Rapporten är klar – så många nya ishallar behövs i Stockholm

Den bristande tillgången till isytor i Stockholm har varit ett hett debattämne på senare tid. Ny har Stockholms ishockeyförbund i tillsammans med Svenska ishockeyförbundet gjort en kartläggning av behovet och kommit fram till att tio nya ishallar behövs. Plus att Zinkensdamm behövs ersättas.

Det var i höstas som beskedet kom att Zinkensdamms ishall behövde akutstängas på grund av risken för att den skulle rasa bedömdes vara för stor. Strax därefter kom beskedet att den skulle rivas. Ishallen nyttjades av bland annat Hammarby och debatten om brister på isytor i Stockholm tog fart på allvar.

KARTLAGT BEHOVET

I samband med detta påbörjades en kartläggning av behovet av isytor i Stockholm på initiativ av Stockholms ishockeyförbund i samarbete med Svenska ishockeyförbundet. Nu rapporten, som beräknat behovet av antalet nya isytor för åren 2019 till 2030, klar.

I rapporten, som skickades ut i ett pressmeddelande under lördagsmorgonen, berättar man att det akuta behovet av nya ishallar är fem. Detta för att ersätta de utdömda anläggningarna på Hovet, Zinkensdamm, Östermalms IP och Sätra IP.

TIO NYA ISHALLAR – ”ZINKEN” ERSÄTTS

I landet som helhet är snittet en ishall per 27 000 invånare och det är ingen siffra Stockholm ens är i närheten av. I rapporten står det att läsa att utöver de fem ishallar som behövs akut, så krävs det sex ytterligare för att nå siffran en ishall per 50 000 invånare i Stockholm. Dessa ishallar bör ligga i stadsdelarna Spånga-Tensta, Hässelby-Vällingby, Bromma, Östermalm, Hägersten-Liljeholmen och Skärholmen.
— Jag är glad över att Stockholms stad reagerat på den uppenbara bristen på ishallar och utebanor i huvudstaden. Vår rapport ger staden en tydlig och konkret vägledning om vad som behövs för att Stockholm ska fortsätta att vara en skridskostad, säger Göran Tidström, ordförande i Stockholms ishockeyförbund och i Svenska Ishockeyförbundets anläggningskommitté, i pressmeddelandet.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: