Sök
Oskar Sundqvist och Blues på slutspelsplats efter seger i Tampa
St. Louis

Slutspelsplats för Blues – hockeylivet leker för ”Sunken”

Tro det eller ej, men hux flux är St. Louis Blues på slutspelsplats i Western Conference. Detta efter en mycket imponerande seger på övertid mot suveräna ligaledarna Tampa Bay i Amalie Arena på torsdagskvällen.
– Det känns som om vi spelar mer för varandra nu, säger Oskar Sundqvist till Hockeysverige.

TAMPA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Med sommarens värvning av Ryan O’Reilly skulle Blues ta upp kampen med jättarna Winnipeg och Nashville i Central Division. Men förhoppningarna kom på skam ganska omgående. Redan den 20:e november fick coachen Mike Yeo sparken efter en katastrofal start på säsongen. Målvaktsspelet haltade, försvarsspelet hackade och offensiven stämde inte heller. Vid årsskiftet hade Blues tio poäng upp till slutspelsplats, och spekulationerna handlade om huruvida GM Doug Armstrong skulle riva upp laget och börja bygga om.

Fem veckor senare: St. Louis Blues skjuter 39 skott på bortaplan mot ligans bästa lag och vinner med 1-0 på övertid i Amalie Arena efter mål av Brayden Schenn. Plötsligt är Blues på slutspelsplats.
– Det känns som om vi spelar mer för varandra nu. Vi kämpar och sliter för laget. Det har rullat på bra nu senaste tiden och den största anledningen är att vi spelar för varandra och inte bara för oss själva, som det kändes att vi gjorde i början av säsongen, säger Oskar Sundqvist till Hockeysverige.se efter matchen.

SÄNKTES AV WILSON

Sundqvist själv är egentligen en minst lika bra comebackhistoria som hela lagets uppryckning. Den 24-årige centern från Boden hade en bitvis jobbig säsong ifjol, satt på läktaren i många matcher, fick ta en tur ner till AHL och hade dessutom bitvis problem med skador. Offensiven uteblev också, det blev endast ett mål och fyra assist på de 42 matcher han fick i Blues.

På försäsongen hamnade Sundqvist på löpsedlarna sedan han tacklats mycket fult av Washingtons notoriske superpest Tom Wilson och missade de första veckorna av säsongen med en hjärnskakning och gott om blåmärken.

Men hårdföre Blues-tränaren Craig Berube har allteftersom givit Sundqvist mer och mer förtroende. Det har svenskan tackat för. Efter 44 spelade matcher är Sundqvist noterad för elva mål och totalt 18 poäng. Han har hittat sin plats som center i tredjekedjan, har en nyckelroll i lagets boxplay och har flera gånger varit och nosat på 20 minuters speltid de senaste veckorna.

Mot Tampa bröts den fyra matcher långa poängsviten, men hockeylivet leker för Sundqvist just nu.
– Det har känts bra hela säsongen, även innan jag åkte på den där smällen så kändes det som att jag hade haft en bra camp. Sen försökte jag bara ta mig tillbaka så snabbt som möjligt och hålla mig i form. Som jag har sagt tidigare så tror jag den där Vegas-matchen, tvåmålsmatchen jag fick tidigt, startade allting. Sen har det bara rullat på, självförtroendet har ökat. Jag får mycket speltid nu, det är kul att spela hockey, laget går bra. Det är kul att komma till hallen på morgnarna, säger han till Hockeysverige.se

”VÅGAR HÅLLA I PUCKEN LITE LÄNGRE”

I segermatchen mot Tampa fick han även chansen i powerplay och spelade nästan två minuter i numerärt överläge.
– Ja, det brukar hända lite då och då. Det är kul att få det förtroendet från coachen också. Jag tror det är mer självförtroendet egentligen. När du har det vågar du hålla i pucken lite längre och det har gjort att jag utvecklat mitt spel ännu mer och skapat massvis med chanser känns det som, mer eller mindre varje match.

Segern var fjärde raka bortasegern för Blues, som nu vänder hemåt igen efter en fem matcher lång roadtrip. Inte minst målvakten Jordan Binnington var lysande mot Tampa på torsdagen och är ett stort utropstecken för Blues.
– Han har varit otroligt viktig för oss, att kliva upp med stora räddningar när det behövs som han gjorde i kväll i övertiden. Han har varit otroligt bra och håller oss kvar i alla matcher. Vi har alltid chans att vinna, känns det som, säger Sundqvist.

En annan spelare som klivit fram rejält på sista tiden är backen Carl Gunnarsson. Även för honom började säsongen tungt med nya skadeproblem, men han hade stått för sju poäng på de senaste nio matcherna inför kvällens möte, fått gott om istid och imponerat på Blues blålinje. Tyvärr saknades han på grund av skada mot Tampa, men enligt tränaren Berube ska det inte vara något allvarligt.

”GAMMEL-GUNDE”

Sundqvist berömmer sin svenske lagkamrat.
– Haha, ”Gammel-Gunde”! Ja, han har varit otroligt bra och sen har han även gjort några mål. Det har känts tryggt när han har varit på isen, han har varit hur lugn som helst med pucken. Samma sak där, han fick sätta en puck och avgöra mot Ottawa hemma. Så det är väl samma där, han har fått självförtroende och vågar hålla lite mer i pucken.

Eftersom Vancouver förlorade mot Chicago klev alltså Blues upp på Wild Card-plats i Western Conference. Men de lär få kämpa hårt för att behålla den, för nu i helgen väntar ett dubbelmöte med divisionsrivalerna Nashville Predators.
– Det kommer blir roligt att möta dem, vi har spelat några gånger mot dem redan. Det blir två fysiska och otroligt roliga matcher att spela och även att titta på tror jag, säger Sundqvist om helgens uppgörelse.

Nashville vann också på torsdagskvällen efter att ha slagit Dallas på övertid. Som vanligt nu för tiden blev Viktor Arvidsson målskytt och bidrog även med en assist till det avgörande målet. Sundqvist och Arvidsson har vunnit SM-guld tillsammans i Skellefteå och de båda kompisarna lär få gott om tillfällen att snacka ihop sig under helgen.
– Det blir kul. Han är tuff att möta, eller det är väl mindre roligt att möta honom, ska jag kanske säga. Han är otroligt kvick på skridskorna.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten