NKT Arena Karlskrona
Nyheter

Ekonomin kan riskera Karlskronas framtid i HockeyAllsvenskan

ANNONS

Karlskrona brottas med ekonomiska utmaningar. Nu riskerar klubben att degraderas från HockeyAllsvenskan. Men klubbchefen Per Rosenqvist är positiv.
– Jag har svårt att se att KHK inte spelar i HockeyAllsvenskan nästa år, sa han till P4 Blekinge i fredags.

Förra våren åkte Karlskrona ur SHL. Det betydde nya förutsättningar både på och utanför isen. Klubben låg minus åtta miljoner inför säsongen, vilket var långt från de två miljoner elitlicensen kräver i eget kapital. Karlskrona fick dispens och kom till spel, men de ekonomiska problemen kvarstår. En ny dispens kan klubben däremot inte få, de delas bara ut till en klubb vart femte år.

Inför nästa säsong måste Karlskrona därför visa upp ett eget kapital på två miljoner. Hjälpen kan komma från en annan typ av dispens.
–  Vad vi vill komma åt, och en hel del andra klubbar också är att få en handlingsplan där vi får två eller tre år på oss att hantera vår ekonomi och varje år visa ett positivt resultat och att vi tar stort ansvar. Och med det då återställa kapitalet i sin helhet,

Karlskrona ser ut att göra ett plusresultat enligt radiokanalen, men kommer ändå inte nå det egna kapitalskravet.
– Det finns fler sätt också. Man kan ha ett extern kapital som kommer in i verksamheten också. Vi fixar det om vi får den tiden på oss, säger Rosenqvist till P4 Blekinge.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL