Sök
Även fast HV71 haft en tung säsong har Jonas Gunnarsson varit stabil i kassen.
SHL

HV-målvakten har varit tryggheten under krisen: ”Gillar pressen”

HV71 har haft det tufft i SHL under årets säsong. En av ljusglimtarna har däremot varit Jonas Gunnarsson. Hans spel mellan stolparna har varit en stabil punkt när det annars har varit krisstämpel på laget.
– Personligen har det känts bra sedan är man självklart inte här för några personliga grejer utan det gäller att vinna hockeymatcher, säger han till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
HV71 slog Färjestad i en svängig match. 4-3 blev slutresultatet och HV:s målvakt Jonas Gunnarsson stod sysslolös under vissa perioder i matchen. Han tycker att det var en klurig match då Färjestad har vassa spelare på kontringar. Gunnarsson lyckades däremot stoppa de flesta och hjälpte sitt lag till fjärde segern på sex matcher.
– Jätteskön seger idag. Det var en lite annorlunda match mot vad vi har haft på slutet. Jag tycker inte de skapar jättemycket lägen, de har främst några vassa i första och tredje. Vi hade bra försvarsspel men det böljade lite fram och tillbaka målmässigt. Vi får några tuffa mål emot oss men det är jäkligt kul att se att vi reser oss hela tiden och orkar komma tillbaka in i matchen, konstaterar HV-målvakten efter match.

Med 53 sekunder kvar fick Färjestad däremot in en kvittering som innebar 4-4. Det var däremot en trång situation framför målet där en Färjestad-spelare är på Gunnarsson som direkt åker fram och påpekar det för domaren. Efter videobedömning döms målet bort och HV71 håller undan och tog trepoängaren.
– I ärlighetens namn var jag inte säker på att det skulle bli bortdömt. Jag kände att jag blev tillräckligt störd för att inte kunna göra mitt jobb där sen vet man ju aldrig hur domarna bedömer det. Det var en nervös väntan där, med matchen på Hovet i minne så hade det varit extra surt om det hade kommit en sen kvittering idag igen.

”INTE MÄRKT STOR SKILLNAD AV TRÄNARBYTET”

Inför säsongen tippades HV71 ligga i toppen av tabellen och ett par experter trodde även att man skulle få fira ett SM-guld när säsongen kommit till ända. Efter halva säsongen ligger Jönköpingslaget däremot elva i tabellen och har under vissa perioder varit närmare negativt kval än slutspel. Efter den turbulenta tiden verkar man däremot ha vänt på skutan.
– Det är klart att vi inte är nöjda men på slutet har vi tagit fler vinster och poäng än vad vi gjorde i början och vi har varit mer svårslagna. Vi har haft några övertidsförluster också så vi tar ju poäng men vi behöver trepoängare för att klättra. Vi har krympt avståndet uppåt också för ett tag skiljde det många poäng upp till nästa lag. Vi ska göra allt vi kan för att äta ikapp där.

HV71 har kallats för ett lag i kris och det skreks efter guldtränaren Johan Lindboms avgång. De fick sina röster hörda och efter fem raka förluster, sju poäng upp till slutspel och endast två poäng ner till negativ kval ersattes Lindbom av Stephan ”Lillis” Lundh.
– Jag har inte märkt av så stor skillnad utav tränarbytet då jag och Felix (Sandström) jobbar så tajt med målvaktstränaren. Annars tror jag att (Jonas) Holmström, anfallscoachen, har kommit in med nya tips och idéer på anfallssidan. Annars tror jag att försvarsmässigt och den större strukturen är den samma.

LIGGER I TOPPEN AV MÅLVAKTSLIGAN

Gunnarsson själv har däremot varit en av HV71:s bästa spelare, även under den så kallade krisen. Med en räddningsprocent på 92,59 procent 1,88 i insläppta mål per match har han varit en av de bästa målvakterna i SHL denna säsongen. Hans fyra nollor är även flest av alla målvakter.

Han är däremot ödmjuk och lyfter hellre upp hela laget än sitt egna spel. Trots att han räddat flera poäng åt HV71 under säsongen.
– Jag hade det lite struligt i början av säsongen, kunde inte träna ordentligt och missade några matcher på grund av allergier. Det har känts bättre och bättre här på slutet när jag fått träna och spela mer. Personligen har det känts bra sedan är man självklart inte här för några personliga grejer utan det gäller att vinna hockeymatcher.

Innan ”Lillis” tog över som tränare hade Gunnarsson stått elva matcher och målvaktskollegan Felix Sandström nio. Efter bytet har Gunnarsson däremot stått varenda match.
– Det är klart att det är kul att spela mycket, då är man inne i flowet hela tiden. Det blir inte lika stor omställning från match till match så det är kul och skönt att få spela.

Känner du att du får mer förtroende av ”Lillis” än vad du fick av Lindbom?
– Det är svårt att säga, på pappret har jag fått spela mer nu. Samtidigt tycker jag att det har känts bättre för egen del på slutet och vi har haft ett väldigt bra försvarsspel. Exakt vad det beror på är inte jag rätt man att sia om men det är klart att det är kul att få det förtroendet.

”GILLAR PRESSEN AV ATT BEHÖVA LEVERERA”

Efter att ha varierat mycket mellan isen och bänken är känslan att Gunnarsson nu får förtroendet som förstemålvakt i HV71, klubben han inledde sin seniorkarriär i. Han säger själv att han har fått frågan förut om fördelningen mellan målvakterna och tycker det är en svår fråga. Han ser inte sig själv som lagets förstemålvakt, även om statistiken tyder på annat.
– Så som jag ser det så har det känts bra för mig ett tag här men jag vet att så fort jag slappnar av så är Felix där och hugger för han har tränat stenhårt och ser bra ut. Jag ser det inte riktigt på det sättet utan jag försöker bara hålla en så hög nivå jag kan för annars blir jag lätt omsprungen.

Är du hellre uttalad etta eller trivs du bättre i en konkurrenssituation?
– Jag gillar konkurrensen sedan är det ju klart att jag vill spela mycket, jag känner att jag är som bäst när jag får förtroende att spela många matcher. Det är ju upp till en själv att visa att man ska spela. Det är ju olika för alla men personligen så vill jag inte bli bekväm av att känna att jag alltid får spela oavsett hur det går. Jag gillar pressen att om man inte levererar så kan det gå åt andra hållet.

Hur ser du på resten av säsongen för HV71?
– Vi siktar uppåt, jag har inte exakt koll på tabelläget men vi ska börja med att krympa avståndet så mycket som möjligt till lagen ovanför. Sedan får vi äta oss in sakta men säkert för att ta oss uppåt, säger Jonas Gunnarsson.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten