Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: Underhållande – som Hockeyettan borde vara

Det sportsliga resultatet är långt ifrån godkänt, men på många andra sätt har Nybro Vikings gjort en säsong som verkligen blidkat publiken. De är på många sätt en symbol för vad Hockeyettan borde vara.

Säsongen är över för Nybro Vikings. Redan den 18 februari, efter det nesliga nederlaget i det direkt avgörande derbyt mot rivalen Kalmar, kunde spelarna börja skriva in skid- och golfresor i diverse kalendrar och börja fundera på försäsongsträning.

Det innebär att ett av de publikstarkaste lagen Hockeyettan har att ståta med inte är i spel när den roligaste delen av säsongen startar.

För säsongens resultat må vara bedrövligt utifrån de förväntningar som fanns på Nybro Vikings, men publikmässigt är det en succé.

Betänk att det är en klubb som inte alls gjort starka resultat, men som ändå snittade 1396 personer i grundserien och 1296 åskådare i den långa stunder ganska trötta fortsättningsserien. Det är väldigt bra siffror för att vara i Hockeyettan.

Låt gå för att Nybro är en klubb med tradition och en god bas av trogen publik att stå på. Men jämför med fjolåret då laget tog sig till Allettan innan allt tog stopp i playoff mot Boden. Då snittade man 1324 personer i grundserien och 1226 i Allettan det vill säga marginellt sämre siffror än under årets misärsäsong.

Sett ur den synvinkeln är Nybro Vikings på många sätt ett väldigt bra exempel på vad Hockeyettan bör vara. Vad det är som verkligen engagerar.

Som jag ser det finns två stora anledningar till den publika succén den här säsongen.

Först och främst har vi naturligtvis derbymötena. Nybro har spelat sammanlagt fem (varav två på hemmaplan) riktigt heta rivalmöten mot Kalmar. Det har höjt temperaturen på hela klubben. Det är derbyn mot lag där det finns en relation och en rivalitet publiken vill se.

Det är den typen av matcher som höjer temperaturen och det är den typen av matcher som Hockeyettan lever på. Ju fler sådana matcher desto bättre.

Den andra stora anledningen som jag gärna pekar ut är att Nybro varit ett väldigt underhållande lag den här säsongen.

Man kan säga mycket negativt. Det slutgiltiga resultatet är för dåligt, de har haft alldeles för svagt målvaktsspel och en kronisk oförmåga att knyta ihop säcken när de skaffat sig ledning. Men de har varit underhållande att titta på.

Med en liten historia av att spela snålt i bagaget har det förstås varit kul för publiken att se en Janne Kivilahti (som var så pass bra att han försvann till IK Oskarshamn), en Johan Järlefelt, en Alex Ek, en Fabian Ilestedt (när han gjorde comeback), en Markus Palmberg, en Erik Lindström eller en Dennis Santesson.

Spelare som både kan och vågar, ja snudd på inte vet så mycket annat än att leverera offensiv och underhållande hockey. Kreativt och sorglöst på ett sätt som gått hem.

Alltså precis så som Hockeyettan ska vara. Så som fler borde sträva mot att ta efter.

Folk vill se vinnande lag brukar det heta. Visst, men inte till vilket pris som helst. Resultat är viktigt, men jag är också helt övertygad om att folk vill se underhållande lag.

Derbytätheten måste lösas på ett skrivbord, men underhållningsvärdet kan klubbarna ordna själva. Om de bara i lite större utsträckning vågar släppa loss, sluta tänka säkerheten först och börja skapa känslor och rock’n’roll kring sina verksamheter istället för att bara existera som de alltid har gjort.

Nybro-bödlarna i Kalmar har varit duktiga på det där den här säsongen. Att skapa mer underhållning och rock’n’roll kring sin klubb än bara det strikt hockeymässiga. De har också spelat en underhållande hockey och visst finns risken för Nybro att de nu också kör om. Om deras sportsliga resultat flera säsonger i rad blir starkare än vikingarnas.

Då riskerar naturligtvis också publikintresset att mattas av, men sådant tar tid och Nybro har goda verktyg att arbeta med för att hålla det vid liv.

Fortsätter Nybro på inslagen väg med att ställa underhållande lag på isen kommer publiken säkerligen att fortsätta komma och fortsätter publiken att komma då skapar man sig också goda förutsättningar för att kunna skapa framgång.

Det är ganska enkel matematik.

* * *

En viktig fråga att fundera kring nu är dock, vad händer med den underhållande truppen?

Enligt informationen på eminenta eliteprospects har inte en enda spelare i Nybros trupp kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

Det blir ett digert arbete att bita tag i för den som ska ta över stafettpinnen efter sportchefen Per Wallin som kliver åt sidan.

För det är ju så att även om laget rent resultatmässigt har gått dåligt den här säsongen är det många spelare som individuellt har briljerat och gjort sig väldigt intressanta på marknaden.

Genombrottsmannen Alex Ek lär vara aktuell för allsvenskan, offensive spetspelaren Johan Järlefelt har nu med två säsonger i den tuffa söderserien skaffat sig rutin för att ha ett bra förhandlingsläge och en hel hög spelare till lär vara högvilt för andra klubbar.

Jag snackade med Dennis Santesson igår och han stängde inga dörrar för en fortsättning i Nybro, men kommer som så många andra ur truppen säkerligen att både se sig om och bli uppvaktad. Det kan efter den typen av säsong som Nybro haft bli så att truppen sprids för vinden. Många kommer säkert tänka ett varv innan de skriver på.

Samtidigt måste klubben förstärka på målvaktspositionen och hitta en tränare som kan ta klubben framåt.

Ni hör ju, det väntar ett hårt arbete i precis varenda lagdel.

För någonstans känns det som att Nybro måste ställa ett minst lika underhållande lag på isen igen till hösten.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten