram Dennis Svensson som lyfte in 3–1-pucken bakom Mantas Armalis. Ett försäkringsmål som fick ett fullsatt Hovet att explodera i en kombination av glädje och lättnad.

För huvudpersonen själv var det mycket mer än bara hans första mål på SHL-nivå och en slutspelsseger. För Dennis Svensson var det en symbolisk belöning för år av slit i en hockeykarriär som länge såg ut att fastna i Hockeyettan. Nu plötsligt befinner sig den 26-årige skåningen i händelsernas centrum. Mitt på en upplyst scen i svensk ishockeys epicentrum, långt ifrån den oglamourösa tillvaron i landets tredjeliga.
– Jag har väntat på det här ett tag nu, säger han med ett leende.

SATSA ELLER LÄGGA AV

Backar vi bandet knappt fyra år stod Dennis Svensson inför ett val. Efter fyra säsonger i Hockeyettan och ett jobb som snickare utanför isen kände den då 22-årige centern att något behövde hända.
– Man har alltid haft kompisar som man har lirat med när man var yngre som man kände att man var lika bra som eller till och med bättre än. Det är många av dem som har spelat på en mycket högre nivå så någonstans har man alltid haft en tro att man skulle klara av att spela högre upp, säger han.
– Det är en lite klurigare väg att ta sig uppåt när man spelat i ettan och tvåan. Man måste lyckas i varje division för att ta nästa steg. Det är en brokigare väg, men jag gav det en chans sista året i Kristianstad där. Hade det inte lyft då vet jag inte vad jag hade gjort faktiskt. Jag sa till mig själv att antingen vill man upp eller så kan man lägga av.

Där och då lyfte det. Ett starkt kval, med nio mål på nio matcher för moderklubben Kristianstad 2016, gav honom ett allsvenskt kontrakt med Pantern. Där har han spelat under merparten av de tre senaste åren innan den gyllene chansen dök upp alldeles innan transferfönstret stängde 15 februari i år.


Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström

VÄRVAD SOM ”EXTRASPELARE”

Att Dennis Svensson spelar SM-slutspel med Djurgården just nu är anmärkningsvärt i sig.  Efter att ha värvats till SHL och Karlskrona i slutet av förra säsongen – och varit med om att åka ur samma liga – återvände han till Pantern inför den här säsongen. Där blev det två mål och åtta poäng på 44 matcher. Han är själv den första att erkänna att han inte hade en bra säsong i Hockeyallsvenskan, vilket gjorde Djurgårdens intresse ännu mer överraskande.
– Jag blev förvånad, jag hade inga tankar på det alls, medger Svensson.
– Först och främst var det jättekul att de ens visade intresse. När jag snackade med dem sa jag att jag aldrig skulle tacka nej till en sådan här chans för jag visste att det skulle göra mig till en bättre hockeyspelare att bara vara här och träna och se hur det fungerar. Sedan handlar det om att slå sig in i laget. Jag har haft tur som har fått spela eftersom vissa gått skadade och att jag fått speltid.

Djurgårdens värvning av Dennis Svensson var mycket riktigt en försäkring om det skulle uppstå skador. När bland annat Henrik Eriksson och Jonathan Davidsson nu saknas har det utmynnat i speltid som varken han själv eller tränare Robert Ohlsson hade räknat med.
– Det var ett roligt första samtal när jag sa att han skulle komma hit och vara en extraspelare och en extracenter. Nu har han kommit hit och spelat alla matcher och gjort ett jättebra jobb åt oss, berömmer coachen.

”HADE INTE RIKTIGT GLÄDJEN”

Flytten från Malmö till Stockholm har inneburit en slags nytändning. Efter åren i Pantern kände Dennis Svensson att han hade kört fast.
– De två föregående säsongerna var mycket bättre och jag hade det riktigt tungt i Pantern i år, säger han.
– Det var mycket upp och ned där och jag hade inte riktigt glädje när jag var där. När den här möjligheten dök upp steg glädjen. Det var bara att gå in och köra, jag hade inte så mycket att förlora.

Det är en inställning som gett utdelning i slutspelet. Efter en assist på elva matcher med Djurgården i grundserien har det blivit 1+1 på de tre kvartsfinalmatcherna. Tillsammans med Mattias Guter och Petteri Wirtanen har Dennis Svensson gjort ett starkt jobb i Djurgårdens fjärdekedja.
– Jag är supernöjd. Han gör allt i playbooken hela tiden och sedan är det kul att han får krydda med någon passning i förra matchen och mål nu. Han gör verkligen boken varje byte och det är imponerande. Jag är jättenöjd med Dennis, säger Robert Ohlsson och jämför Svensson med en tidigare och nuvarande lagkamrat.
– Det är precis som Sebastian Strandberg när han kom in i fjol. Dennis har gjort lite samma resa.

INSPIRERAD AV KOMPISEN

Strandberg kom till Djurgården från Pantern i slutet av förra säsongen och lyckades spela till sig ett tvåårskontrakt med klubben. Den här säsongen slog han till med elva mål och 27 poäng i SHL och varit en av de stora positiva utropstecknen i Djurgården.
– Han har gjort en riktigt bra säsong och det är klart man blir inspirerad av den vägen han har tagit. Han kom hit sent förra året, fick några matcher och var med och krigade. Det är något man blir taggad av att se, säger Dennis Svensson.

Oavsett om det blir en fortsättning eller inte bortom den här säsongen har Dennis Svensson fått den nytändning i karriären han var ute efter. Det innebär sannolikt att han inte behöver jobba som snickare inom en överskådlig framtid.
– Det är ju roligare att vara ett hockeyproffs än att snickra, avslutar han med ett brett leende.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten