Matt Donovan.
SHL

Efter två säsonger i Frölunda – nu får amerikanen ny NHL-chans

ANNONS

Han gjorde två säsonger med Frölunda innan han återvände till Nordamerika inför den här säsongen. Efter att ha gjort en fin säsong med Milwaukee Admirals i AHL får backen Matt Donovan nu chansen i NHL av Nashville Predators.

102 matcher och 42 poäng blev det under hans två SHL-säsonger med Frölunda, Inför den här säsongen valde Matt Donovan att återvända till Nordamerika. Han skrev först ett kontrakt med Milwaukee Admirals i AHL innan deras samarbetslag i NHL, Nashville Predators, tecknade ett tvåårskontrakt med klubben.

Nu kan han få chansen att spela i NHL igen. Under måndagen kallades han upp av Nashville för att ersätta skadade Dan Hamhuis. Detta efter att ha noterats för elva mål och 29 poäng på 55 matcher i AHL och spelat i ligans All-Star-match.

Om 28-åringen representerar Nashville är det inte första gången han spelar i NHL. Mellan 2011 och 2015 spelade Donovan 67 matcher med New York Islanders, som draftade honom i fjärde rundan 2008.

Under sin tid i Frölunda var han med och vann Champions Hockey League 2017.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL