Sök
NÄRMARE NHL? Filip Hållander har tagit för sig väl i SHL under den här säsongen.
Timrå IK

JVM – en språngbräda mot Pittsburgh Penguins: ”Visst är AHL ett alternativ”

För flera av spelarna i Juniorkronorna är JVM inte bara en jakt på en medalj. Det är även en chans att visa NHL-klubbarna att man har närmat sig spel i världens bästa liga. Det gäller inte minst Timrås Filip Hållander, som redan har kontrakt med Pittsburgh Penguins.
– Jag har bara ett år med Timrå och när det tar slut får vi ta allt som det kommer och se vad Pittsburgh tycker, säger han till hockeysverige.se.

LÄS ÄVEN: Yngst i Juniorkronorna – ska ta bakvägen till JVM

ARLANDA (HOCKEYSVERIGE.SE)
När hockeysverige.se träffade Filip Hållander i ett soldränkt Timrå i somras berättade han att ett av säsongens stora mål var att komma med till Junior-VM i Vancouver och Victoria.
”Förra säsongen var det mer en bonus om jag skulle komma med. Då var inte tanken att jag skulle spela U20-VM, men den här säsongen är alla tankar på att jag ska vara med där”, sa 18-åringen då.

Nu skriver vi december 2018 och Timråforwarden har nått sitt mål. I natt spelar han och Juniorkronorna sin första träningsmatch mot Ryssland inför turneringen som startar i Victoria på annandagen.
– Det är kul att jag är uttagen. Sedan jag kom med i U20-landslaget till turneringen i Kamloops (i juli) har det här varit mitt stora mål. Det skönt att det verkligen blir av, säger Filip Hållander då hockeysverige.se träffar honom inför avresan.

Vilka egenskaper tror du gör dig till en JVM-spelare?
– Egentligen vet jag inte, men jag har kunnat prestera ganska bra på SHL-nivå. Samtidigt har jag fått en bra roll i Timrå som jag även känner att jag har förtjänat.

När du pratar egenskaper hos dig som hockeyspelare, vad skulle du själv säga är din styrka på isen?
– Jag är nog en spelare som kan användas i många olika situationer och lätt att sätta in nästan var som helst i laguppställningen, bara jag inte blir back, skrattar Hållander och fortsätter:
– Jag skulle säga att jag är en spelare som forecheckar mycket, en tvåvägsforward som kan vara nyttig att ha i sitt lag.

”HADE VARIT KUL ATT TESTA AHL”

Filip Hållander draftades av Pittsburgh Penguins i somras. När det stod klart att han kom med i bruttotruppen hörde klubben av sig och gratulerade.
– Dom tycker det är kul att jag blev uttagen och var glada för min skull. Mer än så har det inte varit, men sedan kommer jag säkert träffa några av dem borta i Vancouver, vilket ska bli kul.

Pittsburgh har redan skrivit kontrakt med 18-åringen och har följt hans utveckling under säsongen, men vad som händer nästa säsong är oklart.
– Jag har inte fått några speciella signaler. Det är mest att jag ska fokusera på mitt här nu. Jag har bara ett år med Timrå och när det tar slut får vi ta allt som det kommer och se vad Pittsburgh tycker.

Får du tips och råd från Pittsburgh kring vad du ska träna på för att utveckla dig till en NHL-spelare?
– Lite i alla fall, men det var mest då jag var borta där på ”development-campen”. Där såg dom vad jag borde träna på. Sedan har jag försökt jobba här hemma för att bli bättre på dom sakerna, men vi har ingen löpande kontakt under säsongen om det.

Eftersom du redan är sajnad för Pittsburgh, kan du då tänka dig att avsluta den här säsongen i AHL?
– Det hade absolut varit kul att testa på. Sedan får vi se hur det går med Timrå, var vi hamnar, vad som händer och hur jag mår efter säsongen, men visst är AHL ett alternativ. Fast vi kan ju gå långt i slutspelet här hemma, säger Filip Hållander med ett leende som visar att just slutspel är målet för Timrå.


Foto: Ronnie Rönnkvist

”STEGET VAR INTE SÅ STORT SOM JAG TRODDE”

Den här säsongen är Filip Hållanders första i SHL och steget upp på den nivån har gått nästan bättre än förväntat. På 23 matcher har han svarat för fem mål och totalt tolv poäng. Att jämföra med förra säsongen då han spelade i Hockeyallsvenskan och svarade för nio mål och totalt 20 poäng på 40 matcher.
– För mig var inte steget så stort som jag trodde att det skulle vara. Jag tyckte att jag anpassade mig ganska snabbt.
– Det var lite i början som jag var nervös, men jag kände själv ganska snabbt att jag, som sagt var, kunde ta det här steget snabbare än vad jag trodde själv innan säsongen. Det har inte varit några jättestora problem och det har gått bra. Jag har fått spela hyfsat mycket, powerplay och så vidare.
– Jag tycker att jag förtjänat den speltid jag fått och försvarat tiden med att göra en del poäng, så det känns bra.

Hur skulle du sammanfatta din säsong i Timrå?
– Den har varit lite som lagets. Vi började jättebra fem, sex fösta matcherna där vi spelade en väldigt bra hockey. Nu mot slutet har det gått lite sämre för både mig och laget så man kan säga att min säsong har gått lite upp och ner. Jag tycker att jag kan höja min lägstanivå och vara lite jämnare.

”DET ÄR LITE ROLIGARE ATT SPELA”

Som ishockeyspelare, Djurgården borta eller Pantern som ni mötte förra säsongen, är det samma sak jämförelsevis att åka in på isen inför dom här matcherna?
– Inställningen är likadan. Sedan blir jag extra peppad av att spela på Hovet där det är mycket folk och man får höra deras ramsan innan match. Det är kul, så är det, och givetvis skillnad mot att möta Pantern borta inför 500 personer på läktaren. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte blev mer taggad av att spela på Hovet.
– Spelet är ändå likadant. Det är mer atmosfären samtidigt som allting runt omkring gör att man tycker det är lite roligare att spela.

Nu missar du ett par matcher med Timrå då du åker iväg till Vancouver, hur mår samvetet i ett sådant läge?
– Timrå har vetat om att det här skulle kunna komma, att ”Jackie” (Jacob Olofsson) kunde bli uttagna. Jag tycker att dom har kunnat förbereda sig för det och göra allt i sin makt för att det inte ska bli så jättestora tapp i alla fall.
– Jag tycker att vi har en bred forwardssida samtidigt som vi får tillbaka några av våra skadade spelare, så det ska inte vara några jättestora problem.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten