SHL

Matchhjältens hyllning till fansen – och juniorerna: ”Jag är stolt över deras insats”

ANNONS

För andra matchen i rad blev Leon Bristedt matchhjälte på övertid när han ikväll avgjorde mot Frölunda på bortaplan. Men han tar inte på sig äran. Istället lyfter istället han sina yngre kollegor och berömmer deras insats.
– Det är inte lätt att komma upp som junior, åka till ett nästan fullt Scandinavium och prestera, säger övertidshjälten till hockeysverige.se efter 3-2-segern.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Årets sista match i Scandinavium blev en jämn sådan. Rögle kom till Göteborg med en övertidsvinst i bagaget, efter segern mot Djurgården på bortaplan i fredags. Och det fanns många likheter mellan den matchen och kvällens batalj.

Än en gång fick Rögle spela övertidshockey.
Än en gång drog Rögle längsta strået.
Än en gång stod Leon Bristedt som matchhjälte.

– Det är lite tillfälligheter såklart, samtidigt som man jobbar hårt varje dag för att de ska gå in, säger stockholmaren till hockeysverige.se efter matchen.
– Men jag hade en liten torka förut så det är skönt att det har trillat in några här på slutet.

Han är nöjd med lagets insats i Scandinavium och poängterar hur viktigt det är att hålla tätt bakåt, speciellt på bortaplan.
– Släpper man in två mål på bortaplan kan man vara ganska nöjd, det är nästan ett recept för att man ska vinna på bortaplan. Du kan inte släppa in mer än två-tre mål, för det är väldigt svårt att vinna med fyra-fem på bortaplan. Det handlar om att spela bra defensiv hockey, vara täta, vara bra i boxplay. Och samtidigt våga attackera när chanserna ges.

Att besegra serieledarna är något Rögle gjort tidigare. Både när Linköping och Djurgården låg i topp tvålade Rögle dit serieettan, något 23-åringen ser som en oerhörd styrka.
– Det ger oss självförtroende och det visar att vi kan slå vilket lag som helst. Det är en jättejämn serie och det är roligt. Det är två-tre matcher som skiljer mellan toppen och botten nästan, om man bortser från några lag. Då blir hockeyn rolig, det blir ingen lunk, utan varje match betyder någonting. Det ger både oss och fansen som kollar energi, säger forwarden.

”FANSEN ÄR HELT GALNA!”

Efter matchen stod det klart att junioren Kevin Wennström (född 2000) passerat hundra spelade SHL-minuter och därmed får a-lagskontakt med Rögle. Samma gällde för Jakob Bondesson (född 2000) som efter fredagens match mot Djurgården skrev under sitt kontrakt. Och Leon Bristedt hyllar de två juniorerna efter insatsen i Göteborg.
– Först och främst gör vi en solid laginsats, alla tillsammans. Men jag vill lyfta våra juniorer. De har vuxit in i vår grupp och gör ett jättebra jobb för oss. Det är inte lätt att komma upp som junior, åka till ett nästan fullt Scandinavium och prestera och vinna på bortaplan. Jag hedrar dem och jag tycker det är jätteroligt att de får möjligheten att skriva kontrakt med Rögle. Jag är stolt över deras insats, säger Leon Bristedt som tillsammans med lagkamraterna firade Wennström i omklädningsrummet efter matchen.

Kvällen i Scandinavium fick en trivsam avslutning för de närmare 150 tillresta Röglesupportrarna. Under hela matchen bjöd den grönvita väggen på sång och engagerade rop, och när segrarna gått av isen stod fansen kvar och sjöng så att rösterna brast. Leon Bristedt tittade ut i arenan igen, och hojtade sedan till sina kollegor i omklädningsrummet ”vi måste gå ut igen, fansen är helt galna!”.

Sagt och gjort. Spelarna gled ut på isen igen och sjöng växelsång med de överlyckliga fansen (se video nedan).
– Vårt bortastöd är helt fantastiskt, säger Leon Bristedt och skakar leende på huvudet.
– Jag har svårt att se något annat lag i SHL som har såna här fans. Jag vet inte hur många tusen det var på matchen idag, men jag tycker de överröstade Frölundas klack. Och det säger en hel del. Och likadant i Lindab Arena, jag tror det är en av Sveriges arenor som är svårast att spela i och det är mycket tack vare dem.

Matchen slutade 2-3 efter mål av Oliwer Fjellström, Olle Liss, Lucas Raymond, Daniel Zaar och Leon Bristedt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM