161119 Färjestads Björn Svensson under en ishockeymatch i SHL mellan Rögle och Färjestad den 19 november 2016 i Ängelholm. …
Nyheter

Tidigare SHL-forwarden förstärker Hockeyallsvenska bottenlaget

ANNONS

Pantern fortsätter att förstärka inför den hockeyallsvenska avslutningen. I onsdags gjorde klubben klart med Malte Setkov. I dag presenterade man den tidigare SHL-forwarden Björn Svensson som nästa förstärkning.

Tidigare i veckan lämnade Björn Svensson sin kroatiska klubb Medvescak Zagreb efter att klubben hamnat i en ekonomisk kris. Nu står det klart att forwarden, som har över 400 SHL-matcher på sitt cv, är klar för spel i Hockeyallsvenska bottenlaget Pantern.

LÄS ÄVEN: Svensken lämnar – efter ekonomiska kaoset

Värvningen presenterades på klubbens Facebook-sida under fredagsmorgonen.
– En solid spelare med näsa för målet, användbar i alla spelformer. Björn som person är en lugn kille och trygg i sig själv. Mycket professionell i sitt yrke, är alltid väl förberedd och ger sitt allt för att vinna hockeymatcher, säger Panterns tränare och sportchef Viktor Stråhle till sidan.

SPELADE I SHL FÖR TVÅ ÅR SEDAN

Senast Svensson spelade på svensk mark var det med Färjestad säsongen 2016/17. Sedan dess har 32-åringen representerat de tyska klubbarna Ingolstadt och Fischtown Pinguins samt kroatiska Medvescak Zagreb.

Pantern ligger för närvarande på en elfteplats i den Hockeyallsvenska tabellen, två poäng före Almtuna under kvalstrecket.

Tidigare i veckan gjorde Pantern även klart med Malmös talangfulle back Malte Setkov.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL