Sök
Johan Andrrsson tröttnade på hockeylivet – men längtade tillbaka till spelet.
Nyheter

Den hockeyspelande polisen: ”Var rätt trött på det där hockeylivet”

Det slog ner lite som en bomb häromdagen när det stod klart att Johan Andersson gör comeback i Hockeyettan för Troja efter fem år utan matcher i kroppen. Nu är comebacken avklarad och för hockeysverige.se berättar den 34-årige centern att han är redo för match imorgon igen.
— Det är något blåmärke, men annars känner jag mig pigg, berättar han.

Johan Andersson slog igenom i SHL under 00-talet med en rad starka säsonger för Timrå där han också blev landslagsman. Dessförinnan så hade han också hunnit med att draftas av Chicago Blackhawks. Men sedan kom de tunga skadorna slag i slag, bland annat blodproppar i lungorna under sin andra sejour i Timrå, och senare när han flyttat hem till moderklubben Troja tvingades han genomgå en höftoperation. Detta var 2013.
— Då försvann hela den säsongen och så åkte Troja ur och då var jag nere i ettan helt plötsligt. Jag kände att vägen upp igen var för lång och att jag inte orkade satsa igen, berättar han för hockeysverige.se.

VALDE DEN CIVILA KARRIÄREN

Johan Andersson berättar att han tränade med Troja hösten efter höftoperationen, men i samband med det kom han in på polishögskolan i Stockholm och valde då att satsa på den civila karriären.
— Just då när jag tränade efter höftoperationen så kände jag mig ganska pigg i kroppen, men jag hade inte motivationen kvar.
— Första året jag var borta från hockeyn så var jag nog inte inne i en ishall tror jag inte. Jag kände att jag var klar med hockeyn.

Johan Andersson i Linköpings tröja. Foto: Bildbyrån

Nu fyra år senare befinner sig Johan Andersson dock i ett annat läge. Han är utbildad och jobbar som polis och han och sambon har flyttat tillbaka till hemstaden Ljungby.
— Ju längre tiden gick och ju mer jag funderade på vad som egentligen hände när jag spelade så kom jag på att jag fortfarande tycker själva spelet är roligt. Men jag var rätt trött på det där hockeylivet. Flytta runt, bara gå att vänta på att det skulle bli träning eller match och när då kroppen inte fungerade riktigt som jag ville och jag inte presterade på den nivå jag gjort tidigare så var jag rätt trött på det.

GÄLLER MATCH TILL MATCH

Troja, som i våras degraderades från Hockeyallsvenskan, har under hösten haft det kämpigt med många skador och spelare som lämnat.
— Jag sa till Danne (Sportchefen Daniel Håkansson, reds anm.) att vi kan ge det en chans och se vart vi hamnar och han var väl lite överraskad, men vi skakade fram lite gamla grejer och jag fick vara med och köra lite med juniorerna för att se om det funkade.

När Troja häromdagen presenterade nyheten om att Johan Andersson skulle göra comeback så sades det att kontraktet gällde match till match. Han var med under gårdagen mot Mariestad och han berättar att han är redo för match i morgon mot Kristianstad.
— De som är matchredo är kallade till samling och jag är kallad till den så jag förbereder mig för det.

Vad var det för känslor som for genom kroppen igår när du klev ut till match igen?
— Det kändes jätteroligt att få vara med igen. Dra på sig tröjan, och det lite det jag har saknat, pirret innan match och känslan av att man inte riktigt vet vad som kommer hända. Man sitter och laddar 20 man i ett omklädningsrum. Det var den känslan jag saknade när jag la av, samtidigt var det den känslan som jag tyckte var jobbig när jag spelade. Så det är en viss hatkärlek till det där, men igår var det bara jätteroligt att få kliva ut och jag kände att jag inte hade något att förlora, funkar det inte så går jag bara tillbaka till det gamla, då har jag i alla fall gjort ett försök.

En assist blev comebackens facit. Rapporterna låter berätta att Andersson täckte skott i boxplay och genom det spelade fram en lagkamrat som kunde förvalta det till mål. Dessutom ska han ha varit inblandad i ytterligare ett mål framåt, dock utan att få poäng för det.
— Jag var lite kantig med pucken, och väl lite fortfarande till viss del offensivt. Men jag försöker gå in med det jag är bra på, teka bra, vara stark i defensiven och sedan ta det därifrån. Det trillade fram någon puck också, så jag hade några målchanser.
— Jag vill hjälpa laget, vi har andra spelare som ska producera offensivt. Det kanske inte är jag i första hand, men det är klart att det är roligt när det händer.
— Jag sa innan matchen att jag jättegärna ville vara inne på ett mål framåt och nu fick jag vara inne på två. Så jag var nöjd.

416 SHL-MATCHER

Som polis jobbar Johan Andersson oregelbundna tider, knappast något som är kompatibelt med ishockeyspelande. Match för match gäller, men vad händer om det blir spel resten av säsongen, kommer det funka med arbetsgivaren då?
— Jag får smyga lite med det, säger han och skrattar.
— Nä då, jag har pratat lite med min arbetsgivare och jag hoppas de kommer hjälpa mig om det skulle bli aktuellt. Sen går jobbet i första hand, så är det. Jag vet om vilket jobb jag har men jag hoppas vi tillsammans kan lösa det på något vis.

I Tre Kronor-tröjan. Foto: Bildbyrån

Johan Andersson hann han med att spela 416 SHL-matcher för Linköping, Timrå och Färjestad. Dessutom har 34-åringen spelat två VM-turneringar varav han 2009 var med och vann ett brons. Med Hockeyettan-mått mätt så har Troja redan en rutinerad trupp, men den comebackande centern är så klart flera snäpp upp gällande rutin.
— Jag hoppas ju att killarna tycker att det är roligt och att de kan ta rygg litegrann. Samtidigt ser jag inte det som någon press, utan det är bara roligt att få dela med sig av sina erfarenheter och på något sätt visa hur jag tycker man ska spela hockey för att vinna matcher.

34 år är ingen ålder längre inom elitidrotten och det är inte utan att man undrar om det möjligtvis kan bli spel högre upp i seriesystemet vad det lider.
— Det har jag faktiskt ingen tanke kring. Jag tycker det är roligt att spela i Troja, det är ändå det laget som jag är uppväxt med. Jag sa till Danne att det finns inget annat alternativ, jag börjar liksom inte i Värnamo eller Diö utan jag satsar på att spela i Troja. Det är här jag vill vara och det är i Ljungby vi har vårat liv nu. Jag har inga såna tankar och jag tror inte heller att jag är i någon utvecklingsfas, jag har gjort mina bästa matcher.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten