Sebastian Idoff lägger av.
utland

Förre juniorlandslags-målvakten lägger av – som 28-åring: ”Trött på att leva det där livet”

I yngre år sågs han som en av våra större målvaktstalanger. Men det där riktiga lyftet kom aldrig i karriären och nu har Sebastian Idoff tagit beslutet att det är färdigspelat.
— Det är synd att man ska behöva lägga av när man för första gången har ett sexpack på magen, skämtar 28-åringen när hockeysverige.se intervjuar honom.

Sebastian Idoff SHL-debuterade för Frölunda som 17-åring och spelade för de olika juniorlandslagen hela vägen från TV-pucken, där han utsågs till bäste målvakt 2006, och uppåt. De senaste säsongerna har han spelat utomlands och när kontraktsförslagen uteblev under hösten växte beslutet om att lägga av fram.
— Man ser fler och fler i ens egna årskullar som lagt av och sen har jag inte fått några erbjudanden heller. Så det är lika bra att sluta gå i de tankarna egentligen. Nu har jag hittat något jag trivs med och då är det ingen idé att säga timeout längre, utan fokusera på det nya livet, berättar han för hockeysverige.se.

FÅTT JOBB SOM RESTAURANGCHEF

I höstas kunde ni här på hockeysverige.se läsa att Sebastian Idoff skulle bli målvaktstränare i sin sista klubb i spelarkarriären, Lörenskog. Men då ville han inte säga att det definitivt var färdigspelat.
— Min ambition att spela finns fortfarande men dessvärre har anbuden uteblivit, berättade han då.

Men nu har han fått ett jobb som restaurangchef i den norska staden Lilleström. Han hoppas också på att han kan inspirera andra som går i tankar om att lägga av, att det går att lyckas även utanför hockeyn.
— Du lär dig så mycket genom idrotten och utan den tror jag inte att jag hade haft den tjänsten jag har idag. Tävlingsinstinkten i allt du gör, lagsammanhållning, ta direktiv, disciplin med att träna och disciplin med kost, laganda. Sedan skiljer det såklart väldigt mycket från person till person.
— Många inom hockeyn pratar om hårt jobb, och det är lika hårt jobb inom arbetslivet och det har varit en drivkraft för mig och det är en del av min kultur som jag fått från idrotten.

Sebastian Idoff 2009 under en av sina tre SHL-matcher med Frölunda. Foto: Bildbyrån

Är restaurangbranschen mer lik hockeyn än kanske andra branscher?
— Det är den. Det är ett aktivt och socialt yrke. Du känner adrenalinet och du ska samarbeta med andra. Jag tror inte att det hade varit lika enkelt att gå till ett kontorsjobb om du nu inte skulle råka ha det intresset.
— För egen del så har jag hittat något som kompletterar hockeyn på ett bra sätt med tempo, laganda och adrenalinkick.

GLAD ATT HAN FICK TA BESLUTET SJÄLV

Sebastian Idoff berättar att han saknar hockeyn, men inte i så stor utsträckning som han trodde att han skulle göra.
— Jag gjorde själv ett aktivt val och slutade. Har man inte hundra procent passion för det man gör så tycker jag inte man ska göra det. Jag tror att det är värre om du åker på en skada, då är det som att någon tar ifrån dig din dröm.

LÄS MER: Motgångarna har stärkt den forne målvaktstalangen – som saknar klubb: ”Är ingen maskin som folk tror att man är”

Den numera före detta målvakten verkar se framtiden an med tillförsikt. Men samtidigt sticker han inte under stol med att det sticker lite att han inte fick några kontraktsförslag från några klubbar i höst.
— Det är klart att det är en besvikelse. Med tanke på att jag har det cv:t jag har så hade det varit kul att testa ett år till. Men samtidigt så växer du som människa och det som hände mig personligen har också spelat en roll.
— Jag var trött på att leva det där livet…Visst, jag hade fyra år i Södertälje, men det var hela tiden ett år, ett år, ett år…Det var den här ovissheten varje april och jag fick ingen kontinuitet i livet. Det har också varit en stor inverkan, man vill ha lite framförhållning och trygghet i livet.

Det som Sebastian Idoff berättar om som hände honom var det bedrägeri han utsattes för och som drabbat hans privatekonomi hårt. En historia han berättade om för första gången i Sportbladet. Han berättar att polisutredningen går trögt och han vet inte vad som händer framöver.
— Det är irriterande att det ska behöva ta så lång tid, det hade varit skönt att få ett avslut. Men samtidigt vill jag inte lägga energi på sådant jag inte kan påverka.

SER EN FRAMTID SOM LEDARE

Utöver jobbet som restaurangchef jobbar han också som målvaktstränare i Lörenskog.

Ser du en framtid som ledare inom hockeyn?
— Ja, det är lite därför jag vill vara kvar som målvaktstränare. Jag har fått frågan om jag ska bli coach eller agent och jag stänger inga böcker, för jag sitter ju på kunskap. Men det r något som ligger i framtiden, jag vill inte se så långt fram. Jag vill leva mer i nuet.

Samtidigt berättar han att han skulle vilja komma in med ett annat tänk bland hockeyspelare. Många tänker nog inte på vad som händer efter karriären menar han.
— Det är väl det tankesättet jag skulle vilja få in mer, vad händer sen?

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten