KÄNSLOSAM ÅTERKOMST. Markus Ljungh medgav att det stundtals var jobbigt att möta Djurgården.
SHL

Den känslosamma återkomsten till Stockholm: ”Blir lite krampaktigt i vissa lägen”

ANNONS

Ledning med 80 sekunder kvar. Då small det i den egna målet. HV71 tappade sin sena 2–1-ledning till förlust 2–3 mot Djurgården. För Markus Ljungh blev det därmed en trist återkomst till Stockholm med nya klubben.
– Det var blandade känslor, säger han till hockeysverige.se efter övertidsnederlaget.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
2012 lämnade Markus Ljungh moderklubben Västerås för spel i Djurgården. Sex säsonger och åtskilliga erfarenheter senare lämnade han Stockholm för Jönköping och spel i HV71 inför årets säsong. På onsdagskvällen var han tillbaka på Hovet med sin nya klubb.

Där svarade 27-åringen för två assist, men tvingades lämna isen som förlorare. Detta sedan HV71 släppt in en kvittering med 80 sekunder kvar av tredje perioden och sedan fått se Daniel Brodin skicka in segerpucken i förlängningen.
– Det är surt… Frustrerande. I efterhand är det surt, suckar Markus Ljungh när hockeysverige.se möter honom efter matchen.

Första besöket på Hovet efter klubbytet var inte bara tufft på grund av förlusten. Det frambringade även en hel del starka minnen som gjorde matchen känslosam.
– Det var blandade känslor. Kul såklart men jobbigt också. Man känner folk runt omkring, inte bara spelare, utan folk som man träffade och fick vänskap med under sex år. Det var tufft, säger han.
– Det gäller att hantera det mentalt. Det blir lite krampaktigt i vissa lägen, men jag tyckte jag skötte det bra ändå.

Han tystnar en stund.
– Jag har haft sex riktigt bra år här, tagit med klubben upp i SHL och mina barn är födda här. Det kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Vi har många bra minnen härifrån.

Var det här en match som du haft koll sedan spelschemat släpptes?
– Jo, man har kollat upp lite innan säsongen och nu kommer de tätt inpå varandra, först den här och sedan den i Globen. Det är kul.

”TRODDE JAG SKULLE SKÖTA DET BÄTTRE”

Markus Ljungh värvades till HV71 som en toppcenter. Han medger att det var mer av en omställning än han hade trott att komma till en ny klubb.
– Jag trodde att jag skulle sköta det bättre, rätta mig efter spelet och så, men det var en större omställning än jag trodde. Det skiljer lite spelmässigt i hur man vill spela. Man fick ta ett steg tillbaka, rätta in sig i ledet och lyssna och lära lite grann. Jag tycker att jag har kommit in i det bättre och bättre.

Det syns om inte annat på produktionen. Med sina 17 poäng (7+10) är Ljungh tvåa i den interna poängligan efter Mattias Tedenby, som missade onsdagens match på grund av sjukdom.
– Jag hade en bra försäsong poängmässigt där det rullade på jättebra. Sedan ville inte pucken gå in och man fick jobba hårdare och hårdare för det. Sedan tyckte jag att det rullat på bra sedan dess, konstaterar Markus Ljungh.

Mot Djurgården spelade han över 20 minuter. Ett bevis för att tränaren Stephan ”Lillis” Lundh lägger ansvar på centern i alla situationer.
– Det är en kul uppgift. Jag får bra med förtroende och får spela mycket. Vi har fyra bra centrar. Om det är jag eller någon annan som är förstacenter spelar ingen roll. Jag får förtroende och spelar i en offensiv kedja som ska producera, säger Markus Ljungh.

Djurgården fick sina mål från Dick Axelsson och Linus Hultström under ordinarie speltid innan Daniel Brodin avgjorde. Oscar Sundh och Sebastian Wännström sköt gästernas mål.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch