Johan Olofsson
SHL

Derbyhjälte efter ökade förtroendet: ”Vill vara med och avgöra”

ANNONS

Poängkungen borta, då fick Johan Olofsson mer speltid. Och tog vara på den. Med ett mål och den avgörande straffen blev han hjälte för Malmö Redhawks i derbyt mot Rögle.
– Man vill lägga straff, vara med och avgöra, och bli den här hjälten som får sätta den sista straffen, säger Olofsson till Hockeysverige.se

MALMÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)

Malmö gick segrande med 2-1 från ett tätt och målsnålt skånederby inför 11 650 åskådare i Malmö Arena. Innan nedsläpp stod det klart att Malmös poängkung Konstantin Komarek skulle missa matchen på grund av sjukdom. Det öppnade upp för mer istid för Johan Olofsson, som inte gjorde någon besviken.
– Får man förtroende kommer självförtroendet och får man då också göra mål ökar självförtroendet lite extra. Det går lite hand i hand det där, förklarar han.

Johan Olofsson gjorde en kasse under ordinarie speltid. I den andra perioden gav han sitt Malmö ledningen med 1-0 efter att ha hittat en lucka på Justin Pogge från den högra tekningscirkeln.
– Det var snyggt. Det var kul att spela powerplay igen och också få utdelning där, säger Olofsson om sitt mål.

Men han var inte färdig där. I den avgörande straffläggningen klev 24-åringen ut på isen två gånger om. Det första försöket stoppade Pogge, men det andra hade Röglemålvakten ingen chans på.
– Den första var för dålig. Han läste sönder den. Men som tur var hade jag en reserv på den andra. Ska jag vara helt ärlig så var jag inte helt säker vad jag skulle göra. Jag kollade hur han reagerade på min skottfint, han gick ganska hårt på den och då var det bara att gå tillbaka till höger där jag hade nästan tom kasse.

FÖRLÄNGDE MALMÖS SVIT

Malmö förlorade efter förlängning mot Mora i SHL-premiären, men sedan dess har laget gått rent i övertid eller straffar. Segern mot Rögle var skånelagets sjunde i rad.
– Vi har spelartyperna som vill och kan lägga straff. På så vis blir det en konkurrenssituation också. Ska du lägga så måste du göra mål också. Där har vi varit bra, så det är nog en kombination.

– Vi har många som vill avgöra, det är svart att svara på vad exakt som gör oss så vassa i tre-mot-tre. Vi har bra självförtroende och har man det är mycket vunnit.

Komarek har gjort mål på sex av sex strafförsök den här hösten. Men Olofsson brukar också få chansen och är allt som oftast ett säkert kort att kasta in för Peter Andersson.
– Det är klart det sporrar. Man vill lägga straff, vara med och avgöra, och bli den här hjälten som får sätta den sista straffen, säger Olofsson.

”GÅR ÅT RÄTT HÅLL”

Olofsson gick länge mållös under hösten. Första fullträffen kom inte förrän efter 12 matcher, men sedan har forwarden hittat rätt allt oftare och står efter skånederbyt på totalt sex fullträffar.
– Jag hade en riktigt trött start. De 10-15 första matcherna var inte alls bra. Jag kom inte upp i nivå, men efter det har det sakta men säkert gått åt rätt håll. Jag har fortfarande lite  att jobba på i spelet, men det går åt rätt håll i alla fall, säger han.

De två målen mot Rögle kan ha varit ännu ett steg åt det hållet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL