Schweiziska ligan

Ratad i HockeyAllsvenskan – nu gör han succé i schweiziska storklubben

Han fick inte vara kvar i HPK. Kontraktet med Karlskoga bröts. Och på det led Victor Backman av en allvarlig sjukdom. Nu, några månader senare, gör den svenske doldisen succé i en europeisk storklubb. Här berättar 27-åringen om sin galna resa.
– Jag har alltid trott att jag skulle kunna göra det bra i bättre ligor än där jag spelat, säger Backman till hockeysverige.se.

– Vilket land, herregud! Det är sommar fram tills oktober, tills dess kunde man gå och bada i sjöarna och allt möjligt. Och nu har det snöat en vecka i sträck så man får vinterlandskapet också, och det gillar jag. Man får det bästa av båda världarna. Och naturen är helt ruskig alltså. Du kan åka en timme vart som helst så är det jättevacker natur, eller något häftigt att titta på.

Livet leker för Victor Backman. Den svenske doldisen spelar för en av Europas största klubbar, ZSC Lions, och gör succé. På sina elva första matcher i laget har han gjort tio poäng. Hur är det egentligen möjligt att en spelare som gör succé i en storklubb så sent som förra säsongen fick sitt kontrakt brutet med HPK i Finland efter nio matcher och sedan inte fick vara kvar i BIK Karlskoga i HockeyAllsvenskan?
”Det finns tyvärr ingen plats för Victor”, sade Karlskogas sportchef Thomas Fröberg så sent som i mars.

Victor Backman stod på ruta ett. Det var inte direkt så att kontraktsförslagen haglade över 27-åringen, som bara mäktade med tre poäng på 15 matcher i Hockeyallsvenskan. Knappt ett år är läget helt annorlunda. Nu berättar forwarden om mardrömssäsongen 2017/2018, där precis allt gick fel. Både på och utanför isen. En allvarlig blodsjukdom förstörde säsongen, och det som hände därefter kunde ha förstört hela livet.

”DE HITTADE INTE FELET”

Helvetet började när han, efter en stark säsong i norska ligan, fick chansen i en av Europas toppligor: den finska.
– Jag kom från en bra säsong i Norge och en hyfsad säsong i Danmark innan det. Jag fick vara lagkapten och känna på den rollen. Jag växte mycket av det och kände mig stabilare i grund och botten, och sen när jag hade gjort en bra säsong i Norge kände jag att det var dags att ta nästa steg. Jag sajnade i Finland och det började som jag ville. Det gick bra på försäsongen, jag gjorde många mål och fick mycket förtroende från tränaren. Sen skadade jag axeln i sista matchen innan säsongen började. När jag kom tillbaka studsade det inte rätt för mig och laget levererade inte heller.

Det Victor Backman inte visste då var att det bara var början på mardrömmen. Det skulle bli mycket värre.
– Sen blev jag allvarligt sjuk. De hittade inte felet och mitt i allt fick jag beskedet att klubben inte ville ha mig kvar eftersom läget var så osäkert. Där och då blev jag rädd eftersom läkarna inte kunde hitta vad felet var med mig. Jag började hosta blod och sådana saker. Ingen visste vad som var fel på mig…
– Där någonstans kände jag att ”jag skiter i det här. Jag måste hem och reda upp det”. Så jag åkte hem till Sverige och till sist fick jag svar på vad det var jag hade råkat ut för. Jag hade fått en blodinfektion och mykoplasma. Mykoplasman övergår ofta i lunginflammation och det var det som hände mig också.

Sjukdomen till trots, kan det ha varit det som hände efter sjukdomen börjat behandlas som var det allra farligaste.
– Jag fick stark antibiotika men tränade ändå och som jag fattat det i efterhand är det direkt livsfarligt. Det kan leda till hjärtfel och sådana saker, så jag har förstått hur allvarligt det var. Jag kände att jag inte heller ville vara kvar i Finland, även om det ju var klubbens beslut först.

IMMUNFÖRSVARET VAR FÖR SVAGT

Det som skulle bli nästa steg för Victor Backman slutade i stället med en kraschlandning. I november bröts kontraktet med HPK och en månad senare var han tillbaka i Hockeyallsvenskan, med BIK Karlskoga.
– Jag sajnade för tre år med BIK. Jag hade haft kontakt med dem innan jag skrev på för HPK. Jag hade haft mycket kontakt med Kristofer Näslund, som är i Frölunda nu, och sportchefen Torsten Yngvesson. Allting kändes jättebra. Jag hade en rehabperiod och en uppbyggnadsperiod innan jag var spelklar så det tog ett litet tag innan det började kännas bra. Men jag kunde börja spela igen – och så blev jag sjuk igen.

Sviterna av den tidigare sjukdomsperioden hade påverkat kroppens immunförsvar, som var bräcklig.
– Det var inte tillräckligt starkt. Det visade sig att jag hade spelat en tid med sjukdom också. Det är…det är väldigt svårt att hantera en sådan situation när man vill så mycket. Man vill liksom inte känna efter ordentligt.
– Jag fick en till infektion, men det var inte samma som innan utan en lindrigare. Då förklarade läkaren att det var klart. Det blir inget mer spel den här säsongen

”GENOMGICK TESTER HELA SOMMAREN”

Som om inte motgångarna redan varit tillräckliga drogs matten bort under fötterna en gång till. Den trygghet Victor Backman hade i att kontraktet med Karlskoga gällde två säsonger till försvann.
– Hela klubben startade om. Det kom en ny sportchef, Näslund fick kicken och sådana saker. Efter säsongen fick jag veta att jag inte var önskad. Då stod jag helt och hållet på noll…Nej, det var ingen rolig säsong, suckar den tidigare Frölundatalangen.

Hur mår du idag?
– Det är ingen fara nu. Jag genomgick tester hela sommaren och kroppen svarade bra. Jag har fortfarande kontakt med läkarna och så, men det är inga problem. Kroppen behövde väl ett par månader för att återställa sig. Sedan min senaste sjukdomsperiod har jag inte känt av någonting. Ska jag vara helt ärligt känns det nog till och med bättre nu än innan jag blev sjuk. Kroppen har väl laddat på depåerna.

”ALDRIG EN FRÅGA OM ATT SLUTA”

En 27-åring som, utifrån sett, fått sparken från ett lag i Finland och ett lag i den svenska andraligan under samma säsong är inte direkt den hetaste spelaren på marknaden. I mitten av juni lyckades han dock hitta en ny klubb – i den schweiziska andraligan. Flyttlasset gick till GC/Küsnacht.
– Allt gick ju åt skogen förra säsongen. Mitt kontrakt med BIK bröts och jag hade ingenting annat att luta mig tillbaka mot. Och framför allt visste jag ju inte själv var jag stod. Jag visste inte hur starkt kroppens immunförsvar var och jag fick ju genomgå de där testerna hela sommaren.
– Hur jag hamnade i Schweiz? Jag är bra kompis med Fredrik Pettersson och han har alltid snackat gott om landet. Vi kollade upp möjligheten och det visade sig att Zürich, där han spelar, hade en plats öppen i B-laget. Sen skötte förstås agenten resten av processen, men det var ”Freddan” som var ingången för mig.

Nu skulle han studsa tillbaka efter mardrömsåret och ta sig tillbaka, både fysiskt och mentalt.
– Det var aldrig en fråga om att sluta spela. Jag har alltid varit en hockeynörd och har alltid kämpat så otroligt hårt för att bli proffs, för att kunna spela hockey på heltid. Jag knöt näven och ville komma tillbaka och det blev som en extra glöd inombords för mig. Jag menar, att få beskedet att man inte var önskad i Karlskoga med två år kvar på kontraktet…det var ganska tufft att fejsa det beskedet.

FICK ERSÄTTA STJÄRNAN

Fredrik Pettersson.

Ny klubbadress blev alltså GC/Küsnacht som är farmarlag till ZSC Lions, en av Schweiz största klubbar. Ett lag med stjärnor som Fredrik Pettersson, Roman Cervenka, Robert Nilsson, OS-succén Maxim Noreau och NHL-veteranen Kevin Klein. I den schweiziska andraligan gjorde Backman omedelbar succé, och till sist kom beskedet han hade längtat efter. Han skulle få chansen i A-laget.
– Först fick jag chansen i CHL i två matcher. Då var det de matcherna jag fick höra att jag skulle spela. Sen skulle jag tillbaka till B-laget och fortsätta göra det bra där, som jag hade gjort innan.
– Sen ringde general managern helt plötsligt och sa att jag skulle vara på plats för att köra med A-laget. Han ringde mig en söndagskväll och måndag morgon var jag på plats med Zürich.
Roman Cervenka har ju sjukdomsbesvär, så han var borta, och sen lämnade Drew (Shore). Så jag fick i princip ta hans plats.

Blir du kvar i A-laget resten av säsongen?
– Det har inte varit något sådant snack om att jag tillhör dem resten av säsongen utan jag kör på där tills de säger något annat. Jag försöker bara hjälpa laget och spela mitt spel. Och hittills verkar de ju nöjda, eftersom jag får fortsätta vara kvar.

NJUTER AV TILLVARON

Det är lätt att förstå varför. Succén var nämligen omedelbar. Victor Backman har spelat för A-laget, en av Schweiz största klubbar, och har på elva matcher fått ihop tio poäng.
– Mitt fokus inför säsongen var egentligen att göra det så bra jag kunde i B-laget. Jag ville vara en ledande spelare där och föregå med gott exempel eftersom vi bara har två importer i B-laget. Jag visste att jag skulle kunna få mycket inflytande.
– Men jag kollade uppåt också, såklart. Jag visste att det fanns en chans att få spela i A-laget, och det var mitt mål att få göra några matcher där. Men jag kom inte direkt till Schweiz och trodde att jag skulle få kliva upp där direkt, utan jag ville ta det ett steg i taget. Jag var inställd på att leverera i andraligan.

Victor Backmans nyckel till framgången under säsongen har varit att njuta av läget och att behålla fötterna på jorden.
– Jag är väldigt tacksam över att jag fått den här chansen och försöker verkligen göra det mesta av dem. Det handlar om att njuta av läget och hjälpa laget att vinna. När jag ringdes upp till A-laget var de tydliga med att det var det jag hade gjort i B-laget de ville ha här. Jag skulle inte ändra något bara för att jag kallades upp, utan jag skulle överföra samma typ av spel jag hade i andraligan upp till högstaligan.
– Samtidigt var det viktigt att inte komma in och tro att man är något bara för att man är utlänning och har gjort det bra där nere. Det är alltid speciellt att komma in i ett lag mitt i säsongen. Jag försökte vara smart i det sociala, och det har förstås hjälpt att vi haft ”Freddan” och Robert Nilsson i laget. Framför allt ”Freddan” har varit ett stort stöd för mig och vi kände ju, som sagt, varandra sedan tidigare.

FÅR LEGENDAREN SOM COACH

Men hur kan du förklara att du går från att inte vara önskvärd i HockeyAllsvenskan till att göra succé i en av Europas bästa liga?!
– Ska jag vara ärlig har jag inte tänkt så mycket på det där. Det var egentligen nu när du hörde av dig om en intervju som jag började fundera. ”Shit, det har hänt en del det senaste åren alltså”. Hade du frågat mig inför säsongen om jag hade tagit det här läget, att vi är i mitten av januari och jag hade spelat elva matcher i NLA och gjort något form av avtryck…ja, då är det klart att jag hade köpt det läget med en gång, skrattar succéspelaren.
– Men är det något jag lärt mig så är det att det kan gå fort i den här sporten. Och ärligt talat är det inte så stor skillnad på en kille i Hockeyallsvenskan och en kille i NLA. Det handlar mycket om att tro på sig själv i alla lägen, och inte börja tvivla och fundera ”Är jag verkligen tillräckligt bra?”. Just tron på mig själv har jag alltid haft. Jag har alltid trott att jag skulle kunna göra det bra i bättre ligor än där jag spelat. Det handlar om att lägga tegelstenarna på varandra och bygga något.Sen handlar mycket om tillfälligheter också. Vem får du spela med? Får du chansen? Kommer du in i ett bra läge?

I går kom också beskedet att tabellfyran Zürich, efter en något rörig säsong, sparkar tränaren Serge Aubin och plockar in legendaren Arno del Curto.
– Jag har inte så bra koll på honom egentligen, men jag har förstått att han är någon form av demontränare. Han hade 22 år i Davos innan han fick lämna där…Men min situation har inte ändrats så mycket, egentligen. Det gäller att prestera. Vi är fem importer och det bästa laget spelar alltid. Det gäller för oss att vara på topp, trigga varandra, vara professionella och stötta varandra.

JAGAS AV FLERA KLUBBAR

För ett drygt halvår sedan var Victor Backman iskall på marknaden, och fick börja om i schweiziska andraligan. Nu är han ett intressant namn för klubbar i både Schweiz och Sveriges högstaliga till kommande säsong.
– Jag försöker vara öppen där. Jag har ändå blivit några år äldre, och förhoppningsvis klokare, kring sådana där grejer. Egentligen tror jag att ligan här passar min spelstil bättre än andra ligor och jag trivs jättebra här. Jag har som mål att ta mig in i A-ligan permanent, såklart. Det är fortfarande mitt mål. Men jag stänger inga dörrar till varken SHL eller någon annan liga.

Hur ser intresset ut för dig?
– Jag och min agent Erik Wallström har diskuterat en del, vad som kan finnas. Och jag har fattat det som att de rör på sig lite, med intresse från lite varstans ifrån. Det är jag väldigt tacksam för. Förra året fanns det inte direkt jättemycket, men de valde att satsa på mig här och det är jag jättetacksam för.
– Det finns ganska mycket intresse från både Sverige och Schweiz nu, och det är smickrande. Men det viktigaste för mig är att jag får en roll där jag känner att jag kan vara mig själv och få spela mitt spel. Nu har jag fått någon sorts bekräftelse på att man ska tro på det man gör och inte ge upp.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 23 september
18:00 Djurgården - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - Södertälje Hockeyallsvenskan
20:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
lördag 24 september
12:00 Luleå - Leksand SDHL
13:00 Modo - Brynäs SDHL
15:15 Linköping - Färjestad SHL
15:15 Brynäs - Luleå SHL
15:15 Malmö - Frölunda SHL
15:15 Örebro - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Göteborg SDHL
17:30 SDE - HV 71 SDHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Växjö - Timrå SHL
01:00 Philadelphia Flyers - Boston Bruins NHL
söndag 25 september
13:00 Luleå - Brynäs SDHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
16:00 Djurgården - Linköping SDHL
16:10 SDE - Göteborg SDHL
20:00 Washington Capitals - Buffalo Sabres NHL
00:00 Edmonton Oilers - Winnipeg Jets NHL
måndag 26 september
03:00 Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights NHL
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
tisdag 27 september
19:00 Skellefteå - Färjestad SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Brynäs - Örebro SHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten