Cory Schneider.
Nyheter

Tidigare stjärnkeepern bröt mardrömssviten: ”En lättnad”

ANNONS

Han hade inte vunnit en match sedan 27 december 2017. I natt bröt Cory Schneider den sviten när han hoppade in i New Jersey Devils kasse när laget vände 1–4 till 5–4 i bortamötet med Minnesota Wild.
– Det är en lättnad, men samtidigt är det mitt jobb, säger amerikanen till nhl.com.

För bara några år sedan räknades Cory Schneider som en av NHL:s främsta målvakter, en spelare som nämndes i Vezina Trophy-diskussionen. En del tuffa skador och operationer har emellertid hämmat 32-åringens framfart. Det har blivit väldigt tydligt det senaste året.

27 december 2017 fanns Schneider mellan stolparna när New Jersey Devils slog Detroit Red Wings. Efter det tog det stopp – länge och väl. Inför nattens möte med Minnesota Wild på bortais hade amerikanen gått vinstlös i ett drygt år och totalt 21 matcher.

I Xcel Energy Center kom vändningen – i form av en vändning. Schneider ersatte Keith Kinkaid 7.19 in i den andra perioden. Då hade Mikael Granlund satt Wilds 4–1-mål på lagets 17:e skott i matchen.

Med Schneider i kassen studsade Devils tillbaka. Laget reducerade till 2–4 i slutet av andra perioden och kom ikapp via mål av Kyle Palmieri och Ben Lovejoy i den tredje. I förlängningen skickade slutligen Nico Hischier in segermålet som gjorde Cory Schneider till en vinnare igen.

FIN MÅLFORM PÅ JOHANSSON OCH ERIKSSON EK

– Alla som känner mig vet att jag inte är speciellt känslomässig av mig på ett eller annat sätt. Jag tror att alla andra var mer uppspelta för min skull än vad jag var, säger Cory Schneider till nhl.com efter att ha räddat 15 skott och hållit nollan efter att han tog över efter Keith Kinkaid.
– Det är naturligtvis en lättnad, men samtidigt är det mott jobb, det som jag är här för att göra. Jag önskar att det hade hänt tidigare, men nu är det skönt att det är gjort.

New Jersey Devils svenskar var också delaktiga i segern. Marcus Johansson fortsätter att visa fin form och noterades för både mål och assist. 28-åringen, som sitter på ett utgående kontrakt, har fem poäng (3+2) på sina fem senaste matcher och 25 poäng (11+14) totalt på 46 matcher.

Jesper Bratt noterades för två passningspoäng och har 27 poäng (5+22) på 44 matcher.

I Minnesota gjorde Joel Eriksson Ek säsongens femte mål. Tre av dessa har kommit på hans fem senaste matcher. 22-åringen har elva poäng (5+6) på 41 matcher.

Minnesota – New Jersey 4–5 (2–0, 2–2, 0–2, 0–1)
Minnesota: Brad Hunt (4), Joel Eriksson Ek (5), Nick Seeler (2), Mikael Granlund 14).
New Jersey: Marcus Johansson (11), Will Butcher (4) (Jesper Bratt), Kyle Palmieri (25) (Johansson, Bratt), Ben Lovejoy (2), Nico Hischier (17).

Den här artikeln handlar om: