REVANSCHEN. Calle Andersson har genomgått en stor, positiv förvandling senaste åren.
Schweiziska ligan

Bröts ned i Nordamerika – nu är svensken en av Schweiz hetaste spelare

Hösten 2016 kom han hem till Malmö med självförtroendet kört i botten efter ett misslyckat år i Nordamerika. Efter två säsonger av återuppbyggnad är Calle Andersson nu en av schweiziska ligans bästa backar. För hockeysverige.se berättar han om mardrömsåret i New York Rangers organisation, hur en finsk legendar hjälpte honom upp ur gruvan – och varför han valt bort spel i Malmö Redhawks trots att det är den enda svenska klubb han kan tänka sig att spela för.
– Jag tycker inte att far och son ska stå i samma bås, säger han.

Våren har redan nått Schweiz och det råder slutspelsfeber kring SC Bern. Storklubben toppar tabellen med bara en vecka kvar att spela av grundserien och är en av favoriterna till att ta hem mästerskapstiteln.

I den 15-gradiga värmen som den schweiziska huvudstaden erbjuder sent i februari stormtrivs backen Calle Andersson. Och det är lätt att förstå varför. Efter ett par riktigt tunga år i karriären har han fått sitt stora genombrott i den schweiziska ligan i år. Så pass att han faktiskt toppar backarnas poängliga med sina 31 poäng (6+25) på 46 matcher.
– Livet är bra och resorna är korta, myser han när hockeysverige.se når honom i Bern efter ett träningspass.
– Vi har 17 000 åskådare på varje hemmamatch, vilket är få förunnat. Alla polare som kommer ner hit säger att det är helt sjukt. Det är en rolig liga att spela i på grund av att det händer så mycket på isen samtidigt som det är lite fotbollsstuk på fansen. Det är lite mer livat här. Ibland kan det flyga in lite ölburkar in i båset, men hellre det än att det inte kommer folk på matcherna.

MARDRÖMSÅR I AHL

Calle Anderssons stora framgångar just nu är en ganska stark kontrast till hur det såg ut för bara några år sedan. 2015 lämnade han Schweiz och sin dåvarande klubb Lugano för att försöka slå sig in i New York Rangers, som hade draftat Malmösonen i fjärde rundan 2012.

Men tiden i Nordamerika blev ingenting annat än en mardröm för den unge backen.
– När jag flyttade över hade jag haft ett bra år i Lugano. Jag hade debuterat i landslaget, spelat mycket och haft det bra. När du då kommer över har du en slags förväntan på hur det ska bli, speciellt som klubben hade tjatat på mig att komma över och spela. Jag förväntade mig inte att jag skulle få chansen i NHL direkt, men i alla fall att jag skulle få spela mycket i AHL och bygga upp något. Men så blev det inte, säger han och tystnar för en stund.

Det som hände var att New York Rangers dels skickade honom till AHL på en gång, dels gav honom en väldigt undanskymd roll i farmarlaget Hartford Wolf Pack.
– Vi hade en tränare som bara stod och skrek på mig. Jag fick inte spela mitt eget spel, vara offensiv eller kreativ. Budskapet de hamrade in var ”use the boards, it’s your best friend”, skrockar Calle Andersson.
– Jag började undra varför de draftade mig över huvud taget. Jag hade såklart kunnat göra det bättre, men det var mycket som snurrade huvudet och jag mådde dåligt.

Han kände sig ensam och bortglömd och hade hemlängtan.
– Jag ville lämna redan första året, men det gick inte. Sedan stöttade min familj mig till att kämpa vidare. Jag krigade hela året, fick inte spela så mycket och det var väldigt tufft, berättar han.


Far och son Andersson i Schweiz. Foto: All Over Press

NOBBADE MALMÖ – PÅ GRUND AV SIN PAPPA

Han återvände nästa höst i hopp om att det skulle bli bättre. Men när han skickades ned till AHL märkte han snabbt att befann sig i samma fack som året dessförinnan.
– Det var samma sak igen, suckar Calle Andersson som fick nog och bestämde sig för att han skulle lämna Nordamerika.
– Efter att vi hade spelat fyra matcher gick jag in till tränarna och sa att jag måste få spela. Jag måste hem till Europa och börja om.

Sagt och gjort. Kontraktet med New York Rangers bröts hösten 2016 och han återvände hem till Malmö. Det mest naturliga hade givetvis varit att dra på sig Redhawks-tröjan och spela i SHL, men så blev det inte.
– Ska jag vara ärlig mot dig var det tanken när jag kom hem från Hartford. Jag hade haft ganska långt gångna diskussioner med (sportchef Patrik) Sylvegård Men sedan tog pappa över laget och då började jag kolla mot Schweiz. Malmö är det enda laget jag kan tänka mig att spela för i Sverige, men jag ville inte spela för honom…

Pappa är alltså Peter Andersson, Malmös nuvarande tränare. Calle Andersson hade haft honom som assisterande tränare i Lugano innan han stack över till Nordamerika. Det var en något han inte ville uppleva igen.
– Det är så pass hög nivå och så pass professionellt i SHL att jag inte tycker att far och son ska stå i samma bås, säger Calle Andersson.
– När jag hade honom i Lugano var det tufft och bitvis ganska jobbigt. Han bänkade någon back i en match och då fick man höra ”fucking coach” hit och dit. När jag kom och satt mig vid matbordet ibland kunde jag höra hur de andra spelarna plötsligt bytte samtalsämne bara för att det var jag. De trodde jag skulle tjalla för pappa om jag hörde att de pratade illa om honom. Det var lite tufft sådär och jag kunde känna att jag tappade lite fokus av det där.


Mästare med Bern 2017. Foto: Bildbyrån

PELTONENS STÖD – EN NYCKEL

I stället för en hemkomst till Malmö hamnade han i storklubben Bern.
– Jag kom hit efter att ha varit hemma i Malmö i fyra veckor. Jag var fortfarande nere och mådde inte så bra efter tiden i Hartford och det gick inte så bra i början heller. Jag hade förlorat självförtroendet. Min tränare var hård mot mig och tvingade in mig i gymmet och fick mig att köra extremt hårt, vilket gjorde att jag var rätt trött på matcherna också.

Det hårda arbetet i gymmet dock gav successivt utdelning.
– Det var där jag byggde upp mig själv igen. Dessutom vann vi ligamästerskapet det året och även om det inte var en speciellt bra säsong för mig fick jag tillbaka glädjen och självförtroendet. Hockey var kul igen, säger Calle Andersson och passar på att tacka en finsk legendar för att det började vända för honom.
– Vår förre assisterande tränare Ville Peltonen kom att betyda väldigt mycket. Han pratade med mig varje dag, gav råd, visade vad jag gjorde rätt och fel och stöttade mig hela tiden. Han var skön att snacka med, för han förstod vad man pratade om eftersom han gått igenom en hel del själv som spelare. dessutom var det skönt att ha någon annan än familjen och pappa att prata med. När man snackar med pappa är det alltid så positivt (skratt).

KLEV UPPÅT I HIERARKIN

Under förra säsongen började Calle Andersson hitta rätt igen. Han stannade på blygsamma 18 poäng på 46 matcher, men det var mer eller mindre helt utan powerplay-tid. Hans position på den högra backsidan i PP var upptagna av schweiziske landslagsbacken Ramón Untersander och kanadensiske OS-backen Maxim Noreau.

När Noreau försvann till konkurrenten Zürich inför den här säsongen och Untersander blev långtidsskadad var det plötsligt Calle Andersson som skulle styra och ställa på blålinjen. Det har han gjort med den äran.
– I år har puckarna gått in och det har smällt till lite. När positionen i första PP-uppställningen öppnades upp så fick jag en boost av det. Nu har poängen trillat in och jag har spelat mycket. Jag känner mig som den gamle Calle igen med bra självförtroende. Lite som när jag var junior och kom upp i landslagen där.

Men det är inte bara tillfälligheter som skador, klubbyten och mer powerplay-tid som gett lyftet. Han har lagt ned arbetet också.
– Jag känner mig mycket starkare i kroppen nu, orkar spela 20-22 minuter per match. Dessutom har min skridskoåkning blivit bättre. Jag har tränat med (skridskocoachen) Andreas Larsson två somrar på rad och han har verkligen gett mig ett lyft. Allt har fallit på plats efter den tunga tiden, säger han glatt.


Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

NHL-SCOUTEN: ”EN AV DE BÄSTA I LIGAN”

Att Calle Andersson själv är nöjd är en sak. Men vad säger neutrala bedömare om hans spel för Bern? Hockeysverige.se bad schweiziske NHL-scouten Thomas Roost att beskriva svenskens säsong.
– Calle gör bra ifrån sig och i mina ögon är han nu den bästa backen i Bern och en av de bästa i ligan. Jag skulle kanske ranka (Jonas) Junland och (Anssi) Salmela högre, men tillsammans med två, tre andra är han på den högsta nivån i schweiziska ligan, säger Roost som sett stora framsteg i Anderssons utveckling.
– Den unge Calle gjorde många misstag, men där har han verkligen förbättrat sitt spel. Han har alltid varit skicklig, men hans beslutsfattande var inte alltid så bra. Med mer erfarenhet har de här svagheterna blivit mycket mindre påtagliga. han är ingen flashig spelare, utan spelar smart och enkelt på ett väldigt vägvinnande sätt. Jag gillar verkligen den spelaren han har utvecklats till.

Tre Kronor då? Har Rikard Grönborg helt missat att schweiziska ligans mest produktiva back är svensk? Inte alls. faktum är att Calle Andersson skulle ha spelat i Beijer Hockey Games tidigare i månaden. Men precis som alla andra spelare i Schweiz stoppades han från turneringen.
– Jag blev uttagen och var skitpeppad på att få komma hem till Sverige och visa upp mig. Men sedan gick jag upp till Bern och berättade att jag skulle vara där. Då sa de att jag fick inte åka för att vi hade två matcher samtidigt. Det var tråkigt, för jävligt faktiskt, suckar han.

Det lär komma fler chanser för Calle Andersson att visa upp sig i den blågula tröjan. Först och främst har han ett slutspel att se fram emot – och en andra mästerskapstitel att jaga. 4 mars spelas sista omgången i grundserien och fyra dagar senare startar slutspelet.
– Vi står oss väldigt bra. Vi har vunnit ligan i grundserien tre år i rad. Jag har fått frågan innan om vilken status vi har i Schweiz och jag brukar jämföra oss med Malmö FF i fotboll. När vi åkte ut mot Zürich (i semifinalen) i fjol var alla i organisationen väldigt besvikna eftersom vi förväntas vinna varje år. Men jag gillar den mentaliteten, att allt utom att vinna eller åtminstone gå till final är ett misslyckande.

KAN INTE BRYTA KONTRAKTET FÖR NHL

Calle Andersson må ha haft en riktigt jobbig tid i Nordamerika senaste gången han försökte slå sig in i NHL. Det hindrar honom inte från att snegla mot världens bästa hockeyliga igen. Drömmen om NHL lever fortfarande.
– Det är klart att den gör. Är man under 26 år ska man ha NHL som sin dröm. Kolla på en kille som Joakim Nygård som håller på att ta sig över nu. Det är klart att jag vill dit om jag skulle få ett erbjudande. Men jag har ett år kvar i Bern och det är det som gäller nu. Vi har inget NHL-avtal här som det som finns i Sverige så vi kan inte bara bryta kontraktet och flytta dit utan vidare, förklarar han.

Thomas Roost tycker att Andersson har spelat så pass bra att en NHL-chans mycket väl kan dyka upp efter nästa säsong.
– För mig är han en spelare som är värd att följa om du representerar en NHL-klubb. Om han fortsätter att utveckla sitt spel ytterligare det närmaste året tror jag att han kan få möjligheten att slå sig in i något av lagen.

Även om ett nytt försök i Nordamerika får vänta kommer det sannolikt att bli ett besök till Nordamerika och närmare bestämt Calgary längre fram i vår. Lillebror Rasmus Andersson har slagit sig in i Flames laguppställning den här säsongen och gör en fin rookiesäsong på lagets blålinje.
– Jag tycker det är väldigt kul att det går bra för honom. Jag försöker följa allt jag kan och se honom så ofta jag kan. Han ser stark ut och har nog lagt på sig något kilo muskler i sommar. Jag får försöka lära mig av honom, för nu är det väl jag som får göra det när han spelar i NHL, skrattar han.
– Jag ser fram emot att åka över med familjen och kolla på honom längre fram i vår.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 27 november
12:00 Linköping - Luleå SDHL
13:00 Djurgården - Modo SDHL
15:00 AIK - Södertälje Hockeyallsvenskan
18:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
20:00 Minnesota Wild - Arizona Coyotes NHL
måndag 28 november
01:00 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
02:00 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
02:00 Anaheim Ducks - Seattle Kraken NHL
04:30 Los Angeles Kings - Ottawa Senators NHL
19:00 HV 71 - Modo SDHL
tisdag 29 november
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:00 Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 St Louis Blues - Dallas Stars NHL
03:30 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
18:00 Växjö - Skellefteå SHL
19:00 Luleå - Frölunda SHL
19:00 Brynäs - Oskarshamn SHL
19:00 Leksand - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Örebro SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Malmö - Rögle SHL
19:00 Djurgården - Mora Hockeyallsvenskan
19:45 Davos - Biel National League
onsdag 30 november
01:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Montreal Canadiens - San Jose Sharks NHL
01:30 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
02:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
02:00 Nashville Predators - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Washington Capitals NHL
04:30 Los Angeles Kings - Seattle Kraken NHL
19:00 Brynäs - AIK SDHL
19:00 Västervik - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Modo Hockeyallsvenskan
torsdag 01 december
01:00 Ottawa Senators - New York Rangers NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks NHL
03:30 Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers NHL
19:00 Örebro - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Timrå - Frölunda SHL
19:00 Oskarshamn - Malmö SHL
19:00 Rögle - Färjestad SHL
19:00 Leksand - HV 71 SHL
19:00 Skellefteå - Luleå SHL
fredag 02 december
01:00 New Jersey Devils - Nashville Predators NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Buffalo Sabres - Colorado Avalanche NHL
02:00 St Louis Blues - Carolina Hurricanes NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Montreal Canadiens NHL
04:00 Seattle Kraken - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Arizona Coyotes NHL
19:00 Kristianstad - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Brynäs - SDE SDHL
lördag 03 december
01:30 New York Islanders - Nashville Predators NHL
02:00 Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets NHL
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten