Sök
Jon Knuts
Nyheter

Trotjänaren en ledare i Leksands förvandling: ”Finns något i den här gruppen”

Förlustsvit har blivit segerrad och kaos har blivit harmoni. Nu vågar Leksand drömma om nya mirakel. Med en hyfsat ung veteran i första led.
– Jag har ett mål. Det är att spela i SHL med Leksand, säger Jon Knuts till Hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)

Jon Knuts drar handen genom sitt svettiga, men korta hårsvall. Hans Leksand har precis besegrat Almtuna med 5-1 i HockeyAllsvenskan och tagit sin sjunde raka seger. Tjugoåttaåringen ler brett när han försöker sätta ord på den förändring som rått i klubben de senaste veckorna.
– Det här smakar bra. Alla har anammat ett hårt jobb och det är där man måste börja. Efter det kan man börja lira med puck och allt det andra. Men jobbar man hårt och visar karaktär för varandra, då börjar bollen rulla, säger Knuts.

I mitten av december hade Leksand förlorat nio raka matcher. Nytillträdde general managern Thomas Johansson hade fått börja sitt jobb i motvind. Tränaren Leif Carlsson fick sparken, Roger Melin tog över och sedan dess har resultatkurvan tagit ny riktning i den anrika hockeyklubben.
– I början tyckte jag det var lite utspritt. Man satte på sig tröjan och trodde att det skulle fixa sig själv ungefär. Att ”det står Leksand på tröjan, vi ska vara ett topplag, och att vi inte behövde anamma det hårda jobbet”, säger Knuts.

Leksands fans har fått upp tron igen. FOTO: Bildbyrån.

En bit över 5000 åskådare hade tagit sig till Tegera Arena för matchen mot Almtuna. När svackan var som djupast kom det vid ett par tillfällen bara strax över 3300 till den väldiga arenan i den hockeytokiga byn. Scenförändringen i laget har synts tydligt både på och utanför isen.
– Någonstans på vägen har det präntats in mer och mer och nu tycker jag alla stämplar in i det här. Och på den vägen kan det bära riktigt långt.
– Det är en jäkla skillnad nu jämfört med hur vi spelade fram till för ett par månader sedan.

”SPECIELLT ATT SPELA FÖR LEKSAND”

Jon Knuts vet vad han pratar om. Malung-sonen har levt med Leksands IF sedan barnsben, och fått uppleva många toppar och dalar som spelare. I den karaktärsförändring han nu beskriver har Knuts haft en stor roll tillsammans med lagkaptenen Martin Karlsson och veteranen Jesper Ollas. Trion har bildat kedja och gått i bräschen med hårt jobb och en hel del viktiga mål.
– Det är vi som tillsammans med ledarna ska sätta normer. Det är klart vi har en viktig roll. Man får försöka spridas det till gruppen. Sedan Roger kom in har vi anammat karaktärsbiten mer och mer, att han har tryckt på de här grejerna. Och då är det lätt att alla andra hakar på.

Han har spelat i Leksand under nästan hela sin seniorkarriär. Förutom sju matcher i Malmö säsongen 2014-15 har det varit Leksands IF som gällt. Han gör sin nionde säsong i A-laget och matchen mot Almtuna var hans 486:e tävlingsmatch för klubben.
– Det har blivit några år här. Jag trivs väldigt bra och har alltid haft en förkärlek till Leksand. Man har alltid satt klubben före sig själv. På den vägen är det.

Innan matchen mot Almtuna hissades Niklas Erikssons tröja nummer 16 till Tegera Arenas tak. Eriksson har 17 säsonger och 721 matcher i Leksandströjan och är en av klubbens största trotjänare genom alla tider.
– Väl värd. Helt klart. Man har bara väntat på att den ska upp där. Han hör hemma där uppe helt klart, hyllar Knuts.

Frågan är om Jon Knuts nummer 13 kommer hänga där uppe i framtiden?
– (Haha!) Det är inget man funderar på. De som är där uppe är där av en anledning.
– Det har spelat många fantastiska spelare här. De som hänger där uppe är något som kännetecknar hela föreningen. Det är speciellt helt klart, säger Knuts om att representera Leksand.

Leksand hyllade Niklas Eriksson för sina 17 säsonger i klubben.

LIKHETER MED MIRAKELSÄSONGEN

Efter den senaste tidens uppryckning lever SHL-drömmen för Leksand igen. Jon Knuts kan konstatera att han ännu en gång fått genomlida en händelserik säsong med sitt Leksand. Bland många av klubbens supportrar faller säkert tankarna tillbaka på säsongen 2015-16. I november låg Leksand sist i tabellen. Perra Johnsson ersatte Robert Sjur Nilsen i båset, tog laget till kvalspel mot MODO. Och resten är, som man brukar säga, historia.

Jon Knuts kan se vissa paralleller till den säsongen när han tänker tillbaka på de senaste veckorna i den blåvita dressen.
– Vi var ju uträknade, låg och brottades där ner och många sparkade på oss. Men en serie är lång och vi har hunnit bygga något på vägen. Det känns väldigt, väldigt bra, det är det svårt att skriva samma historia igen, men det finns något i den här gruppen. Helt klart.

Jon Knuts målskytt i kvalet mot MODO. FOTO: Bildbyrån

Om han når Niklas Erikssons höjder återstår att se. Han har kontrakt med Leksand även över nästa säsong. Och han är redo att ta led för att nå sitt solklara mål.
– Jag har ett mål. Det är att spela i SHL med Leksand. Det är det jag vill just nu.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten