Selma Aho.
SDHL 1

20-åringen lägger av efter hjärnskakningen: ”Livet går före”

ANNONS

Det var den 3 december 2017 som HV71:s Selma Aho åkte på en hjärnskakning. Hon har inte spelat sedan dess och nu meddelar Selma Aho via sociala medier att karriären är över.

Selma Aho har setts som en av svensk damhockeys största backtalanger. Men 20-åringen har inte spelat sen den hjärnskakning hon drog på sig i slutet av 2017.
— Det som är mest frustrerande är att jag inte vet när det blir bättre. Just nu är den här säsongen slut, jag vill komma tillbaka. Jag vill kunna gå en dag i skolan och inte bara gå hem och lägga mig i sängen direkt efteråt, berättade hon för hockeysverige.se för ett år sedan.

BERÄTTAR SJÄLV PÅ SOCIALA MEDIER

Nu meddelar hon via sociala medier att karriären är över.
”Senaste hösten och vintern har präglats av olika läkarbesök, sjukskrivningar, rehabklinik, ångest och besvikelser. Det har vuxit fram ett tungt beslut under hela den här tiden, som egentligen tagits åt mig, det här är verkligen det absolut sista jag vill men jag har inget val, min hockey är över. Livet går före”, skriver hon bland annat.

Selma Aho har Björklöven som moderklubb och bytte till HV71 2016. Hon har spelat ett U18-VM och var 2017 med och tog SM-silver.
”Att ha fått tillhöra lag som blir som ens andra familj är det finaste jag vet.
Hockeyn har varit min första och största kärlek i livet och jag kommer för all tid sakna en stor bit av mitt hjärta.”

https://www.instagram.com/p/BuwQAF4A0ZL/?utm_source=ig_web_copy_link

Den här artikeln handlar om: