Oscar Lindberg delade ut en ful smäll.
Vegas

Ilskan efter Vegassvenskens smäll: ”En huvudtackling”

ANNONS

Vegas vann nattens match mot New York Islanders med 4-2, sedan William Karlsson gjort ett av målen. En annan svensk hamnade också i rampljuset. Oscar Lindberg skapade upprördhet hos Islanders efter sin tackling på Johnny Boychuk.
– Jag gillade den inte, säger Islanders Anthony Beauvillier.

Vegas är, precis som förra säsongen, svårslagna hemma i T-Mobile Arena. I natt tog de sin åttonde raka vinst inför hemmapubliken när Vegas slogs tillbaka med 4-2. Islanders ledde med 2-0 efter första perioden, men via en mäktig vändning kunde golden Knights säkra segern.

AHL:s poängkung Brandon Pirri gjorde mål i sin första NHL-match för säsongen och fick hjälp på målskyttefronten av William Karlsson (som gjorde sitt 14:e), Paul Stastny och Nate Schmidt.

”BARA GLAD ATT HAN ÄR OKEJ”

En annan snackis från matchen var Oscar Lindbergs tackling på Johnny Boychuk. Lindberg hade precis suttit utvisad när han delade ut en smäll som skapade starka reaktioner från Islanders. Den tidigare Skellefteåspelaren delade ut vad som ser ut som en armbågstackling och utsattes sedan för en ”hämndaktion” från Anthony Beauvillier, som stod upp för sin lagkompis Boychuk och åkte på två minuter för roughing. Lindberg klarade sig också undan med en tvåminutare.

Efter matchen var det upprört från gästerna. Coachen Barry Trotz kallade det rätt och slätt för ”en huvudtackling” och Beauvillier, som såg smällen från nära håll, var också kritisk.
– Jag gillade inte tacklingen. Jag tror ingen på vår bänk gillade tacklingen. Jag är bara glad att han (Boychuk) är okej.

Värt att notera från matchen är också att Marc-André Fleury gick upp som ensam nia i historien med 424 vinster i NHL.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL