180904 Målvakt Frida Axell under en träning med Göteborg den 4 september 2018 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_372 …
SDHL

Målvakten ser fördelar med att tillhöra ett läckande lag: ”Också en bra träning”

Det går att hitta ljusglimtar i allt. I SDHL-jumbon har målvakten Frida Axell varit en sådan och även hon ser fördelarna, trots att laget släppt in 140 mål redan under säsongen.
— Det är roligt att veta att jag kommer vara väldigt delaktig i spelet, berättar 17-åringen för hockeysverige.se.

LÄS MER: Livets vedermödor – här ska målvakten ta sig ombord på bussen

Trots att Göteborg har en ganska tuff tillvaro i botten av SDHL så har laget flera ljusglimtar. En av dessa är lagets 17-åriga målvaktstalang Frida Axell som klivit in och tagit en plats i juniorlandslaget den här säsongen.
En som är imponerad över Axells framfart är Juniorlandslagets målvaktscoach Valentina Lizana Wallner:
– Frida är en energifylld och positiv person vilket speglar av sig det på isen genom hennes fartfyllda spelstil. Det lyser igenom att hon verkligen älskar att spela hockey och är en riktig tävlingsskalle.

ANDRA SÄSONGEN MED TJEJER

Nu går Frida Axell in på sin andra hela säsong där hon spelar med tjejer. Tidigare har hon nästan enbart spelat med killar i hemmaklubben Partille.
– Jag var utespelare en kort stund innan jag blev målvakt, men jag har fått berättat för mig att jag sa till mamma att om jag inte fick vara målvakt så skulle jag sluta, berättar Frida Axell med ett lätt skratt för hockeysverige.se och fortsätter:
– Där var jag bestämd och jag har inte någon gång ångrat det beslutet. Jag måste han varit fem, sex år då.

17-åringen från Partille har inte direkt haft någon förebild på målvaktssidan som gjorde att hon ville ställa sig mellan stolparna. Förebilden fanns istället inom familjen.
– Från början hade jag egentligen överhuvudtaget inte någon koll på målvakter så, nej, jag hade nog ingen förebild då. Min brorsa (Filip Axell) har också spelat hockey i Partille. Jag tittade på hans matcher och tyckte nog att det såg roligt ut att vara målvakt. Min brorsa spelar inte längre, men han var även med och spelade i Oskarshamn efter Partille.

SPELADE MED KILLAR

Precis som för mer eller mindre alla tjejer som vill börja spela hockey så fick även Frida Axell börja spela med killar i Partille och gjorde så fram till säsongen 2016/17.
– Det fanns inget tjejlag i Partille så jag började spela med killar direkt. Jag gick först på hockeyskola och då var det andra tjejer med också, men då det skulle bli ett lag blev det bara jag kvar.
– Jag tycker det ändå var roligt och jag såg inga större problem med det faktiskt. Killarna i Partille har varit väldigt schyssta och jag har alltid fått vara med. Dom har gjort att det har varit roligt. Jag har hört från vissa andra att dom inte blivit bra behandlade av killarna i laget och så vidare, men jag har alltid blivit uppskattad för den jag är.

I Stockholmsområdet och framförallt i Grimsta Ishall har tjejerna varit tvungna att byta om på toaletterna i hallen eftersom det inte finns tillräckligt med omklädningsrum. Det här är inte något problem som juniorlandslagets målvakt stött på hemma i Partille.
– I Partille hade jag oftast underställ på mig då jag kom träningarna. Sedan bytte jag om med killarna. Det gjorde jag ganska fort och efter träningarna var jag klar innan dom hade klivit ur skridskorna. Det har aldrig varit några problem. Jag har alltid, som sagt var, fått vara med och jag uppskattar verkligen hur dom varit mot mig.

Frida Axell på Maria Rooths träningscamp. Foto: Emma Axell

Säsongen 2015/16 var första gången Frida Axell provade på damhockey då hon spelade en match med Göteborg i Division 2.
– Jag kände egentligen ingen större skillnad samtidigt som det var roligt att spela mot andra tjejer och få mäta sig mot dom. Det var ändå där jag någon gång under hockeylivet skulle spela.

Var det stor skillnad målvaktsmässigt?
– Skottmässigt är det jag tänker på och skillnaden jag kände då var att killarna hade lite snabbare skott. Nu när jag kommit upp i serierna känner jag ingen skillnad alls. Det var mer i början jag kände det. Nu skulle jag inte märka av någon större skillnad faktiskt.

GICK TILL HV71

Säsongen därpå spelade Frida Axell åter med killar.
– Första säsongen hade Göteborg flera målvakter så då var det mer att behövde dom målvakter så ställde jag upp. Det var aldrig så att jag ”bara” var i Göteborg utan då spelade jag både med killar och tjejer.
– Säsongen efter behövde HV71 en andramålvakt. Då hörde dom av sig till mig. Jag var med och tränade med dom några gånger och hängde med på deras matcher, men jag stod aldrig några av dom.
– Det här var första gången jag fick vara med i ett SDHL-lag och det var lärorikt. Säsongen efter kom jag till Göteborg och tack vare att jag fått vara med HV71 var jag mer förberedd.

Var du nära att stanna kvar i HV71 eller var det givet att spela för Göteborg när dom gått upp i SDHL?
– När jag var i HV71 gick jag fortfarande på högstadiet, alltså i grundskolan hemma där jag bor. Då tittade jag på det här med att välja gymnasium. Jag ville fortfarande bo hemma och plugga i stan. Dessutom gick Göteborg upp i SDHL så den blev perfekt.

Går du på hockeygymnasium idag?
– Nej, nu läser jag på Hvittfeldska mitt i stan. Lärarna där är medvetna om att jag spelar hockey och att jag ibland måste iväg på bortamatcher. Ska jag åka buss några timmar kan jag plugga där eftersom jag ändå inte gör något annat vettigt under den tiden.
– Efter skolan, vid tre, fyra åker jag direkt till mamma eller pappas jobb så dom kan köra mig träningen så det fungerar för mig.

FÅTT EN STÖRRE ROLL

Frida Axell går nu in på sin andra säsong i Göteborg. Det har också inneburit att hon fått en större roll i laget.
– Jag är mer bekväm den här säsongen och känner alla i laget på ett annat sätt. Visst har jag fått en större roll eftersom vi nu bara är två målvakter. Förra säsongen var vi tre så då spelade jag även en del i Division 1 med Göteborg.

Att vara målvakt i Göteborg den här säsongen kan vara ganska tufft. På de inledande 24 matcherna har laget släppt in 140 mål, alltså ett snitt på nästan sex mål per match. Frida Axell har spelat elva matcher och har en räddningsprocent på 82.6. Hennes målvaktskollega Nicole Jackson har spelat 19 matcher och har 90.8 i räddningsprocent.
– Jag tycker ändå det är ganska utvecklande att få många skott på mig. Det är roligt att veta att jag kommer vara väldigt delaktig i spelet.

Kan det inte vara frustrerande när puckarna trillar in i den omfattning som dom gör ibland?
– Absolut kan det vara så. Om vi släppt in många mål men jag ändå gjort en bra match får jag lov att i första hand bara tänka på min egen prestation. Det är tråkigt att oftast förlora, men man får försöka tänka positivt.
– Det funkar dessutom bra mellan mig och Nicole (Jackson). Vi har väldigt roligt tillsammans. Hon pratar engelska och hon noterade igår på träningen att jag blivit bättre på engelska och det var ju kul att höra ha ha…

Hur ser du på din säsong så här långt?
– Det har varit en rolig säsong och väldigt utvecklande. I och med att jag släpper in många mål får jag även träna på mitt mentala. Det är också en bra träning.

TESTAT MED JUNIORLANDSLAGET

Förbundskaptenen Alexander Bröms har även låtit Frida Axell testa på spel i Juniorlandslaget.
– Jag tycker att det ska bli ”svinkul” att åka iväg med landslaget igen nästa vecka. Jag ser fram emot det jättemycket. Det är roligt att få spela med tjejer i min ålder som dessutom är riktigt duktiga.
– Senast stod jag en match, den mot Schweiz. Visst var jag lite nervös innan, men man kommer in i det och det var väldigt roligt att få göra debut.

Finns Junior-VM med som ett mål?
– Ja, det är målet för den här säsongen. Att få spela VM i Japan hade varit riktigt kul faktiskt. Det hade varit ett kvitto på att jag gjort något bra, avslutar Frida Axell.

Avslutningsvis en liten kul incident som Frida Axell var med om tidigare under säsongen i samband med en mot Modo.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 december
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Luleå - Malmö SHL
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
19:45 Kloten - Servette National League
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 11 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames NHL
01:30 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
15:30 Luleå - Brynäs SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
21:00 St Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
00:00 Florida Panthers - Seattle Kraken NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
måndag 12 december
01:00 Winnipeg Jets - Washington Capitals NHL
01:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Boston Bruins NHL
19:00 Västervik - Modo Hockeyallsvenskan
tisdag 13 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Dallas Stars NHL
01:00 Montreal Canadiens - Calgary Flames NHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:30 Ottawa Senators - Anaheim Ducks NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:00 St Louis Blues - Nashville Predators NHL
19:00 Djurgården - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:05 Frölunda - Skellefteå Champions Hockey League
onsdag 14 december
01:00 Tampa Bay Lightning - Seattle Kraken NHL
01:00 New Jersey Devils - Dallas Stars NHL
01:00 Florida Panthers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Anaheim Ducks NHL
01:00 Buffalo Sabres - Los Angeles Kings NHL
01:00 Boston Bruins - New York Islanders NHL
01:00 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
02:00 Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Nashville Predators - Edmonton Oilers NHL
03:00 Colorado Avalanche - Philadelphia Flyers NHL
03:00 Chicago Blackhawks - Washington Capitals NHL
04:30 San Jose Sharks - Arizona Coyotes NHL
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Almtuna Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten