MATCHBOLL Oskarshamn kan avgöra på hemmais efter kvällens seger på Hovet.
Nyheter

Oskarshamn skaffade sig matchboll – vann stökig match på Hovet: ”Jävligt skönt”

Oskarshamn tar ledningen i matchserien mot AIK. Smålänningarna vann med 3-2 och har nu möjligheten att avgöra serien på hemmais.

Det var inte en lika kontroversiell seger som den förra. Inga avgörande domslut som ifrågasattes eller matchstraff. Det var däremot en stökig match på Hovet. Det var gruff efter nästan varje avblåsning och flera tunga tacklingar.

Oskarshamn höll på att tappa matchen på grund av utvisningarna man drog på sig. Smålänningarna tog ledningen tidigt i matchen men drog på sig tre utvisningar på en minut. Detta gjorde att AIK fick spela länge i spel 5-mot-3 och kunde vända till 2-1 efter två mål på 19 sekunder.

I den andra perioden kunde Oskarshamn däremot vända tillbaka. Matchhjälte blev Joakim Thelin efter att ha gjort 3-2-målet med mindre än en sekund kvar av den andra perioden.
– Jävligt skönt att få avsluta med ett mål i slutsekunderna, säger Thelin i C More efter den tekningsvarianten som gav honom fritt skottfält i slutsekunden.

LÄS ÄVEN: AIK:aren med dubbla sympatier inför finaldramat: ”Vore konstigt annars”

Thelin som har AIK som moderklubb och som är son till AIK-legendaren Mats Thelin som har sin tröja upphissad i taket på Hovet.

Den stora hjälten blev dock målvakten Christoffer Rifalk som räddade 42 av 44 skott och storspelade.
– Grymt skön seger, viktigt att få fördelen här nu. Vi kommer ihop som lag från start. Vi får flera boxplay i början men kan resa oss igen och vända till seger. Det är oerhört starkt. Det är nu det roliga är och det är detta man har väntat på hela säsongen, säger målvakten till C More efter matchen.

AIK – Oskarshamn 2-3 (2-1,0-2,0-0)

AIK: Jesper Frödén, Sam Marklund
Oskarshamn: Nicklas Heinerö, Joakim Hilding, Joakim Thelin