Sök
Broc Little har skäl att fira
SHL

”Jag hade precis krockat med bilen när de ringde”

Efter en säsong i Schweiz är Broc Little tillbaka i SHL och Linköping. Höstsäsongen förstördes av en fotskada som höll honom från spel i femton matcher.  Efter en händelserik fjolårssäsong och höst är Broc Little tillbaka:
– Jag börjar få benen med mig nu,

Efter 2016-17 flyttade Broc Little från Linköping till den klassiska klubben Davos i den schweiziska ligan. Men det blev bara en säsong i alpnationen innan flyttlasset gick tillbaka till Sverige, SHL och LHC. Trots 21 mål och 15 assist på 48 matcher var spelet inte till belåtenhet.
– MItt spel i Davos sjönk undan för undan. Det var atmosfären runt laget. Kulturen. Jag behöver en tränare som låter mig spela mitt spel. Där var det väldigt detaljstyrt, förklarar Little för Hickeysverige efter en tvåmålsinsats i segern mot HV71 under lördagen.

Davos dåvarande tränare, Arno del Curto, är en del av den schweiziska hockeyhistorien, men:
– Han är en legendar där. Han hade varit där typ 25 år, men det började nog slita på laget att ha honom. Jag vill spela mitt spel och när jag inte fick det kändes det bakbundet.

Slitningarna ledde under den här hösten till att del Curto fick lämna Davos efter 22 år. Men fjolårssäsongen i Schweiz bjöd inte bara på besvikelser. Broc Little fick vara med om något som är få förunnat – Broc Little spelade i OS.
– Haha, det var inget jag hade kunnat drömma om! Jag fick ett samtal under sommaren 2017 där de sa att jag kommit med i någon form av trupp, säger han med ett leenede.

En preliminärtrupp?
– Ja precis. Det var säkert hundra spelare på listan så det var ju inget som var säkert och vi visste ju inte hur det skulle bli med NHL-spelarna heller, berättar han och fortsätter:
– Jag fick bekräftelsen runt jul. Jag hade precis krockat med bilen när de ringde. Jag skulle ta hundarna till golfbanan i Davos. På vintrarna får man gå runt där med hundarna, det är superhärligt.

Vi backar bandet lite. Du hade krockat med bilen? Vad hände och hur gick det?
– Haha! Ja. Garret Roe hade ringt mig några minuter innan och sagt att han kom med i truppen, så jag vet inte om det var min besvikelse över att jag kanske inte kom med  som påverkade mina färdigheter bakom ratten. Hela krocken var hur som helst mitt fel, jag stängde en kille som skulle svänga ut och han körde in i mig. Sen ringde de och sa att jag också var med och då kunde jag inte ha brytt mig mindre om bilen, skrattar Little.

OS-äventyret gav visserligen ingen medalj men sett på det stora hela gör det ingenting så här i efterhand. Det är ändå ett minne för livet:
– Det var otroligt roligt. Jag spelade med många killar jag spelat med förut och jag delade rum med två grabbar som jag spelade collegehockey med. Det var fantastiskt. Det var en dröm som slog in och jag fick ta med hela familjen. Vi spelade okej, tycker jag. Själv hade jag nog önskat att jag var i bättre form, men det berodde mycket på situationen i Davos.
– Men vi gjorde det bra tycker jag. Vi föll på straffar mot tjeckerna, det var synd. Jag tycker nog att vi hade haft en bra chans om vi hade gått vidare där. Men jag känner inte att jag kunde gjort något annorlunda. Det var väldigt roligt.

”VILLE HELA TIDEN HIT”

Någon fortsättning blev det inte i Schweiz och istället gick flyttlasset tillbaka till Sverige, och efter några turer hamnade Little än en gång i Linköping, men det hade kunnat bl Örebro.
– Jag vet inte vad procentfördelningen var mellan klubbarna. Jag hade ett erbjudanden från Örebro, så är det. Det var en ekonomisk skillnad men jag ville hela tiden komma hit. Det handlade bara om att hitta rätt nivå på alltihop för att sy ihop det bäst, förklarar han.

”GÅR BÄTTRE OCH BÄTTRE”

Återkomsten till LHC, där han tidigare gjort 67 mål och 77 assist på 150 matcher, började visserligen helt okej med fyra poäng på de första fem matcherna. Men det dröjde till den sjätte innan målskytten LIttle presenterade sig med två mål mot Mora den 4 oktober. Det hann bli ytterligare ett mål innan han skadade foten mot Skellefteå den 21 oktober. En skada som höll honom borta i nästan två månader och totalt 15 matcher.
– Det är den längsta tiden jag har missat i min karriär. Det är svårt men det gäller att behålla fokus, säger han och fortsätter:
– Det har gått bättre och bättre för varje match. Jag fick första målet för några matcher sedan. Det gör det lite enklare och ger så klart en boost i självförtroendet. Det är kul att vara tillbaka.

Det var visserligen bara två matcher…
– Så kan man se det, men för mig var det två månader innan dess också. Det är en underbar känsla. Jag försökte träna och hänga med men när man missar så många matcher är det annorlunda. Det går inte att simulera en match fullt ut på träning. Jag behöver ha mina ben igång på riktigt och nu känns det bra. Det tog några veckor men nu är jag där.

Att komma ”hem” och spela för att sedan skada sig. Blir det en större stress att komma tillbaka och visa att du är den du var när du lämnade, eller är det ingen skillnad gentemot om du varit ny i en klubb?
– På ett sätt är det tvärtom, tror jag. Jag vet min status här. Jag känner klubben, de känner mig. Fansen…, säger han och rösten tonar bort kort innan han fortsätter:
– Jag har mitt avtal. Det har nog varit en trygghet snarare än en stress, skulle jag säga. Jag visste att jag skulle komma tillbaka in i truppen och vilken plats det skulle röra sig om, så det har nog varit skönare snarare än en stress. Hade jag varit ny i en klubb hade det varit en helt annan press.

Du har varit borta en säsong och det har hänt en del här. Vad skulle du säga är skillnaden på Linköping som lag under den tid du har varit borta?
– Jag vill inte dissa några tidigare uppställningar eller tränare men nu har vi spelare i hela uppställningen som köper in på det vi gör. Vi har alltid haft bra lag, och jag vill inte ta ifrån någon vad han gjort för laget tidigare. Jag vet att du inte menade frågan så. Men det känns som att alla – verkligen alla – är med på vad vi ska göra här. De första tio matcherna jag spelade innan jag gick sönder kände jag direkt att vi har något speciellt på gång. Det hjälper naturligtvis att vi har många unga killar som kommer in och tar för sig. Men i slutändan är det nog svårt att sätta fingret på en exakt skillnad. Vi har varit topp tre, topp fyra varje år jag har varit här. Vi har alltid haft bra lag.

Vad tar du med dig, om något, från din tid i Davos?
– Oj, jag vet inte. Jag tycker att jag har vuxit som spelare. Jag försöker tänka på att vara mer allround i mitt spel. Innan skadan tycker jag att jag spelade bra över hela banan och nu tycker jag att jag är på väg tillbaka mot det. Jag har ett A på bröstet och då vill jag föregå med gott exempel. När man blir äldre lär man sig mycket, man blir mer självmedveten och jag vill vara en bra förebild för spelarna här, säger Broc Little och fortsätter:
– Första tio spelade jag mycket i numerärt underläge och jag tycker att jag jobbade hårt. Men ibland tappar man i aspekter av spelet. Jag har pratat med Klas (Östman) om det. Och nu börjar jag komma tillbaka till det. Jag konserverar mitt spel bättre. När man har pressen på sig att göra mål är det bra att kunna konservera och sedan kunna göra som idag, på övertid.

Kan du sätta ord på kemin i din kedja?
– Alla måste bidra hela tiden och på de senaste tre matchern har det börjat kännas riktigt bra i kedjan Jag tror att (Derek) Roy har gjort assist på alla de här målen, i alla fall fyra av fem. Han är rolig att spela med. Och  ”Brody” (Adam Brodecki) gillar att hålla i pucken och är otroligt rolig att spela med.

NY DERBYSEGER: ”VI GÅR IGÅNG PÅ DET”

Linköping har precis bärgat fjärde raka segern. Ärkerivalen HV71 kämpades till slut ned efter en ihärdig batalj och det var Broc Little som fick sista ordet med sitt femte mål på tre matcher. De fyra segrarna gör nu att laget för tillfället återfinns på fjärde plats i tabellen, bara två poäng från serieledande Frölunda.
– Det är jämnt i ligan. Tabellen är galet jämn. Men det gör det ju roligt. Det är mycket som står på spel i varje match.

Mot HV71 var det utsålt igen och matchen fick en hyfsad inramning…
– Ja, under min tid här har vi alltid gjort bra ifrån oss mot HV. Vi går igång ganska bra på det. Publiken är fantastisk. Jag har inte varit med om så bra stämnning under min tid här. Jag vet inte vad det är men i år är det något extra. Det hjälper ju så klart att vi får den här typen av matcher, avslutar Little med ett leende.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten