SHL

Full fart framåt för Frölundas forward – men inte hela tiden: ”Gäller att försöka slappna av”

ANNONS

Mer speltid, fler poäng och utveckling både fysiskt och mentalt. Allt går enligt plan för Oliwer Fjellström, som nu har siktet inställt på att bli en given spelare i Frölundas matchtrupp.
– Jag känner mig starkare och har lite mer power i skridskoåkningen. Jag känner mig stabilare där ute, säger 19-åringen till hockeysverige.se.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Julledigheten har lagt sig som ett vitt täcke över hockey-Sverige och Frölundaspelarna är geografiskt utspridda för att fira med nära och kära. Göteborgslaget gick på ledighet med en seger i ryggen och Oliwer Fjellström med sitt första mål för säsongen.
– Det är klart man längtar efter första målet, men jag har försökt att inte tänka så mycket på det. Sedan när det väl kommer känns det ju jättegött. Och att göra första målet i matchen är ju extra viktigt, så det var riktigt kul, säger 19-åringen om 1-0-målet mot Timrå.

Junioren fick efter matchen beröm av tränare Roger Rönnberg, som tyckte att Oliwer gjorde skillnad med sina prestationer på isen.
– I varje byte han är inne går han verkligen för det och spelar med ett offensivt tänk som jag vet att han har i sig. Det är kul att se honom släppa handbromsen och kasta loss, sade tränaren efter 3-2-segern.

Även Oliwer var nöjd med sin insats.
– Det kändes bra, jag känner mig stark på pucken nu och självförtroendet ökade lite när jag fick in den. Kul att få spela också, det har varit lite in och ut på senaste så det är kul att få vara med.

Oliwer jublar efter säsongens första mål i fredagens match mot Timrå. Hittills har han nu noterats för tre SHL-poäng denna säsong (1+2). (Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen)

FULL FART – MEN INTE HELA TIDEN

För ungefär ett år sedan berättade Lidköpingssonen om sin första tid i Frölundas a-lag, och hur hans mål var att bli tyngre och starkare för att kunna bli en ännu större tillgång på isen. Nu har han lagt på sig några kilon och kan använda kroppen mer än han gjort tidigare.
– Jag känner mig starkare och har lite mer power i skridskoåkningen. Jag känner mig stabilare där ute, säger han.
– Men jag vill fortfarande lägga på mig mer, det är mitt mål.

En annan del han ville utveckla för ett år sedan var förmågan att hålla lugnet. Men den speed och skicklighet Oliwer besitter kan det lätt gå för fort när beslut ska tas och spelmoment ska genomföras.
– Det är något jag jobbat mycket på. Att ha kyla med pucken och att det inte är full fart hela tiden. Jag vill kunna värdera situationer och göra något bra med pucken. Och det är det jag jobbat på mest med mitt spel.

Hur jobbar man med det, vill man inte bara göra massa grejer så fort man får pucken?
– Jo, det är klart. Men det gäller att försöka slappna av lite och ta det lite lugnare. Kanske släppa lite på skridskoåkningen.

”VILL SLÅ MIG IN I LAGET PÅ RIKTIGT”

Tillsammans med barndomsvännerna Rasmus Dahlin och Jacob Peterson bildade Oliwer Fjellström en liten ”Lidköpingsfamilj” i Göteborg fram till förra säsongen. Men Rasmus Dahlin gör nu sitt första år som NHL-spelare och Jacob Peterson gör succé i Björklöven, dit han är utlånad från Frölunda. Bara Oliwer är kvar i Göteborg.
– Det är klart att det är lite annorlunda. Jag har spelat med dem hela livet, och det här är första året utan dem. Det är lite tråkigt, såklart. Men de gör det bra på sitt håll, vilket är kul att se, och jag krigar på här.

Hur mycket kontakt har ni?
– Vi har mycket kontakt, det har vi. Vi spelar lite på kvällarna och sådär.

Du hängde med dem ofta, lagade mat och sådär. Vem hänger du med nu?
Jesper Emanuelsson var med oss mycket, och han är ju kvar. Vi bor nära så vi hänger mycket med varandra.

Starkare, tyngre och lugnare. Allt går enligt plan för Oliwer Fjellström. Och målsättningarna för resten av säsongen är tydliga. Hittills har han spelat 15 SHL-matcher för sitt Frölunda, bara tre färre än de 18 framträdanden han gjorde i fjol. Han har ökat sin snittid på isen från förra säsongen med nära en och en halv minut. Arbetet med att bli kyligare och starkare ska förhoppningsvis mynna ut i ännu mer speltid och en större roll i spelet.
– Jag vill slå mig in i laget på riktigt och spela så mycket SHL-hockey som möjligt. Jag ska försöka kriga på för att nå dit, avslutar Oliwer Fjellström.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch