Andrej Vasiljevskij med en kandidat till säsongens räddning på Patrick Marleaus backhandförsök.
Toronto

Stjärnmålvakten historisk direkt i comebacken: ”Han vann dem matchen”

ANNONS

Andrej Vasiljevskij har missat 14 matcher med en fraktur på foten. Inatt kom han tillbaka och stoppade 48 skott mot målfarliga Toronto. Med detta tangerar han även klubbrekordet i Tampa Bay för flest räddningar i en match. 

Tampa Bay Lightning håller på att dra ifrån i Atlantic Divsion, och hela NHL för den delen. Nattens toppmöte mot Toronto Maple Leafs skulle bli en ganska ensidig historia. Toronto vann skotten övertygande med 49-21 men det var Tampa som vann matchen med 4-1.
– Jag försökte överleva första och andra perioden. De är ett bra lag och de spelade väldigt bra. Detta var ett bra test för oss och grabbarna gjorde viktiga mål i slutet av den andra perioden, säger Tampas stjärnmålvakt Andrej Vasiljevskij till nhl.com.

Och just Andrej Vasiljevskij, som stod i sin första match efter sin skada, var en stor anledning till att Lightning kunde vinna. Det blev en storstilad återkomst för ryssen som räddade 48 skott vilket innebar att han tangerade Ben Bishops rekord från 2014 för räddningar av en Lightning-målvakt i en och samma match.
– Han spelade fantastiskt. I slutändan så vann han matchen åt dem. Jag tyckte att vi spelade bra, vi hade massa chanser. Du vet att de kommer att få chanser och de tog tillvara på några av dem, säger Torontos stjärnforward Auston Matthews till nhl.com.

Segern var Tampa Bays åttonde raka och de rycker nu i ligatoppen. Med 51 poäng har dem hela åtta poäng ner till Toronto och Nashville som ligger på delad andra plats i ligan. Victor Hedman noterades även för en assist för Tampa Bay.

Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 4-1 (1-1,3-0,0-0)

Tampa Bay: Anthony Cirelli, Nikita Kutjerov, Alex Killorn, Tyler Johnson
Toronto: Kasperi Kapanen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL