180921 AIK:s Eric Castonguay under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Karlskoga den 21 September 2018 i Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210 …
Tingsryds AIF

AIK tog ett fastare grepp om finalplatsen inför storpublik

Under fredagskvällen besegrade AIK Tingsryd hemma på Hovet med 3-1 inför hela 5 709 åskådare. Det gjorde att man befäste sin andraplats i tabellen rejält.

AIK har gått som tåget i stort sett hela säsongen och efter en knackig start har också Tingsryd vaknat till liv. Det var också gästerna som genom Daniel Öhrn skulle ta ledningen redan efter drygt fyra minuter.

Men AIK har Éric Castonguay som är het för tillfället och innan den första perioden var till ända hade han kvitterat.

I den andra perioden gjorde Andreas Hjelm 2-1 och i slutet av matchen var det Castonguay igen som klev fram och kunde sätta matchens sista mål.

De tre poängen innebär att AIK nu är sju poäng före Karlskoga på tredjeplatsen. Det ska dock nämnas att Karlskoga har en match mindre spelad.