Mats Rosseli-Olsen, Kristofer Berglund, Daniel Brodin och Matt Bailey.
SHL

Fyra (!) spelare anmäls till disciplinnämnden efter stökiga annandagsmatcher

ANNONS

Annandagshockey har varit en tradition i 19 år men gårdagens hockeyfest blev en stökig historia. Flera matchstraff delades ut och under torsdagen meddelar SHL att totalt fyra spelare anmäls till disciplinnämnden.

En situation i gårdagens matcher leder till två anmälningar. På Globen möttes Djurgården och HV71 i en match där det ofta var trångt i utvisningsbåset. Bara i första perioden delades 66 utvisningsminuter ut. Två spelare fick matchstraff och samma spelare anmäls nu till disciplinnämnden.

LÄS ÄVEN: Rejält irriterat i Globen efter knätackling 

Daniel Brodin satte en bentackling på HV:s Didrik Strömberg i den första perioden. Kristofer Berglund ville då försvara sin lagkamrat och gjorde det genom att crosschecka Brodin i ryggen. SHL motiverar anmälningarna mot Brodin respektive Berglund följande:
”I slutet av första perioden så spelar HV71:s Didrik Strömberg iväg pucken bakom mål. Djurgårdsspelaren Daniel Brodin kommer åkande mot Strömberg som försöker undvika Brodin och går åt höger. Brodin som vill tackla Strömberg missar och träffar istället med sitt vänstra knä på Strömbergs vänstra ben.”
”I slutet av första perioden så sker det en bentackling bakom HV71:s mål. Kristofer Berglund i HV71 ser denna bentackling och tittar upp mot domaren som inte har rest sin arm för utvisning. Berglund crosscheckar då Brodin med kraft i ryggen så att Brodin utan att kunna skydda sig ramlar in i stolpen. När Brodin är liggande så får han ytterligare en crosschecking.”

ANMÄLS FÖR HUVUDTACKLING SOM SKICKADE MOTSTÅNDARE TILL SJUKHUS

Ytterligare en bentackling anmäls till disciplinnämnden. Det var i Moras match mot Skellefteå som Matt Bailey fick ett matchstraff efter att ha satt ut benet på Skellefteås Filip Berglund.
”I början av matchen när Skellefteås Filip Berglund har pucken under kontroll kommer Moras Matt Bailey åkande emot honom. Berglund skickar iväg pucken åt vänster i sargen och går själv åt höger för att undvika att bli tacklad. Bailey tar några snabba skär och när Berglund åker åt sidan så förflyttar sig Bailey åt vänster och viker ut sitt vänstra ben och tacklar Berglund med kraft över benet.”

LÄS ÄVEN: Efter huvudsmällen – förd till sjukhus: ”Har ett situationsrum”

Slutligen anmäls även Frölundas norrman Mats Rosseli-Olsen för en huvudtackling på Luleås Mattias Guter. Guter lämnade matchen och fick uppsöka sjukhus efter tacklingen. SHL motiverar anmälningen:
”Efter drygt halva matchen så åker Luleåspelaren Mattias Guter ner mot kortsargen för att skjuta bort pucken. Frölundas Mats Rosseli-Olsen tar några kraftfulla skär och åker ner mot Guter med fart. Guter skjuter iväg pucken, Rosseli-Olsen släpper klubban ett par meter innan han tacklar Guter. En tackling som träffar i huvudet med höga armar. Guter lämnar isen och återkommer inte till spel.”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL