Sök
Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #17

Slutspurten inför SHL-slutspelet har startat och med den ökar spänningen i en jämn tabell. Den gångna veckan såg två lag utkristallisera sig i kampen om seriesegern. Och nere vid slutspelsstrecket kan Örebro ha blandat sig i striden. Det och förra veckans hetaste spelare i den 17:e upplagan av Veckans Lag.

MÅLVAKT

Joel Lassinantti, Luleå (4)
Förra andra veckan i rad kniper Luleås sista utpost den här platsen. Lassinantti fortsätter att övertyga och ger den just nu skadade Adam Reideborn en riktig duell om titeln ”SHL:s bästa målvakt”. Den gångna veckan blev det två segrar och bara två insläppta mål på 56 skott.

BACKAR

Jesse Virtanen, Färjestad (2)
Den finske stjärnbacken fortsätter att producera och har ryckt lite i toppen av backarnas poängliga efter 1+2 på veckans bägge matcher. Har med sina 33 poäng fyra poängs försprång på jagande Kodie Curran och Nick Ebert.

Jesper Sellgren, Luleå (2)

Rookiebacken fortsätter att imponera på Luleås blålinje. Sellgren har imponerat hela säsongen, men nu börjar den offensiva utdelningen komma för 20-åringen. Han hade tre assist och snittade över 21 minuters speltid i de tunga segrarna mot Skellefteå och Frölunda.

FORWARDS

Michael Lindqvist, Färjestad (2)
Han har varit SHL:s hetaste spelare den senaste månaden. Lindqvist har verkligen funnit formen efter den misslyckade proffssejouren i Nordamerika i höstas. Fem assist på två matcher den gångna veckan och bäst i ligan med 14 poäng på nio matcher senaste månaden. Oerhört trevligt för FBK att ha den här killen sajnad några år framåt.

Kris Versteeg, Växjö
Det är inte bara hans CV som glänser. På isen har Versteeg varit precis den injektion Växjö behövde. Sedan den tvåfaldige Stanley Cup-mästaren kom till SHL har det blivit sju poäng (2+5) på fem matcher. Fyra av dessa poäng kom i vinstmatcherna mot Timrå och HV71 nu i veckan. En klasspelare på den här nivån.

Johan Ryno, Färjestad
Det dröjde länge och väl, men till slut kom veteranens första hattrick i SHL. Ryno slog till tre gånger om i FBK:s storseger mot Timrå. Efter en trög start på säsongen har 32-åringen fått allt mer luft under vingarna. Att han spelar i en pigg lina med ovan nämnde Lindqvist och Jesper Olofsson har säkert en hel del med den saken att göra.

Veckans

… tvekamp: Två topplag som kan göra upp om seriesegern tycks ha utkristalliserat sig. Färjestad och Luleå har åtta poängs försprång på Djurgården och Frölunda. Passande då att dessa båda lag möts i Karlstad i den näst sista omgången.

… argaste: Malmös tränare Peter Andersson var inte nådig i sin kritik mot domarna efter förlusten mot Djurgården i onsdags. Den primära anledningen: en domare släppte pucken innan Malmös spelare hann ställa upp för en tekning vid ett powerplay i tredje perioden.
– Tyvärr fick vi inte chansen att vinna. Domarinsatsen var ruskigt blek. Uruselt att släppa pucken när vi hade tekning i anfallszon. Hallå, vad är för korpnivå! Det får inte förekomma. Jag vet inte vad jag ska säga. Tröttsamt, sa Andersson till C More efter 1–2-förlusten.

… injektion: Örebro gick bra redan innan Jhonas Enroths inträde i laget, men den forne landslagskeeperns entré skapade ingen obalans. Tvärtom. Enroth utmanade Joel Lassinantti om platsen som målvakt i veckans lag efter att ha vunnit sina två första matcher i nya klubben – och stoppat 48 av 51 skott i mötena med Linköping och Brynäs.

… uppstickare: Enroths Örebro har efter veckans vinster knaprat in en hel del poäng på just LHC och Brynäs runt slutspelsstrecket. Så till den milda grad att de kan utmana om en slutspelsplats. Tolvan Örebro har 57 poäng och är fem respektive sex poäng efter LHC och Brynäs med åtta omgångar kvar. Vi tackar inte nej till ännu mer dramatik.

… smörpass: Lucas Elvenes har inte haft någon lycka med målskyttet den här säsongen. Rögletalangens passningsspel är det däremot inget fel på. Det visade han inte minst i storsegern mot Mora där han bidrog med några smörpassningar. Inte minst det till målet som betydde 5–0 och säkrade Linus Sandins hattrick.

… match: Lördagens smålandsderby hade de flesta ingredienser som får en hockeyälskare att njuta. Massor med känslor (hej Brendan Shinnimin), tekniska nummer (hej Mattias Tedenby) och snygga mål. Man skulle inte tacka nej till en slutspelsserie dessa småländska rivaler emellan.

… jubilar: Emil Bemström pangade in säsongens 20:e fullträff. Därmed är han blott en av åtta juniorer genom tiderna som lyckats med det i SHL. Markus Näslund och Tomas Sandström gjorde det två gånger vardera. Övriga? Kent Nilsson, Elias Pettersson, Peter Forsberg, Patric Hörnqvist och Daniel Sedin. Snacka om gott sällskap.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten